De capră cu de albine

261

Îi dedic această postare domnului Răzvan Exarhu, în speranța că văzând-o cinci zile la rând în sliderul blogului meu (acum mă dau mare spunând că Răzvan Exarhu intră zilnic pe blogul meu, da’ cumva cred că nu o face), își va aminti că l-am rugat să comande și pentru mine o bucată de brânză de capră așa cum ne place nouă. Bine, vă dedic și vouă această postare, în speranța că veți începe săptămâna lejer și cu deschidere spre o combinație mai puțin obișnuită pe la noi prin Maramureș: brânza de capră cu miere de albine.

branza

Am văzut pentru prima dată această combinație la mai sus amintitul domn. Bine, acolo mierea era potcovită cu niște scame de trufe și cu nu mai știu ce, eu i-am dat doar puțin piper de trei culori, măcinat laolaltă. Cât despre brânză, ea trebuie să fie de un anume fel (telemeaua de capră nu prea dă bine cu mierea, nu știu de ce, cred că-i de la ei, sau așa ceva). Destul de cremoasă, destul de trecută prin viață, destul de învelită într-un strat subțire de mucegai alb abia pictat pe un soi de crustă ca hârtia.

branza de capra

Ca să vă faceți o idee, am pus și poze cu ambalajul, doar așa, să vedeți spre unde bate lumina. Atât, pentru acest început de săptămână. Ah, să nu uit: francezii văd brânza (și) ca pe un desert, de aici și unele potriveli reușite cu miere, gemuri, dulcețuri sau chiar ciocolată. Să fiți sănătoși.

branza de capra

Join the Conversation

  1. La mine in Dobrogea se mananca branza de oaie/capra cu gem de prune si de gutui de zeci de ani. Copiii mananca la mic dejun sau la desert o felie de paine de cuptor cu gem si branza faramata. Se mai fac branzoaice sarate care se mananca cu gem sau miere.

  2. Multumesc pentru dedicație. Chiar intru zilnic pe blogul dumneavoastră. Dacă nu mi-a plăcut cartea, atâta mă duce şi pe mine capul.

    1. Adi Hădean Author says:

      :)) ați văzut? nici mie nu mi-a plăcut, și vedeți ce s-a ales de mine:).

  3. Adi, ambalajul nu se vede deloc !
    Mie îmi place brânza cu miere, dar cea dulce de vacă. O să încerc odată și brânză de capră cu miere, așa, de dragul tău, să văd la ce ne-nveți ! :D

  4. Ce pofta imi faci mai ales ca stiu cat de buna e combinatia in Franta si cat de multa si variata branza de capra se gaseste in Franta. Frumoase poze si felicitari pentru ca propui si alte combinatii decat cele clasic romanesti.

  5. Cred ca ar merge si niste nuci alaturi.

    1. Adi Hădean Author says:

      nucile-s prea mult pentru mine. ar da bine în poze, cu siguranță, dar ar face greu de mâncat și de digerat. plus că vin cu o încărcătură calorică inutilă lângă brânza care nu-i ușoră și mierea care-i dulce. nu spun că-i greșit să le combini, poți să încerci poate-ți place:).

    2. Anul trecut am slabit 30 kg, la nutritionist. Dupa ce am terminat regimul (extrem de permisiv, nu am suferit de foame), am reinvatat sa maninc cu masura. Nici eu nu as da gata un platou, de exemplu la portia din poza as adauga 1-2 lingurite de miere si o nuca.
      Am mincat prima data combinatia asta in Italia si mi s-a parut grozava.

  6. Foarte interesant…am sa incerc si eu cu mai multe feluri de branza, ca macedoneni o au buna.

  7. Buna. O intrebare: ati incercat oare „batoanele” de brinza de capra ale vecinilor nostri din Vilcele? Am gasit la Auchan 3 tipuri: simpla, cu trufe si cu mirodenii a la Provence. Oare s-ar potrivi retetei?

    1. Adi Hădean Author says:

      uneori cumpăr. uneori îmi plac, alteori nu. cred că ar merge peste ce cu trufe sau peste cea simplă.

  8. de capra cu albine sa fie..conteazasa fie dulce, savuroasa, cremoasa si apetisanta din cale afara :D

  9. foarte buna combinatia. Este vorba de Sainte Maure.
    http://www.dcicheeseco.com/soignon/sainte-maure

  10. Buna ziua! Tocmai ce v-am descoperit site-ul (si reteta evident) si reteta evident! De ceva ani, tot pregatesc branza de capra cu miere si desi nu am vreo experienta desavarsita in ale bucatariei, va garantez ca tipul asta de branza se potriveste perfect cu mierea de lavanda! Si daca se mai pun si niste foi de brick si mere granny smith taiate cubulete… Un deliciu!!!!
    Cu respect (si multumim pentru retete!),
    Gabriela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close