Rețeta de azi e cu curcan. Și cu oala sub presiune. Revin la oala asta și pentru că primesc destul de des mesje în care sunt întrebat câtă apă trebuie să pui în oală, mai ales dacă nu ai marcaje în interior. Să spunem că dacă vrei doar să fierbi o bucată de carne, e destul dacă apa trece de două degete peste carne. Dacă vrei să faci o supă, lasă loc de o palmă între apă și capac, să nu te trezești că-ți pleacă oala la plimbare. Cât lași carnea la fiert în oala sub presiune? 30 de minute un pui, 35 de minute pulpa de porc, 40-45 de minute carnea de mânzat, 50-60 de minute carnea de vită (mă refer aici la vita bătrână și veșnic tare pe care o găsești în magazinele noastre ). Începi să socotești din momentul în care încep să iasă aburi prin supapă. E simplu. Ca să nu ai surprize, deschizi oala abia după ce ies aburii din interior. Acum, rețeta de azi:
Am pus patru pulpe de curcan în oală. Morcovi, ceapă, ardei, coriandru boabe, piper, puțină sare, frunze de pătrunjel și apă am mai pus peste ele. Ca pentru supă. Am pus capacul pe oală și oala pe foc.
Am luat două sfecle fierte, le-am tăiat într-un soi de cuburi și le-am condimentat cu chimen și sare grunjoasă.
Am pus sfecla în tigaie, cu două linguri de ulei. După ce s-a rumenit ușor, a pus lângă ea un dovlecel feliat.
Am scos curcanul din oală, l-am prăfuit cu ierburi aromatice uscate și l-am stropit cu puțin ulei.
Am pus pulple pentru zece minute în cuptorul bine încins. S-au rumenit ușor.
Buna,
Dincolo de faptul ca e o combinatie minunata, am o o intrebare colaterala:
Ce cutit ai acum?
zilele astea testez niște cuțite fiskars edge. scriu despre ele după ce mă lămuresc:).
Salut Adi!
Azi am cumparat o oala cu presiune (Tefal Clips Essential 6L) si cautam retete. Am si eu cateva intrebari:
1. Supa iese buna la aceasta reteta? Se serveste separat ?
2. Cand fac o ciorba/supa sunt mai multe etape de introducere a alimentelor
– carne 30 min
– morcovi, pastarnac si 20 min
– cartofi, ardei, rosii si altele. 20 min
– bors cu 3 min inainte de oprire
– verdeata la sfarsit
Cum procedez sa pot grupa mai multe etape ? La „zupa de vita” am observat ca ai pus toate ingredientele deodata.
PS: Imi place si am salvat la bookmarks blogul.. Felicitari :)
dovleac sau mar? in poza e mar. stiu ca merele merg foarte bine cu sfecla. de dovleac nu am incercat niciodata.
mc anticipat!