Topul restaurantelor din Cluj

619

Dacă ar fi să fac un top al restaurantelor din Cluj, aș începe de la micul dejun. Poate pentru că-i secțiunea din meniu care merge cel mai greu. Pe de altă parte, dacă ar fi să fac un top al restaurantelor din Cluj, aș pleca de la nominalizările, de la propunerile voastre. Ce spuneți, mă ajutați? Aștept comentriile voastre la acest articol și, de săptămâna viitoare mă apuc de lucru pentru a vă putea oferi un top cât mai echilibrat (dacă pot folosi cuvântul „echilibrat” în acest context). Vă cer ajutorul pentru că nu vreau să mă apuc să bat toate restaurantele din Cluj ci vreau să intru doar în cele mai frecventate. Muțumesc. Să fiți sănătoși.

tocana campeneasca

Join the Conversation

  1. Augustini Ana says:

    1. Camino
    2. Wok’n Roll
    3. Bistro Viena

    1. Cel mai bun mic dejun l-am servit la Restaurant Safir. La-am ales din vreo 5 variante. Mie imi place sa mananc bine dimineata si sa beau o cafea buna si mare. Pretul este foarte mic, cafeaua este inclusa la fiecare mic dejun si spre surprinderea mea erau foarte multi clienti la 7:30 dimineata.

  2. 1. Camino
    2. La via
    3. Barraca
    4. Hanul Dacilor
    5. Los Toreros

    1. ff naspa

  3. Am stat in cluj, acum de fiecare data cand revin merg la camino, mi-ar placea sa aiba un meniu mai diversificat dar serviciile sunt bune si mancarea la fel.

  4. de vazut cum e Chez Michou, cu specific frantuzesc, deoarece am auzit lucruri bune despre el :)

  5. Valahia.

  6. am mancat si mi-a placut la Baracca, Bricks, Camino si Kaja Tanya :)

  7. Pot sa zic ca cea mai buna Pizza e la IL MILANESE (Floresti) si la TONIGHT (2nd)

  8. Sunt un client fidel al restaurantului Tonight de pe Calea Turzii. Arată naşpa rău de afară dar fac o pizza bestial de bună. Alutaul e crocant şi moale. nu e încărcată şi e bună şi a doua zi rece. Parcă e mai bună a doua zi :)

    Propun să-l incluzi în lista ta.

  9. Dancu Marius says:

    baracca,bricks,camino,wok’n roll

  10. Pentru seri speciale cu prietenii: Adi Steakhouse
    Pentru business lunch: Fork and Cork
    Pentru foame: Bulgakov

  11. Marty, Baracca, Euphoria, Bistro Viena

  12. Iesim destul de des in oras, dar mic dejun trebuie sa recunosc ca nu am prea servit prin restaurate.

    Totusi, imi aduc aminte de micul dejun de la Marty (mic dejun irlandez). In afara de Marty imi place sa iau masa la Il Camino, Il Milanesse, Bricks (sper ca bine am scris numele restaurantelor), Shanghai (doar pentru cei carora le plac mancarurile chinezesti… si aici vorbesc de restaurantul Shanghai de pe Calea Turzii, nu fast food-urile lor din mall-uri), Indigo (restaurantul indian din Hasdeu), Via, Da Vinci si Hora. La Wok’n’roll nu am ajuns inca, dar am auzit doar de bine de ei.

    1. E chic Shanghai ca restaurant, dar ce se servește acolo nu are nici o legătura cu mâncarea chinezeasca ( ba dimpotrivă, as putea spune). Spre deosebire, Fast-food-ul din Polus chiar servește mâncare chinezeasca … (nu discutam condițiile)

  13. Bistro Viena, Marty, Camino, Via, Bricks, Vinny’s. Sunt curioasa de rezultate.

  14. tokyo, Wok’n Roll,Camino,Mart

  15. 1. Camino
    2. Euphoria Biergarten
    3. Toulouse
    4. Bisto Viena

  16. loc 1 VIA (se detaseaza mult fata de restul dupa mine)

    Loc 2 Baracca

    Loc 3 Bricks
    Loc 4 Tokyo
    Loc 5 Toulouse
    Loc 6 Corso

  17. Peste&co : Da Vinci
    Vita : Adi Steakhouse pt buget mare si f. mare si Marty pt buget mai mic, dar produs f bun
    Pizza : Tonight
    Paste italiene: Club Italia

    1. Unde anume e situat Club Italia?Am tot gasit pe net informatii dar sunt f vechi…

  18. Pentru mic dejun doar Marty intra in discutie.
    Restul comentatorilor au nominalizat in general restaurante, insa nu stiu cate dintre ele sunt deschise la ora mic-dejunului…

  19. Wok’n Roll,Adi Steakhouse, Napoca 15, Il Milanese, Camino,Shanghai, Hora,

    1. Sinaia, Aroma, Lugano,

  20. Camino
    Marty
    Il milanese
    Nu neaparat cele mai bune dar aici mergem cel mai des :)

  21. in topul restaurantelor au ce cauta pizeriile ?

    1. Adi Hădean Author says:

      dacă avem restaurante înclinate spre fine dining care fac și pizza, nu văd de ce am exclude pizzeriile:). totuși, eu aș include o pizzerie în categoria „fast food”, nu în categoria „restaurant”. interesant e că la noi, unde cei mai mulți dintre proprietarii de localuri de alimentație publică încearcă să vândă orice și de toate în același meniu, e greu să faci o categorisire exactă/corectă.

  22. 1Bricks
    2Baracca
    3Toulouse
    4Corso

  23. 1. VIa
    2. Via
    3.Via

  24. 1. Il milanese din Floresti
    2. Tokyo Restaurant
    3. Club Italia
    4. Napoli Centrale
    5. VIA

    Top worst restaurants:
    1. Baracca – mancarea e foarte foarte proata. Si considerand preturile e a real let down. De fiecare data cand merg ma dezamageste complet.
    2. Napoca 15 – Poti comanda cele mai scumpe specialitati si vor fi gatite in cel mai mediocru mod.. nu e ceea ce te-ai astepta
    3. Nobori – again..calitate foarte indoielnica pentru ce se pretinde a fi.

    1. Ai dreptate, Napoca 15 e ceva de speriat!

    2. Baracca top worst restaurants ? Really? adica, de ce? mie mi se pare foarte tare …

    3. Baracca e cel mai mișto din oraș. Am mâncat 4-5 feluri de la ei și de fiecare dată am rămas impresionat, sunt speciale, arătoase, diferite față de ce se gătește în mod standard. Ca să spui că e mâncare proastă mi se pare exagerat și răutăcios…
      Ce ai mâncat și ce nu ți-a plăcut ? Chiar sunt curios.
      În plus față de mâncare, deserturile sunt nebunie (a se vedea prăjitura cu cartofi și tiramisu).

    4. Am vrut să zic prăjitura cu morcovi :)

  25. Marty- mic dejun
    1 Camino
    2 baracca
    3 Shanghai(turzii)
    4 Tokyo
    5 Club Italia
    6 Bistro Viena
    7 Bricks

  26. Oana Lazarescu says:

    International cousine:
    1. El Torro Steakhouse
    2. Marty
    3. Baracca
    4. Napoli Centrale
    5. Camino

    Romanian:
    1. Valahia
    2. Hanul Dacilor
    3. Tonight

    Venue:
    1. Bricks
    2. Marty
    3. El Torro

    Overall:
    1. El Torro Steakhouse
    2. Baracca
    3. Marty
    4. Tonight
    5. Camino

  27. Toulouse este preferatul meu! Am mancat foarte multe acolo si toate au fost exceptionale! In top sunt salata de rata, cheesecake, paste cu calamari si fajita! Dar, cum spuneam, absolut tot ce am servit acolo a fost bun, bun!
    Pe urma, as vota Marty! La fel, mancarea este ireprosabil de buna.

    1. La Toulouse am mancat beef bourgoigne da mi s-a parut tare slabut. Carnea era atoasa!

  28. Nu am mai fost de foaaarte mult timp prin Cluj si sper ca nu deviez prea tare de la subiect, dar stie cineva daca mai exista pizzeria Gente, din Cipariu? Faceau o pizza calzone de care imi amintesc si acum…Cum mai e? Dar „bodega” aceea de pe centru, ceva cu varzoase si pastaioase? Aveau o varza à la Cluj excelenta, din amintirile mele…
    In rest…Boema? Casa Universitarilor? Chios? Inca o data, imi cer scuze pentru „off topic”.

    1. S-a inchis pizzeria Gente din Cipariu… A fost inlocuita de La Trattoria, cu specific italian.

    2. Pizzerie Gente este doar pe strada Horea, usa in usa cu Marty.

    3. Varzaria mai e deschisa si mancarea e fantastica! O adevarata varza a la Cluj!

    4. Uf, m-am linistit, deci nu a disparut aceasta institutie a Clujului, Varzaria :). In rest totul mi se pare suprarealist: pizzerie Gente pe strada Horea??? Usa-n usa cu Marty??? Marty e ala care exista initial numai pe Motilor, la inceputul Manasturului, sau ma insel eu?

  29. Cred c-ar fi pacat sa lasam pe din afara restaurantele mai micute care nu sunt neaparat foarte frecventate (inca!). Ma gandesc la Pig & Pepper, care ofera o mancare excelenta si consider ca merita vizitat.
    In rest, ar mai fi Baracca, Marty, Fork & Cork, Via.

  30. A, si pentru micul dejun, as propune sa fie incluse si patiseriile (ex. Paniro, daca o mai fi existand, sau lactobarul Dorna, idem), ca sunt mai axate pe micul dejun decat un restaurant obisnuit. Bine, daca poti vedea micul dejun fara oua.

    1. nu mai exista nici una, nici alta , dar ca inlocuitor pot fi Panemar si am luat un mic dejun f bun- e drept acum cativa ani- la restaurantul/impinge tava Meteor de pe Eroilor, conditii pt nepretentiosi, dar mancarea f buna(a la carte) si pret convenabil, de asemenea mic dejun la Bolero a fost chiar ok plus net.

  31. 1. El Torro ( P-ta Cipariu)-desi preturile mi se par un picut cam mari.
    2. Napoli Centrale
    3. Shanghai (Cl. Turzii)
    4. Bistro Vienna

  32. Dragos Rus says:

    1. VIA
    2. El Torro(dar e un Steakhouse nu un restaurant clasic)
    3. Bricks
    4. Marty
    Astea-s din cele incercate de mine si care merita mentionate. N-am ajuns inca la Camino :)

  33. Nu pot sa-mi dau cu parerea pentru ca in Cluj am mancat o singura data, la Camino (povestea cu pastele de casa si puiul uscat uscat, dar asta e altceva).
    Totusi mi-ar placea ca in topul final sa existe un fel de steluta (mai mare asa) la restaurantele care servesc micul dejun (si-l servesc devreme, nu la 12). Am patit de foarte multe ori sa trebuiasca sa iau micul dejun in oras si sa nu am unde (Oradea si Craiova sunt ultimele mele amintiri). In acelasi timp, in micutul oras Poznan din Polonia am mancat pe la 10 un mic dejun de mi-a mers la suflet.

  34. Locuri unde am mancat si m-am simtit bine de fiecare data: Trattoria Fiorentina & Via.

    Marty: de la foarte bine la slab, ieri am servit costite de porc reci (s-au oferit sa mi le incalzeasca, dar nu mai aveam chef de plimbat farfurii). Din 7 persoane care au servit masa, 6 aveam mancarea cel mult semicalda. In rest imi place foarte mult meniul lor si pana acum aveam o parere foarte buna despre ei.

    Bistro Viena: mi se pare mult suprapareciat – preturi mari , mancare mediocra.

    Mancare buna am servit de fiecare data fara exceptie la Hanul Dacilor si Valahia, indiferent de numarul de persoane prezente, cu toate ca atmosfera nu m-a incantat intodeauna.

    El Toro are o vita excelenta, dar are si preturi pe masura.

    Tonight nu stiu ce sa zic: eu am mancat la Tonight prima data acu vreo 10 ani cel putin, cand s-a deschis in Sangeorz Bai. Locatie faina acolo si pizza excelenta. In Cluj am ramas total dezamagit de pizza, de servire si de local. E plin meniul de pizza de toate felurile si abia am reusit sa-mi aleg ceva.

    1. True! Bistro Viena este supraevaluat, preturile sunt mari iar mancarea in portii foarte mici. La fel este si Deutsches Haus: preturi de Las Vegas iar cartofii prajiti sunt de aia congelati.

      Camino +1
      Tonight -1
      Marty -1
      New Croco +1
      Shanghai +1

  35. Recent s-a deschis un restaurant cu specific italian. Cervia se numeste, pe str motilor. Intamplator am ajuns pe acolo si am fost placut surprinsa si extrem de multumita de raportul calitate-pret. Recomand in special preparatele din peste si fructe de mare

  36. ciudat cum PIG&PEPPER nu apare in preferintele nimanui, se vede treaba ca inca nu l-ati descoperit pentru ca altfel nu exista nici o explicatie

    1. lasa sa nu stie atata lume, ca ne ramane noua mai mult porc si piper :D

    2. Eu l-am citat pe locul 1! :) Si asa ma gandesc si eu, ca prea putina a ajuns acolo inca… Sa speram ca va ajunge Adi, chiar daca nu e un local foarte cunoscut pentru moment.

  37. Cristina G says:

    1. Casa Piratilor
    2. Hanul Dacilor
    3. Tonight

  38. intr-o dimineatza pe la 7 hoinaream pe strazile clujului sa gasesc un restaurant deschis si decent la ora aia, surprins am fost de LOUNCH BOX CITY care era deschis de la 7:30, si era o atmosfera superba de dimineatza, si micul dejun foarte gustos,+ca aveau ceva oferta de mic dejun cu cafea si fresh de portocale la un pret bun.
    Deci propun Lounch Box City pt mic dejun

  39. 1. VIA
    2. Camino
    3. Baracca
    4. Toulouse
    5. Da Vinci

  40. 1. Adi’s Steak House
    2. Bricks
    3. Camino
    4. Baracca

  41. Transilvania says:

    1. Da Vinci
    2. Deutsches Haus
    3. Pig & Pepper

  42. 1, Marty- mancare buna, gustoasa, servicii foarte bune
    2. Restaurant Shanghai- imi place mancarea , imi place managementul, Am patit si sa imi incurce comanda si au fost foarte amabili cu mine plus ca alta data m-au sunat cand au avut comanda in zona mea…
    3. Camino- bun dar mai scump…

  43. baracca
    camino
    via
    wok and roll

    Eu la micul dejun e un fresh, o cafea si un biscuite deci Il caffe dell’angolo, cel de pe Brancusi.

  44. Eu pentru mic dejun as propune si Engels. In rest Via, Camino, iar pentru cafea si o ciocolata de casa minunata- Francesca, in piața Muzeului.

  45. 1.El Torro si Adi Steak house-nu pot sa ma decid care e pe primul loc dar parca in ordinea asta le-as trece
    2.Barraca
    3.Bricks

    Pentru dupa amieze&seri cu prietenii, nu neaparat in ordinea asta: Camino,Napoli Centrale, Club Italia, Marty

  46. Chez Michou
    Fork & Cork
    Camino
    Baracca
    Toulouse
    Via
    Bistro Corso
    Napoca 15
    Tokio
    Il Milanese
    Bistro Engels

    ordinea este discutabilă…depinde de ce dorești să mănânci în momentul în care ieși la restaurant

  47. E cel putin penibil sa spui ca Marty poate fi in vre-un top. PS: nu poti cataloga un restaurant doar pe mic dejun, sau pe desert etc.
    Cat despre restaurantele din cluj DaVinci e cu mult peste toate; apoi in functie de ce vrei: Baracca, Club Italia, El Torro, Pig & Pepper si mai nou a aparut Toledo (chiar recomand)

    1. Adi Hădean Author says:

      s-ar putea ca preferințele altora să nu fie și ale tale dar nu poți să spui despre ele că sunt penibile. nu pe blogul meu. ps: se scrie „vreun”.

    2. Nu am vrut sa jignesc pe nimeni, insa am inteles ca doresti sa faci un top al restaurantelor, nu al preferintelor fiecaruia, nici eu nu prefer DaVinci, dar e cu mult peste restul…ce sa mai zic, ma scuzi ca am incercat sa te ajut

  48. Nu ies foarte des la masa in oras (de 6 – 7 ori pe an), dar am mancat bine de-a lungul timpului la Marty, Fabrica de bere Ursus, Roata, La Liga.
    Pentru pizza mergeam de obicei la Gente Due.
    Ar fi interesant de facut un scurt chestionar si separate preferintele respondentilor. Unii consuma multa pizza, altii salate, iar altii daca nu vad un gratar in farfurie nu au ce manca.

  49. Tinand cont ca pentru primele vreo 5-7 locuri batalia va fi mare… ti-as propune sa iei in calcul in evaluare si calitatea serviciilor. :D Ce zici? :))

  50. E dificil sa faci un top al restaurantelor, atunci cand specificul acestora si publicul caruia i se adreseaza difera.De-a lungul timpului am avut ocazia sa iau masa in diferite restaurante si am ales sa le apreciez dupa atmosfera, servire si mancare. Daca iau in considerare anumite preparate pe care am avut ocazia sa le degust pot sa spun:
    Cel mai bun preparat din peste – Marco Polo (CITY Plaza)
    Cea mai buna friptura de vita – El Torro, la Adi Steakhouse am optat pentru peste.
    Cele mai bune paste & pizza – Napoli Centrale
    Cel mai bun tiramisu – restaurantele Marty (desi ei se mandresc cu cheesecake)
    Cea mai buna salata – Olivo Cafe (Fogia, daca nu ma insel)
    Experienta culinara unica – Via
    Restaurant nou, daca nu ma insel cu specific mediteranean, insa cu preparate diferite si foarte gustoase – Terra Gusto.

  51. Mi-a placut foarte mult la Marty de fiecare data cand am fost, dar recunosc ca nu am umblat prin multe restaurante.

  52. VIA – mancare buna si rafinata. Le trebuie un brutar bun sa le faca paine proaspata zilnic. Apoi ar putea fi servita cu aioli sau cu unt cu mirodenii. Astfel nu ai saliva pana vine mancarea.

    Camino – au noroc cu reclama pe care le-o faci tu, dar sunt departe de un restaurant fin si elegant. Ii ajuta si locatia.

    Dar as fi interesata de parerea ta despre Indigo, Adi Steakhouse, Lugano.

  53. Am uitat sa mentionez:
    Mic dejun: Marty & Olivo

  54. Eu as propune un Top al restaurantelor clujene de „ne-recomandat”.
    Pe primul loc ar fi clar Beraria Ursus (pe langa mancarea proasta, atmosfera e sinistra iar pentru descifrarea meniului ai nevoie de o harta speciala etc), apoi Hanul Dacilor, Pig & pepper (porcul lor e un chinuit somon), Fork and Cork (ei nu au bucatar, in rest au de toate). Mai descopar cateva si promit sa revin:)

  55. mie imi place tare mult la restaurantul Lotus

  56. E greu sa alegi din restauranturile din Cluj unde sa ai parte de bucate gustoase, prezentare si o servire buna. Ce frecventez eu sunt: Tokyo, Camino, Corso, Napoli Centrale (stiu ca e vazut de unii mai mult ca pizzerie, dar meniul de paste -facute de casa- e chiar bun iar platourile nu dezamagesc), Opera Resto Caffe (e mai degraba impdinge tava dar am auzit ca vor sa se extinda si cu un restaurant a la carte, mancarea e facuta cu suflet, preznetare e buna, si bucatele gustoase ca la mama acasa, merita incercat!), Wok’n Roll este iaras un local dragut cu un meniu decent, la Bricks iar am avut ocazia sa iau pranzul si nu m-a dezamaghit. Pe de alta parte si Bistro Viena poate fi luat in considerare, mai mult pentru ambianta dar si mancarea e buna si da in spre cea de specific austriac-nemtesc. De Nobori am auzit multe in ultimul timp,din pacate nu am apucat sa trec pe acolo, poate incerci si ne spui tu cum sta treaba pe la ei.
    Cam acestea ar fi localurile care merita mentionate. Iti doresc spor la treaba si pofta buna!

  57. valahia pt mancare ardeleneasca; napoli centrale pentru pizza (au si lasagna dementiala); napoca 15; restaurantul de la leghia (cei mai buni papanasi); pt chinese e un birt mic pe horea, ca nu-i pot spune restaurant, unde o tanti chinezoaica face niste dim sum nemaipomenite; pulp fiction (nume ciudat,mancare buna); fair play

  58. eu sunt din Sibiu dar cu serviciul merg destul de des in Cluj,este adevarat ca servirea micului dejun este o problema,in rest am mancat bine la Napoca,preturi pe masura,un pic piperate,la Bistro Viena am fost incantata de prezentarea si servirea coastelor,dar gustul nu e chiar asa bun,ii lipseste ceva si la camino am fost dar am servit doar platouri reci,intradevar zacusca mediteraniana m-a incantat

  59. 1.Marty
    2.Toulouse
    3.Bistro viena
    4.Baracca
    5.Camino

  60. Cred ca e pusa cam gresit problema. E dificil sa compari restaurante cu specific diferit cu adresabilitate diferita, cu nivel de bucatarie diferit. Si mai ciudat sa compari intre ele pareri neavizate, mai ales din partea romanilor care nu au stiinta bucatariei mai departe de sarmale si mititei cu bere. romanii stiu de portii mari si preturi mici. nu au habar ce inseamna stele michelin si un chef adevarat, cel mult il cunosc pe Jamie si au senzatia ca deja cunosc totul. de curand au descoperit designul de interior si cred ca dupa el poate fi clasificat un restaurant. au urmarit un master chef si deja se cred experti si capabili de a da verdicte. ar fi trebuit, cred eu, sa dai niste criterii, niste directii de orientare, nu sa spui doar mic dejun si atat. a iesit un talmes-balmes de clasificare in toate topurile propuse in care nici macar cei ce au scris nu pricep prea multe. cred ca ai avut pretentii prea mari de la oameni care nu au experienta in domeniu.

    1. Adi Hădean Author says:

      cred că am fost înțeles greșit. nu mi-am rugat cititorii să facă topul, i-am rugat doar să-mi spună părerile lor. topul îl fac eu. mă pricep cât de cât:).

    2. Adi Hădean Author says:

      pe de altă parte, nici să generalizezi și să-i pui pe toți în aceeași oală a ignoranței nu-i chiar cinstit. zic și eu…

    3. Iartă-ne ,te rugăm că am îndrăznit să postăm şi noi…vulgul…Iubitori de ciorbă de burtă,mici şi mămăligă cu brânză…Spaima „chef”-ilor Michelin…

    4. Ioana Olar Zerni says:

      Chiar nimeni nu se pricepe!? Nu e politicos sa generalizati ignoranta.Va rog.

    5. Cosma Doina says:

      Eu cred ca oricine fregventeaza mai mult sau mai putin restaurantele poate veni cu o parere,doar asa se poate materializa intentia d-lui Hadean,obiectiv si de bun-simt.Mai zic…parerea clientului, a consumatorului conteaza, el fiind ultima veriga…si chiar are dreptul sa judece,asa cum considera el!
      Ma insel eu? n-am inteles sa se fi cerut o jurizare din partea specialistilor,nu-i asa?
      Romanii nu sunt chiar ignoranti!! daca credeti asta…nu-i cunoasteti, exemplu, pe americani!!!

  61. 1.Vărzăria de pe Eroilor
    2.Hora
    3.Fair Play
    Numai din punct de vedere a bucătăriei nu a ambientului,servirii,etc…

  62. misi szegedi says:

    Cine stie, unde se serveste muschi de vita ecuadorian, dar vero, de la mama lui de acasa (pentru cunoscatori), si unde aprovizionarea se face de multe ori din Metro Viena, stie care restaurant este pe primul loc. A fost mentionat doar odata in comentarii, dar probabil ca Adi stie despre care este vorba. In orice caz, stil, rafinament, eleganta si mult bun gust acolo.

    1. Eu as fi interesat sa aflu…

    2. misi szegedi says:

      Da Vinci

  63. Astept atunci cu nerabdare topul! :)

  64. Pentru micul dejun propun Corso, preparate chiar interesante si pregatite cu grija, mai mult decat traditionalul mic dejun frugal. Si cafele cu retete personalizate.

    Iar pentru mancare buna si satioasa Deutsches Haus, always.

  65. Ioana Olar Zerni says:

    1. Da Vinci- superb; de fiecare data a fost o experienta culinara desavarsita
    2. Il Camino-excelenta mancarea, insa servirea si ambientul nu sunt pe gustul meu
    3. Il milanese- singura pizza care conteaza, ambientul..nu mai are nicio importanta
    3. Wok’n roll- bun, din cand in cand
    4.Napoca 15- ok, merge

    Si, acum variantele NU (fara ranking, doar insirate..):
    1.Baracca-piept de rata servit cu pulpa cu tot!, carne atoasa, gust vechi, imbacsit..nicio de o alta alegere pe care am facut-o, nu am fost deloc impresionata
    2.Adi Steakhouse- vita buna, gatita la nimereala: o data prea in sange, alta data parjolita; acelasi sos si la via, si la creveti..
    3.VIA- mancare veche..statuta
    4.Bricks-overcooked, fara sa mai aiba vreo suculenta, vreo savoare carnea..plus calitatea indoielnica a ei; folosesc potentiatori tip vegeta!!!
    5.Shanghai-n-are nicio legatura cu mancarea chinezeasca, acelasi sos dulce-acrisor si extreeem de sarat, la orice fel comandat
    6.Marty- vegeta!!!, calitatea indoielnica a ingredientelor
    7.New Croco- redeschis, tam-tam, in sfarsit bruschete ok, pizza bunicica, dar fara aroma de pizza..nu stiu cum sa explic, ca o pizza de casa nereusita: pui bunatati, dar nu iese ce trebuie..
    8.PIG & Pepper-hmmm, nu faceti bruschete daca nu stiti! faceti PIG! dar, nemaipomenit! nu de toate, in cel mai bun caz, spre mediocru.
    9.Lugano- vegeta-inadmisibil
    10.Bistro Engels- nu mai zic de vegeta..dar, am luat un tiramisu..frisca din prafuri..ce sa mai zic..cumplit, nu l-am putut manca.Pe aceasta cale, fac un apel, Va rog insistent, pe toti cei care conduc bucatarii de restaurante, NU mai gatiti decat ce stiti, faceti-va renume prin specializare si perfectiunea preparatului vostru!
    Iar pentru prajeli si multa grasime, a se citi „mancare traditionala”, Casa ardeleana, Roata, Casa Piratilor, Hanul dacilor..Constat, cu mahnire, ca nu este niciun restaurant in Cluj unde sa pot savura specialitati ardelenesti, romanesti gatite cu bun gust, pot fi chiar usoare, aromate..cum gatea strabunica mea.
    Cam asta ar fi..

  66. Nu i-am bagat pe toti la categoria ignoranti, doar ca nu stiu cati dintre cei care au comentat stiu despre bucataria moleculara, de exemplu. Cred ca esti de acord cu mine ca in arta culinara nu vorbim de bani, ci de har, nu de iesit la mancare in oras o data pe an de 14 februarie, ci de cate ori am intrat intr-un restaurant de lux (daca ni se cer evaluari, nu altfel), nu de cat platim pentru un snitel, ci de cum e pregatit el, nu de cum e vinul la supermarket, ci de oferta somelierului. Stii toate astea mai bine decat mine, nu voiam sa ii clasific pe toti ignoranti, spuneam doar ca ar fi trebuit sa dai niste directii mai clare ca sa inteleaga si ei ce le ceri. Pareri, nu clasamente, si explicatii ale punctului lor de vedere. Multi au spus cate ceva, dar tocmai din ce au spus se vede si nivelul. Cam asta am vazut eu in cele citite aici, in multele comentarii. In alta ordine, zilele trecute eram gata sa te amenint ca te cer de barbat la cat de enervant de bine aratau niste „lucrari”. Ma rog, asta e insa alta discutie. :)

    1. Ioana Olar Zerni says:

      Exista in Cluj un restaurant cu bucatarie moleculara? :) nu prea cred..Cred ca era un sondaj, FUN, cu discutii si pareri ale consumatorilor, ca oricum, probabil ati citit mai-sus cine va face top-ul :) Hai, sa ne inseninam ca nu avem o astfel de responsabilitate. O seara frumoasa

    2. Arina, nu toti suntem critici de film, dar putem aprecia un film frumos. Degeaba faci o capodopera cinematografica, daca nu se duce nimeni sa o vada.
      La fel e si cu restaurantele, lumea apreciaza ba atmosfera, ba mancarea, ba tacamurile.
      Nu toti am avut oportunitatea in viata sa invatam de la Heston Blumenthal, dar asta nu ne face ignoranti!

    3. Exact despre asta era vorba, Myth! Sa apreciem, nu sa facem topuri atunci cand nu suntem experti. Tocmai ca nu am facut pe nimeni ignorant, am spus doar ca specialistii sunt cei care fac clasamentele, pe baza unor criterii bine stabilite. Aprecierile celor care nu se pricep se fac pe baza de „imi place, nu imi place” si „din punctul cutare de vedere”. Nu comparam mere cu pere, doar pentru ca amandoua sunt fructe. De-asta as fi vazut necesare niste precizari si de-asta astept topul specialistului. :)

    4. arina, si care-i problema? Era vorba despre un top al restaurantelor din Cluj, alea care exista acum, in momentul de fata! Sau nu-i voie sa facem un top al restaurantelor din Cluj, pentru ca nu-s suficient de rafinate pt gusturile tale?

      Da, probabil n-om fi noi clujenii asa sofisticati, ne prieste micul-dejun si fara sa fie molecular, cade bine si varza a la Cluj din cand in cand, nu-i musai sa fie totul, mereu, rafinamentul suprem!
      Si pe-acolo pe unde s-a inventat bucataria moleculara, tu ai senzatia ca marea majoritate a oamenilor savureaza zilnic (sau macar o data in iata) astfel de preparate? Alea sunt rezervate unei elite de oameni cu bani, sa fim seriosi! La nivel general, la nivel de masa, eu zic ca in Romania se mananca destul de bine, mai ales comparat cu alte meleaguri

  67. Cosma Doina says:

    1.Euphoria Biergarten
    2.Tokio
    3.Marty

    1. Corect, asteptam „top restaurante”…pentru mine,foarte interesant!

  68. Ma bucur nespus ,ca incercati sa faceti un top al restaurantelor in Cluj dar inainte de asta trebuie sa tineti cont de idi.
    Din ce am citit mai sus majoritatea au enumerat foarte multe pizzerii,poate multi nu stiu ce inseamna un restaurant.
    Cand doresti sa faci un chid trebuie sa ti cont de urmatoarele: ambianta ,curatenie , pret ,servire, tacamuri,pahare,lista de meniu,lista de vinuri,etc.
    nimeni nu a mentionat de rest. Davinci sau de Hora astea sunt numai 2restaurante care le intrec pe majoritatea celor de mai sus, sa nu mai zicem de personalul calificat :))care lipseste cu desavarsire din multe locatii.

    1. Au mentionat mai multi restaurantele DaVinci si Hora…

  69. Pe tema asta putem vorbii la nesfarsit ,dar trebuie incadrate separat ,pizzeri, resaurante si bistrouri.Nu le puteti amesteca toate la un loc si sa dati un calificativ
    Mult succes
    Eu nominalizez si restaurantul Maimuta Plangatoare

  70. Ar fi pacat pentru toata lumea daca in top nu s-ar regasi si restaurantul cu specific thailandez, LOTUS!

    Eu m-am indragostit la prima vedere si iremediabil de acel loc(la fel si absolut toate persoanele pe care le cunosc si au mancat acolo). Atmosfera e primitoare, cu note de exotism si arome inedite. Am luat cam toate preparatele din meniu la rand (cel putin cele cu pui) si pot sa spun ca absolut TOATE au fost geniale. Mancarea arata minunat, atat mixul de culori din farfurie, cat si prezentarea cu orezul intr-o parte si micile detalii decorative. Te surprind combinatii de gusturi la care nici nu te-ai fi asteptat. Chiar daca nu toata lumea apreciaza aromele deosebite, cred ca oricine ar trebui sa incerce macar O DATA mancarea de la LOTUS. For some, that’s all it takes. :)

    Stiu ca suna ca un elogiu, dar ce pot sa spun? I’m hooked!

    Once you go thai… :)

  71. Prieteni sau cunostinte care vin la Cluj imi cer sa le recomand un hotel …. in general cind sunt in Cluj dorm acasa si tocmai ca sunt un ignorant declar ( sus si tare ) cit timp sunt la Cluj mananc in general acasa ( scuze pentru impolitete ) , rareori cind maninc in oras ;deci nu sunt in masura sa -mi exprim parerea si mai ales sa argumentez .Daca vreau sa ies in oras ma las dus de un top ( deci astept topul lui Adrian ) .

  72. Unul dintre cele mai „sincere” restaurante din Cluj este Napoca15. Chiar dacă nu arată prea modern, are preparatele făcute corect, preţurile absolut rezonabile, aş putea să le apreciez chiar ca fiind mici, şi o atmosferă prietenoasă. Am mai apreciat produsele de la Baracca şi câteva de la Via, dar ambele sunt supraapreciate ca preţuri.În rest, dezamăgiri mai mari sau mai mici. Nume pompoase sau voit neaoşe-haioase, amenajări bune în multe locuri, în special pe gustul tinerilor, dar mâncarea, scopul principal pentru care te duci la restaurant, lasă mult de dorit. În multe locuri bine cotate mai sus se vând produse de proastă calitate, multe semipreparate comerciale, congelături şi altele. Se pare că mai e cale lungă până când papile vor înţelege rostul ieşirii la un restaurant.

  73. Tokyo cred ca are produse de foarte buna calitate. Si localul e amenajat cu gust, servirea foarte ok.

    Bistro Viena: mancare foarte buna, localul asa si asa, servirea asa si asa.

    Lotus: mancare tailandeza foarte buna, preturi foarte mici, raport pret calitate foarte bun. Localul mic, dar NU se fumeaza, ceea ce ii da un plus.

    Indigo: raport pret calitate foarte bun.

  74. ….si nu stiu de bucataria moleculara ,precum in fabula cu barcagiul si invatatul (Pe mare barcagiul si invatatul . Barcagiule ,stii de ce luna straluceste ? Nu . Atunci ti-ai pierdut degaba un sfert din viata de viata . Barcagiule stii de ce ………. .Invatatule s-a pornit furtuna ,stii sa inoti ? Nu . Atunci ti-ai pierdut viata .)

    1. Presupun ca aceeasi fabula se aplica si atunci cand iti alegi destinatia de vacanta. „Ma duc la mare pentru ca acolo ma inec mai putin decat in ocean.” Interesant punct de vedere.

    2. Arina , doar citeste postarea mea anterioara si fabula ( nu am explicat-o eu prea bine ) si vei intelege si punctul meu de vedere .Apropoo eu am inotat in ocean si nu in sens figurativ si imi place mai mult marea .. pentru inot cel putin ( piscina olimpica chiar mai buna pentru inot decit marea ).

  75. La Via
    Camino
    Bistro Vienna

  76. marty
    bistro viena
    via
    residence

  77. Locul 1. Via, fara discutii.

    In rest, restaurante bune in afar de cele mentionate:

    Red House
    Sinaia
    Panoramic

    1. Red House nu mai exista….s-a facut ceva italienesc acolo

    2. Panoramic? Asta-i buna! Am stat mai bine o ora sa-mi faca specialitatea casei desi restaurantul era gol iar ceea ce am primit arata oribil si nici nu era comestibil. Asta acum 4 luni. Poate de-atunci si-au angajat bucatar si nu mai gateste femeia de serviciu…

  78. Servus Adi,

    ma scriu si eu prima data pe site-ul tau:)

    Eu mai degraba merg la mic dejun, nu la cina. Asa e cand am doi copii mici care mi se-agata de haina:) Asa ca:
    – pentru mic dejun: merg in proportie de 80% la Corso. As avea multe de imbunatatit, ca de obicei:), dar imi place locul, proprietara si toate cele
    – in rest mizez pe VIA.

    Merg si in alte locuri, dar doar daca din varii motive cele 2 preferate nu-mi zambesc.

    Diana

    1. Adi Hădean Author says:

      bun venit!:)

  79. Euphoria, Kaja Tanya, Marty, Bistro Vienna, Baracca.
    Nu neaparat in aceasta ordine, in special pentru ca fiecare dintre ele au cate unul, doua dish-uri fantastice.

  80. Alexandra Raţ says:

    Eu mi-am facutun obicei din a iesi o data sau de 2 ori pe saptamana impreuna cu prietenul meu la masa in oras. Incercam de fiecare data sa mergem in alt alt, pentru a vedea ce s-a mai deschis prin oras si e nou. Ca si locatii, incercam sa nu exageram cu preturile si alegem restaurante cu preturi medii. Acestea sunt locurile unde intotdeauna revenim cu placere:

    *Nobori – in fiecare vineri cu sushi cu 50% si e foaaaarte bun
    *Pig&Pepper – pe langa gustul extrem de bun preparatele arata intr-un mare fel
    *Marty Restaurants – indiferent daca e vorba de o ciorba, o pizza sau ceva gatit, pana acum nu m-au dezamagit la nici un produs
    *Tonight – pastele de acolo nu au termen de comparatie in Cluj (cel putin nu pentru Arabiatta – sortimentul ce il consum eu)

    Desi nu frecventez decat „obligata” de circumstante Toulouse, trebuie sa recunosc ca au niste preparate extrem de bune.
    Un caz asemanator este Fork&Cork unde din pacate nu prea gasesc preparate vegetariene, un mare minus pentru multe restaurante din cluj.

    Aaa si sa nu uit de Bistro 28, au multe preparate bune si combinatii inedite.

    Mult spor in realizarea topului :)

  81. In general: Panoramic, Baracca
    Pizza: Gente Senior
    Spaghete: Rex
    Rustic: Roata/Hanul Dacilor

    1. Panoramic? Stiu sa gateasca si altceva in afara de cartofi prajiti si piept de pui la gratar? Probabil ca da insa doar atunci cand da bucatarul pe la locul de munca…

  82. Casa Ardeleana – specific ardelenesc, servire ireprosabila, meniu diversificat

  83. o simpla nominalizare: il milanese, club italia, tratoria da giacomo, napoli centrale, new croco, camino, bistro viena, restaurant viena, los toreros, indigo, kaja tanya, baracca, chez michou, valahia, hanul dacilor, roata, corso, bricks, irish pub, capricio, restaurant panoramic, liga, restaurantul de la golden tulip, casa ardeleana, restaurant da vinci, bulgakov, restaurant lybanez, la piazzeta, wok’n’roll, lotus, pig&pepper, dar aceasta este doar o insiruire de nume. Poate nu ar strica anumite criterii de clasificare.

  84. Mic dejun, pranz, cina: Corso.

    Pentru „zi de zi” : Tanja Kanya
    Pentru ceva mai special/festiv: Bricks
    Pentru o masa romaneasca, acelasi meniu de minim 10 ani: varzaria

    1. * Tanya Kaja!

  85. Denisa Jacobsen says:

    Mic dejun: Toulouse: cafea excelenta, mic dejun englezesc sau frantuzesc
    Pranz: Sinaia, pentru munchi de vita cu afine si ceapa crocanta
    Cina: Via, Baraca

  86. Daca tot suntem la subiectul asta, imi poate spune cineva unde gasesc, in cluj, iahnie de fasole cu ciolan intreg, nu bucatele. Am cautat si nu am gasit localuri in care sa vina cu ciolanul intreg.
    Va multumesc si va doresc o zi buna.

    1. Salut. La Deutsches Haus gasesti ciolan servit intreg, neafumat si exagerat de mare (niciodata n-am reusit sa-l mananc pe tot). Si au si iahnie de fasole. Pentru mine cel mai bun ciolan din cj.

  87. 1. VIA
    2. Corso Bistro
    3. Euphoria Beergarten
    4. Bricks

  88. Pentru mic dejun, Bistro Engels- raportul calitate-pret e foarte bun.
    Pentru cina, Via, Toulouse, Tokyo.

  89. Kaja Tanya
    Wok’n’Roll
    Indigo

  90. 1. Restaurant Nobori (sushi e delicios)
    2. Camino (pt atmosfera si pt paste)
    3. Napoli Centrale (cu specific italienesc)
    4. Wok’n roll
    5. Viena (au supe creme foarte bune)

    In rest, mi-as dori sa fie mai multe restaurante in Cluj care sa ofere si meniuri vegetariene de calitate. Am concluzionat ca in general, la restaurantele din Cluj mancarea vegetariana e de proasta calitate.

    1. Buna Adela si desigur toti ceilalti…

      ..daca poti sa-ti fac o sugestie, incearca mancarurile vegetariene la KajaTanya. La ei zilnic se schimba meniul,deci e foarte variat. eu pana acum nu am regretat deciziile luate in legatura cu mancarea aleasa.

  91. Are we talking about fine dining or simply places you like to go? Because if we are talking about fine dining then some of the nominees don’t make sense. I like Marty, a lot. But it has nothing to do with fine dining. Think about it, if Gordon Ramsey were to visit Cluj, would you send him to Marty? :-)

    The top restaurants in Cluj are in my opinion:

    Barracca (excellent food)
    Lugano (great atmosphere)
    Tokyo

    I don’t know if breakfast is the best place to start when looking for the very best restaurants when the best restaurants usually don’t serve breakfast. But if it’s ONLY about breakfast, then let’s say Marty. Me personally, I like to just get some covrigi or fornetti :-)

  92. Cristian Simon says:

    Depinde ce vrei, staurantele de calitate nu trebuie sa aiba mai mult de 15 feluri de mancare in menu si asta cu tot cu deserturi. In Cluj, sincer, stam destul de prost la capitolul HoReCa. Timid, in ultimii 2 ani, s-a inceput o educare a consumatorilor. Vrei paste? il milanese sau Camino. Vrei steak? El torro …daca vrei zama mergi la Fair play :)) Bricks e ok….daca vrei fotbalisti alegi o struto-camila gen Bolero…in rest, teribil de mult fum, fite, telefoane pe masa si multa, multa nesimtire, care nu au ce cauta intr-un restaurant bun. Cred ca Timisoara si Brasovul sunt mult peste Cluj la acest domeniu.

  93. Am scris şi eu un comentariu referitor la restaurantele din Cluj. Sunt neplăcut surprinsă sp văd că nu apare. Există o selecţie/cenzură în postarea mesajelor?

    1. Scuze, l-am găsit.

  94. Anna Maria says:

    1)Kaja-Tanya 2)Miko 3)Hanul Piratilor

  95. Preferintele mele:
    Kaja Tanya – poate nu-i cel mai extravagant, dar la raport pret / calitate bate orice din Cluj :) Si poate nici ala nu va fi o tragedie daca nu apare in top – locul e minuscul si nu as vrea sa nu mai incap de fitosi si snobi de toate felurile :P Sunt rau, da :)

    Pig & Pepper
    Wok’n’Roll
    Indigo

    Bune, dar mai upmarket (deci mi-as si astepta macar atat de la ei): Via, Baracca, Bricks

  96. Camino & Baracca. Pentru mine, intre cele doua se da mereu o batalie cand ajung la Cluj :)

  97. S-a cerut topul restaurantelor „gazos-bashinoase” sau pur si simplu al restaurantelor?!?! Daca e prima categorie pot sa spun si eu ca un mic-dejun de ora 9.00 dimineata mai bogat in beemere, benzuri, caiene si alte masini „p…rima” parcate sub nasul tau ca in Piata Engels n-am mai intalnit. In rest poate ca Dacii pentru senzatii tari autohtoe, Napoli Centrale petru Italia cu tot ce inseamna ea (good&bad!) sau Lugano de pe vremuri cand avea alt bucatar si proprietar :(

  98. Camino, Baracca, La Via, Culina Nostra

  99. Shanghai

  100. Baracca si El Torro

  101. Bucurestean din Cluj says:

    In locul lui Adi Hadean m-as abtine sa fac topuri :)))

    Un Blogger cu inclinatii de bucatar care a incins imaginatia gospodinelor prea plictisite de familia lor si care se straduiesc sa-i faca pe plac, incearca topuri dupa criterii profesionale?

    ZIce Guru : „ma pricep cat de cat „:))) HILAR !!! La ce ?

    Cititorii lui sunt consumatori de carne prajita ( Steak House ) si fast food pus in farfurii de portelan de la IKEA . Fereasca-ne Dumnezeu, cine a ajuns sa Judece !!!

    SUCCES in continuare la retete „pentru acasa” dar Te Rog renunta la pretentiile de CHEF ca ne faci meseria de rasul curcilor ! Unii au facut scoala serioasa pentru asta . ( Ghinionul lor , nu ? )

    Multumesc !

    1. Adi Hădean Author says:

      aș putea să-ți numesc cel puțin 50 de localuri din țară (unele cu pretenții de fine dining) în care, într-o zi ori alta, bucătarii care au făcut școală serioasă fac meseria de râs. dacă judec, o fac doar în baza și în limitele experienței mele. ca să nu mai spun că am curajul să-mi pun numele lângă afirmațiile pe care le fac.

    2. misi szegedi says:

      Ce meserie ai tu, ma? frustrat? sau hater?

    3. misi szegedi says:

      Cred ca stiu cine e bucuresteanul de cluj…. hehe

    4. După cum te văd ai suflet rău, ceea ce înseamnă că nu poți găti cum trebuie pentru că ar trebui să pui suflet în ceea ce faci.

  102. Bucurestean din Cluj says:

    …. si apropo de ” ma pricep cat de cat … ”

    Cum ar fi sa-ti duci mama la Urgenta si domnul Doctor care urmeaza sa intre in operatie sa fie … „un pasionat de medicina , fotograf amator , ziarist sau Blogger preocupat de temele medicale „

    1. Acri strugurii, nu?
      In orice caz, nu asta e modul in care „gospodinele plictisite de propriile familii” vor da navala de pe blogul lui Adi pe al tau/din bucataria lui in a ta. Da invidia se citeste de la o posta.

      Hei, Adi, vezi ca ai trolli pe blog!

  103. Pentru mic dejun o descoperire recenta ar fi Olivo. Au o lista lunga si variata de cafea,si cateva preparate pentru mic dejun. Eu am fost foarte multumita si ma intorc de fiecare data cu placere. Un mare minus ar fi fumul…

    Mie personal imi place si la Doamna T, tot pentru micul dejun, dar iarasi, nu este un restaurant. Imi place atmosfera. Cunoscutii mei nu prea aprecieaza locul, pentru mine e ca o vizita la bunica :)

    As mai adauga Corso.

    Noi cel mai frecvent mergem la Camino, chiar si pentru o cafea sau un vin. Este singurul loc unde niciodata nu am fost dezamagiti de preparate si nici de servire, ceea ce pentru mine este un mare plus, considerand ca mergem de cateva ori pe saptamana. Fumul si aici e un mare minus.

    Baracca pentru mine este pe primul loc, dar ramane pentru ocazii speciale.
    La Via am fost doar de cateva ori, a fost placut, doar cuvinte de lauda am, dar cumva nu rezonez cu locul.

    1. Rezonezi cu locul cred. La Camino la desert am luat semifreddo mi-au pus langa niste fructe congelate (capsuni, fructe de padure). Fix din congelator. Iar cand le-am spus ca sunt putin mai reci (sic!) decat voiam eu mi-a raspuns tanti ca fructele sunt doar pentru decor. Am intrebat-o atunci daca nu cumva le si refolosesc. Pacat de loc, e frumos de tot dar in afara pastelor restul e slab. Iar pastele cand le salta si vede ghemul de paste lipite, il scoate afara, nu-l aduce la masa.

  104. 1. Bricks
    2. Chez Michou
    3. Camino

  105. 1. Nobori (imi place mancarea japoneza si in Cluj la ei mi-a placut cel mai mult)
    2. Camino (pentru paste)
    3. Wok’n roll
    4. Toldi (supe foarte bune cu accent unguresc)
    5. Napoli centrale (daca iti place pizza)

    Astea sunt cele unde ma duc cu drag, iar si iar.

  106. Alexandru Popovici says:

    Sunt foarte curios cum va arata acest top, chiar daca va iesi destul de subiectiv.

    Pentru mine, cel mai bun restaurant din Cluj este VIA. Este un restaurant in adevarultul sens al cuvantului. Dar este cam simandicos, asa ca merg doar la ocazii speciale sau intalniri de business.

    In rest prefer CAMINO. Am fost acum cateva saptamani la ei la brunch! Din acest punct de vedere chiar nu au concurenta in Cluj si poate nici in Romania in ceea e priveste aceasta „forma de mic dejun”. RECOMAND! Si micul dejun e ok, am fost azi vara intr-o sambata dimineata la mic dejun si o sticla de Prosecco pe terasa in Piata Muzeului…BOIERIE!

    Deasemenea acolo au organizat colegii mei intalnirea de 10 ani de la terminarea facultatii. E un loc grozav pentru evenimente de acest gen si au preturi foarte bune pentru bufet!

    CAMINO este „asul meu din maneca”, cand am prieteni sau parteneri din strainatate! Strainii sunt absolut impresionati, fac poze si raman „gura casa” cand vad ambianta.

    Imi mai place si la BARACCA, desi mancarea m-a dezamagit de cateva ori.

    Si la CORSO au mic dejun interesant, dar e cam inghesuit.

    Mult suces cu topul! Sa scrie cat mai multa lume.

  107. 1. Bricks
    2. Camino
    3. VIA
    4. Il Milanesse ( nu doar pizza e foarte buna, ci si restul: paste, lasagna, supe)
    5. Da Vinci

  108. 1. Marty
    2. Kaja Tanya
    3. Irish Music & Pub

  109. Ma distreaza cum pun toti „Camino” doar ca are semnatura lui Adi Hadean. Sincer, am mers la Camino special pentru asta, si din pacate am fost dezamagit… dar sa zicem ca era o zi proasta, de obicei incerc de 2-3 ori pana sa imi fac o parere.

    Topul meu:
    1. Via
    2. El Toro Steak House
    3. Bricks

    Vad chestii de genu „Marty / Casa Piratilor … „. Credeam ca la un top pozitiv ne referim.

  110. VIA De departe cel mai bun si la meniu si la atoms era.
    KajaTanja un loc cu mancarea buna, foarte aproape de sufletul meu.

  111. Andrei Marta says:

    Intamplator am ajuns sa citesc dezbaterea acesta „gustoasa”. Cum nevasta-mea gateste bine, in general ne invitam prietenii acasa. Sau mergem la ei. Ideea e ca nu ma pricep la resturantele clujene. Cred ca ar trebui sa fii fost de cel putin trei ori intr-un restaurant si sa fi mancat trei preparate diferite. Apoi, nu poti compara un fine dining cu un bistro sau cu un pub. Raportul pret/calitate e cert si logic altul. Insa, in septembrie trecut, in timp ce-mi petreceam concediul cu familia in strainatate (apropo, la un top al restaurantelor de pe coasta Dalmata particip oricand!), un grup de prieteni din Franta, respectiv doua familii de universitari din Lyon, adevarati turisti „de meserie” si exegeti culinari, au stat cateva zile in Cluj, iar din relatarea sejurului lor imi amintesc ca au pomenit in mod repetat si entuzisat chiar de marea lor descoperiere, cel mai bun restaurant, zic ei, din Cluj, si unul din cele mai bune pe care le-au vazut vreodata in toate periplurile lor. Descriau pana si cateva preparate, incantati  fiind de sarmalute si mititei, imi amintesc asta. Din pacate , neinteresandu-ma mult tema, nu am retinut detalii, inafara de faptul ca era „Ursus”. Ulterior am aflat (am fost, dar n-am mancat, in niciunul)  ca exista si un Ursus in centru. Nu stiu sigur de care s-au indragostit francezii mei, dar cu proxima ocazie o sa-i intreb, perspectiva lor vasta putand fi demna de luat in seama, cel putin la nivel de discutie profana. E probabil sa fie totusi cel din centru, pt ca imi spuneau ca era si Edit Piaf si am ascultat asa ceva in Unirii, dar e posibil sa fie si cel de pe Motilor. Succes in dezbatere! Andrei Marta

  112. Am si eu niste „americani” care vin in fiecare an si cel putin 6-7 iesiri sunt la Ursus> Ei se mira de ce-i zice „berarie” si nu restaurant? Oricum, acolo le place mincare!

  113. Ce am incercat:
    – Tokyo: mi se pare cel mai bun sushi din Cluj + local + deservire ok;
    – Camino: mancare foarte buna si vin bun, in schimb fum
    – Hora: chiar si cea mai simpla mancare este pregatita foarte bine (ma mir de ce nimeni nu a pomenit mai sus de el)
    – Ursus & Euphoria Biergarten (acelasi meniu): mancare destul de buna si foarte mult fum
    – Napoli Centrale: ok
    – Hanul Dacilor: ok
    – Bistro Viena: ok
    – Marty: ok, nu mi s-a parut ceva iesit din comun
    – Toulouse: ok
    – Baracca: ok

    1. Update:

      – Da Vinci: deloc impresionant, preturi foarte mari, deservire cu scarba, mancare deloc obisnuita, portii foarte mici
      – El Torro: un steak foarte bun, deservire placuta, ambianta placuta, preturi un mic mai mari dar pentru ocazii speciale, merita
      – Panoramic: in afara de avantajul pozitiei (panorama asupra orasului) nimic nu a impresionat, ba chiar invers: tacamuri ca la o cantina comunista, nu prea ingrijit, deservire asa si asa…

  114. pizzerile nu sunt restaurante. ca ai mincat pizza in restaurant …ala nu mai este un restaurant de clasa……am fost in restaurante de super clasa in afara tari si am avut ocazia sa cunosc bucatari emeriti si toti au zis clar rerstaurantele ce vind pizza nu mai sunt pizza. oricine poate sa spuna ce vrea dar asta este adevarul pizza nu este un produs al unui restaurant.

  115. In primul rand nu am cum sa inteleg cum atati oameni au nominalizat Camino in topul lor. Azi am fost la renumitul Camino impreuna cu doi prieteni iar in afara ca tot meniul este cuprins din 7 feluri de taliatele , 2 risotto si 2 bruschette care nu cred ca poate fi inclus in categoria restaurantelor de top cu un asa meniu si acelea au fost sub mediocre. Din cele 7 feluri de paste am incercat 3. Toate absolut submediocre . In afara de faptul ca pastele sunt facute de casa ( sunt bune nimic de zis ) , am fost profund dezamagit.
    Nu cumva domnul Adi Hadean are ceva in comun cu acest restaurant????
    Prea mi se par comentarile exagerate in legatura cu acest restaurant ( daca poate fi numit asa dupa cele 10 pozitii din meniu)
    Am mancat si desert. Bun. Dar nimic .. Oauuu
    In rest numai de bine.
    Eu nu sunt clujean ca sa pot sa fac un top , dar locuri unde am mancat ca si El Torro , Marty , Bisto Engels….. au fiecare 10 clase peste acest Camino.

  116. Danielq says:

    1.Adi Steakhouse
    2.Baracca
    3.El Toro la egalitate cu Chez Michou
    4.Via
    5.Bricks
    Evident restaurantele mai sus mentionate nu sunt pt toate buzunarele , dar sa nu uitam ca sunt cele mai bunedin oras.

  117. mihaela says:

    Cel mai bun restaurant din cluj este Da Vinci, servirea de 5 stele ,nici altundeva in lume nu am gasi asa servire.Cu toate ca preturile sunt mari, se merita.

  118. Preferintele mele cat de educate or fi si ele:

    Mancare italiana: de departe Club Italia
    Mancare romaneasca: Fair Play (poate cea mai buna ciorba de burta din lume), Varzaria, Casa Ardeleana, Valahia
    Vita: El Torro.
    Chinezeasca: la Shua pe strada care leaga Horea de Traian,
    Japoneza: Tokyo, clar si de departe
    Turceasca: Oz Istambul.
    Indiana: Indigo
    International: Via, Chez Michou
    Pizza: Pizzeria d’Autore (asta e din buricul targului din Milano Marittima venita)

    Da Vinci e mare si suficient de bun ca sa fie un concurent serios pentru bucatariile de la City Plaza sau Grand Hotel Italia

    Restul sunt unele mai rasarite dar nu pot sa le pun in nici un top. Apropos, cum naiba pot face asa bruschette oribile la Camino? Doar cu pastele si orezul nu se spala fata unui restaurant. Iar coastele sunt mediocre (cu blandete).
    La Wok and Roll o fi fiind mancarea sanatoasa dar e fada rau.
    La Pig@Pepper am mancat o singura data si am zis sa iau porc, ca … deh, numele. A fost ca presul de la usa: tare si fara gust. Never again. Mi s-a parut o ironie numele restaurantului.
    Si sa nu uit: la Engels eee… in fine. Numai semipreparate si congelate. Pizza e numarul unu din meniul de acolo restul vai doamne.
    Si la alta figura mondena: Bricks: pieptul de rata a fost mediocru, facut egal iar la prezentarea farfuriei au folosit ketchup. Dureros.
    La Dacii aia’ traditionali sau ce-or fi ei, am si acum amintirea unor pulpe trantite congelate in friteuza.

    Pe Muresanu 1 n-am fost. Voi merge sa vad. Am auzit ca e bun. Nu mai stiu cum e la Lugano. Intr-o vreme mi-a placut.
    Astept si eu sugestii de alte restaurante

  119. Am uitat de Baracca: rezonabil spre bun

  120. Buna tuturor. Eu nu prea intru pe net sa-mi dau cu parerea , dar acum mi s-a intamplat ceva incredibil la restaurant Via de pe Inocentiu.Sa va povestesc.Zilele trecute am implinit 8 ani de casatorie si am vrut sa-i pregatesc sotului meu o surpriza , sa-l chem la un pranz romantic.Am stat vreo doua ore pe net pana sa ma decid unde va avea loc evenimentul atat de special si intr-un final, am hotarat sa-l invit la restaurant Via deoarece mancarea este italiana si eu fiind cu inca un sufletel in burtica si cu multe stari nu foarte confortabile din acest motiv, mancarea italiana ar fi fost cea mai potrivita.Zis si facut.Am sunat, am facut rezervare pentru ora 2, ,am rugat-o pe doamna la tel. sa-mi pregateasca o masa cat mai romantica, cu lumanari,etc.Mi-am dorit foarte mult sa fie ceva special,in ton cu evenimentul.Am ajuns la intalnire.Pe masa , nimic deosebit fata de celelalte mese.Am zis, nu-I nimic ,poate va urma la desert ceva deosebit si daca este vorba, nu ne poate strica aceasta zi, simplul fapt ca nu avem o lumanare pe masa.Pentru felul doi, am cerut si niste pita , ceea ce a mirat-o tare pe chelnerita ,dandu-ne un raspuns absolut incredibil ~azi nu a ajuns furnizorul cu painea~.Am zis ca putem merge noi pana aci pe colt sa luom o paine sa putem manca asa cum dorim, mai ales ca eu nu prea pot manca multe inafara de paine cu sare, ceva orez ,maxim supa cat mai liht.Oare am fost prea fitosi cerand o felie de pita?In final au gasit si pita.
    Am ajuns la desert.Mi-am zis,acum vine marea surpriza(lumanarea mult dorita)ori ceva , orice (o inima desenata pe facrfurie, o frunza verde din partea casei ,sa o avem amintire).Nimic!Mi-am permis sa-i zic chelneritei ~ cred ca ati uitat de lumanare~ la care ea mi-a raspuns ~NU AM UITAT, DAR ESTE ZIUA AFARA SI NU ESTE NEVOIE DE LUMANARE~. M-am blocat , am zis ~da, asa este~ si am ramas uitandu-ne unul la celalalt eu si sotul meu ,fara cuvinte.Daca doamna cu pricina va citii aceste lucruri as vrea sa stie ca poate servii cea mai buna mancare din lume, daca atitudinea fata de cerintele clientului nu este cea mai inspirata.Era simplu sa-mi fi zis la tel.~doamna , este ziua afara si noi ziua nu aprindem lumanari~ puteam gasii alt local in care se aprind lumanari si ziua.Noaptea nu prea puteam venii deoarece , mai aven o fetita acasa doi ani jumate pe care dupa ora patru o scoatem de la cresa, si nu avem cu cina s-o lasam.Asta pentru a ma justifica de ce am ales pranzul si nu cina.
    Merci ca ati avut rabdare sa-mi cititi istorioara,dar sa stiti ca intamplarea nu mi-a schimbat sentimentele de drag si iubire pt sotul meu. Va pupam si aveti grija ce localuri alegeti pentu evenimentele special.

    1. Alexandru says:

      Via, de rahat. Mancarea de fite, fara gust iar servirea groaznica. Via, cea mai proasta alegere.

  121. Salut Adi,

    Stim ca esti foarte ocupat, vreau doar sa iti amintesc ca foarte multi oameni asteapta cu nerabdare topul restaurantelor alcatuit de tine.

    Numai bine!

  122. Cred ca Via si Baracca sunt primele 2, mai departe pare mai greu de departajat. Asteptam parerea ta ;)

  123. Samsara!

  124. N-am vrut sa ma bagdin discutie, dar mie chiar imi place Bulgako. :)

  125. Livada este unul dintre cele mai bune restaurante din Cluj, daca nu chiar cel mai bun. Mergeti sa vedeti, ma mir sa nu-l vad mentionat aici… Eu sunt din Bucuresti si am luat toate restaurantele din Cluj la rand, chiar de mai multe ori fiecare. Calitatea mancarii la Livada este mult superioara tuturor celorlalte.

  126. Am fost placut surprinsa observand ca Livada nu a fost mentionat in preferintele nimanui, pana sa ajung la ultimul comentariu. Desi a castigat foarte multa popularitate in ultimul timp, mi se pare greu de luat in serios un restaurant care serveste ciolan „pe pat de” varza…
    Am observat, in schimb, ca foarte multa lume mentioneaza Baracca si Adi’s Steakhouse.
    Adi, un restaurant care se respecta, un restaurant cu adevarat bun, are un meniu onest, scris corect (indiferent de limba), iar bucatarii stapanesc la perfectie fiecare preparat, nu? Nu exista un „off day” pentru un restaurant bun. De acord, fiecare are o anumita specialitate, dar calitatea care ii aduce renumele trebuie sa se regaseasca in fiecare preparat. Exagerez? :)
    Ma deranjeaza catalogarea pizzei drept fast food. E-adevarat, in ziua de azi e greu sa gasesti o pizza adevarata, iar tendinta generala e de a comanda o pizza ‘cu de toate’, ceea ce o o face sa isi piarda adevarata identitate. Dar as zice ca acelasi lucru se intampla si cu pastele. Hm?
    A propos, pentru cei ce au mentionat Il Milanese, in caz ca n-au ajuns pe-acolo recent, am o veste trista: nu mai e ce-a fost…

  127. Galfi Senia says:

    Am o curiozitate, daca un bucatar de top si-ar cauta jobul de vis, unde ar si-ar depune CV-ul? Si cand spun asta ma refer la o bucatarie perfect utilata… adica ,, a la vis ” cu cele mai noi dotari.

    1. o bucatarie perfect utilata in Romania…asta este utopie…din pacate.
      cred ca sunt putine spre f putine restaurante care tin cont de asta.
      in rest sa mancam bine :)

    2. pizza chiar buna e la pizza d`autore

  128. 1.Toulouse (in special deserturi)
    2.Baracca
    3.Tonight
    4.Casa Boema

  129. In postarile de mai sus nu am vazut nimic de Terasa Beyfin/Restaurantul Firenze din hotelul Beyfin.
    In vara am mancat un muschi de vita foarte bine preparat si un tiramisu foarte gustos si frumos prezentat. Va recomand sa incercati ,mai ales ca privelistea este absolut superba.

  130. Clasament in urma tuturor preferinelor din comentariile utilizatorilor:

    1. La Via 37-1 = 36pct
    2. Camino 37-6 = 31pct
    3. Baracca 32-3 = 29pct
    4. Marty 25 – 5 = 20pct
    5. Bricks 21-2 = 19pct
    6. Wok’n Roll, Bistro Viena, El Torro, Toulouse, Corso – intre 11-13pct

  131. BARACA ,asta e singurul restaurantunde m-as duce sa mananc in fiecare zi!

  132. Mic dejun am mancat doar la Marty, in contextul in care era organizat special pt noi ca angajati ai unei firme..A fost bun, recunosc..azi nu m-as mai duce la ei din alte considerente, chiar gratis pt mine fiind, dar aia e alta poveste.
    Preferatul meu e Via, singurul care chiar m-a impresionat…ar mai fi Deutsches Haus pt aperitive (tot in context business, recunosc), plus cel de deasupra centralului (am un lapsus acum, e berarie, stiti voi).

  133. Propun si un top rusinica…plus unul al restaurantelor din punctul de vedere al angajatului ;)

  134. Am fost la Via,am ramas foarte dezamagiti de servire si mancare ….fff slab

    Camino,mancare buna

    Marty nota 7 :)

  135. Robertino says:

    Sa nu uitam DaVinci….locația si mâncarea splendida!

  136. buna.unde e topul cu restaurantele din cluj?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close