Ieri am făcut niște brioșe de toată mândrețea (nu știu de unde exprimarea asta dar o las așa deocamdată). Le-am scăldat în dulce de leche, un caramel gros pe care l-am făcut după cum veți vedea mai jos. Destul de dulce desertul ăsta pentru gustul meu dar cunosc o mulțime de persoane care-s topite după dulce. Recomand a se consuma cu sport. Mult.
Pentru 9 brioșe am folosit o cană de făină (125 de grame, era o cană nu foarte mare), trei ouă mici, o lingură bună de zahăr, o pișcătură de sare și 150 de grame de unt. Țineți minte, cu cât e mai bun untul, cu atât sunt mai gustoase brioșele.
Fructele de pădure congelate-s pentru a echilibra gustul, caramelul e destul de dulce dar se pupă cu fructele, acrișoare bine.
Revenind la brioșe: am amestecat ingredientele uscate apoi am amestecat praful ăsta cu ouăle.
Am turnat untul topit pe care l-am lăsat înainte de asta să se răcească puțin.
Am uns cu unt forma de brioșe, am pus câte două linguri în fiecare compartiment și am copt brioșele la 180 de grade Celsius timp de 10 minute (cuptorul încălzit înainte).
Dulcele de leche e ușor de făcut: 2 cutii de lapte condensat și îndulcit (cremă de lapte de la DeLatte am folosit eu) și 250 ml de smântână dulce.
Am pus amestecul într-o cratiță cu fund gros și am amestecat pînă s-a făcut caramelul. 20 de minute pe foc mic, mic, să nu se afume laptele.
Am scufundat brioșele-n dulce de leche și le-am bombardat cu fructe de pădure.
Să fiți sănătoși. Și nu exagerați cu dulciurile, chiar dacă vă plac:).
un desert usor de facut si de savurat:)super blog
cresc fara praf de copt?
da
Super desert! Briosele sunt preferatele mele si la fel si caramelul. Interesanta varianta asta de dulce de leche….si mai rapida.
Ce smantana dulce folosesti? O anumita marca sau ce iti pica in mana?
ce pică, nu-s mofturos
Arata demential! Astazi am deja un „gand rau” cu tava de briose pt ca vreau sa incerc o reteta de individual cheesecakes servite tot cu fructe de padure, dar in weekend o sa incerc si briosele astea, mai ales ca am deja cateva cutii de crema de lapte si chiar nu stiam ce sa mai fac cu ele :)
ma bucur ca pot sa mai gasesc retete noi ptc i-mi place sa gatesc rete noi
genial….si ptr ca tot veni vorba de desert….poti sa ne dai o reteta de inghetata de casa? :P
pot. abia aștept să vină vara:)
Ai pus picioru pe sarea de pe rana!;) Sa-l consumam cu spor. mult! Pai l-as bea daca n-ar zbiera cantarul dupa mine! Sunt un mare, mare fan! Eu nu pun smantana-n dulce. Consistenta e mai moale,nu? Si nu chiar atat de dulce banuiesc.. hmm mancabila rau deci. Eu il pregatesc in cuptor si de cele mai multe ori il las mult pan se formeaza un caramel in loc de dulce.. si da da il mananc cu lingura all by myself..din pacate. Zi faina Adi!
nu cu spor, cu sporT :))
Imbietor desert…
Smantana dulce este cea lichida pt frisca, nu? Se poate folosi si din cea pt gatit?care este diferenta intre cea pt frisca si cea pt gatit?
da. diferența e în procentul de grăsime. cea pentru frișcă e mai grasă.
Ce procent de grasime are smantana pe care o folosesti?
15%. uneori folosesc și 20 sau 30%.
De obicei, folosesc LaDorna, cea pt gatit are 32%, cea pt frisca are 35%. Eu as vrea sa stiu daca pot folosi din cea de gatit la dulciuri si invers.sunt destul de grase amandoua, dar daca. se intampla sa nu am din ambele in casa, nu pot folosi oricare din ele?
nu cred că acei 3% pot face o diferență semnificativă:)
Nici eu nu cred ca pot face vreo diferenta cei 3%. Multumesc pentru lamuriri!
Minunate ! Ai pus si dulceata deasupra sau sos de fructe ? Parca asa se vede in fotografie !
Buna Adi,
Imi poti spune de unde ai cumparat Dulce di Leche?
Multumesc.
l-am făcut eu. din cremă de lapte DeLatte. poți să o cumperi online de pe site-ul companiei http://www.delatte.ro/lapte_condensat/?page_id=16
:)))
Merci mult Adi.
E o placere sa vezi asa o promptitudine!
Succes cu proiectul frumos derulat la gradinite, sper sa fii cu succes un trend setter! Potential exista, ,targetul e mare…
O zi frumoasa!
Mihaela
Adi, am facut azi reteta asta si a trebuit sa tin briosele mai mult in cuptor, in 10 minute nu s-au copt, erau inca apoase. probabil ca am pus eu mai mult aluat. nu stiu. anyway, au iesit geniale, eu am pus caramel in mijloc. delicoase!!!! multumesc!!!!