Un quiche e un soi de tartă (poate fi și cu fructe dar în același timp, dacă-i cu fructe nu-i musai să fie desert, știu, sucită treabă) care poate conține carne, legume, brânză, legate de obicei cu ou bătut cu lapte ori smântână. O să vă arăt o rețetă pe care am inclus-o în meniul pentru Farfurii curate, deci ceva mai săracă-n grăsimi și alte cele.
Pentru 8 porții (dacă le faceți mai mari, ca pentru adulți, ies 6 sau 4) am folosit 200 de grame de făină, 60 de grame de unt, 2 pișcături de sare, cinci linguri de apă rece. Asta pentru aluat.
Am frământat ingredientele toate și am obținut un aluat moale. Pentru că am folosit apă rece-rece, din frigider, nu am mai pus coca la rece.
Am întins-o în tava unsă cu unt și am înțepat-o c o furculiță.
Am pregătit umplutura.Ma întâi am spălat și tocat un ardei gras, un fir de ceapă verde și, pe lângă ele, niște frunze de pătrunjel.
Am dat prin răzătoare 200 de grame de cașcaval pe care l-am amestecat cu trei ouă bătute și două linguri de smântână.
Am amestecat apoi toate astea cu legumele tocate.
Am răsturnat amestecul peste aluatul din tavă și am pus tava-n cuptorul încins la 200 de grade Celsius. Am redus temperatura la 180 de grade Celsius după ce am pus quiche-ul la copt. După 20-23 de minute am scos quiche-ul din cuptor și din tavă.
Eu am pus lângă el și un ceai de mentă cu lămâie.
Arata f bine! Aluatul iese sfaramicios precum cel de tarta?
Zi buna!
Imi place la nebunie orice quiche! Arata foarte bine al tau :)
E la moda observ :). Am facut si noi zilele trecute dar mai caloric un pic :).
bun, bun! am facut chiar aseara, cu dovlecel, ardei rosu si verde ,ceapa si un pic de bacon.
Din cate stiu eu, quiche-ul original e facut cu aluat de foietaj. Dar poate sa fie bun si asa.
Buna Adi,
o mica-mica remarca, in franceza quiche e feminin. Eu as spune o quiche si in romana. Se pare ca numele vine din germana « Kuchen »…
Numai bine, R
ok, mulțumesc:)
Sunt o mare fana a acestei tarte, a carei reteta o am chiar din Franta, din regiunea Lorena (Quiche Lorraine).
Probabil stii deja reteta originala, dar ar fi tare fain sa o faci cu branza si jambon :) si neaparat NUCSOARA, care ii da o aroma deosebita.
Te pup
De cand caut chestia astia si nu stiam cum ii zice:) nu o gaseam pe net intre retete, stiam ca este asa ceva! :D Astazi fac!
Multumesc!!!
Este chiar delicios si destul de rapid de facut pentru un student! :)
Asta e a treia reteta marca „Hadean” pe care o face sotul meu intr-o saptamana :) A iesit delicioasa, aluatul nu e sfaramicios, e numai bun. Concluzia noastra: data viitoare, dublam cantitatile sau le chiar triplam, pentru doua tavi de cuptor date impreuna la cuptor.
Asta e a treia reteta marca „Hadean” pe care o face sotul meu intr-o saptamana :) A iesit delicioasa, aluatul nu e sfaramicios, e numai bun. Concluzia noastra: data viitoare, dublam cantitatile sau le chiar triplam, pentru doua tavi date simultan la cuptor.
Merci mult pentru reteta, am pregatit-o astazi pentru un brunch cu prietenii si a iesit delicioasa. I-am adaugat un pic de nucsoara, cum scrie Mona mai sus, si am inlocuit smantana cu niste lapte acru. E primul meu quiche, nici nu ma asteptam sa iasa asa de bun.
felicitări!
am facut si eu…DEMENTIALA!!!!
am mancat pana mi s-a aplecat :))
Grozava reteta!
Mersi pentru ea!
revenire :)
cand am inceput sa citesc reteta ,recunosc, am avut o oarecare indoiala vis-a-vis de aluat :)
ma gandeam sa nu-mi iasa cam tare si dur la final(nu sunt o mare maestra in bucatarie) dar NU,este bun si fraged!
si la mine este primul quiche :) f buuun
data viitoare schimb compozitia de deasupra :)
ps: vreau sa mai incerc cate ceva din retetele tale Adi ca sunt f ok! BRAVO!SUCCES!
Primul quish facut de mine😄 A iesit mai mult decat perfect si super bun!! E exact ca in poza😁 multumim de reteta!!!
Quiche scuze 😁
Primul quiche și la mine :-) eu nu am avut cașcaval, asa ca am pus brânză sărată. A ieșit excelent! Mulțumim pentru rețetele ușor de urmărit și de făcut :-)
5 linguri de apa la 200g de faina????? Voi sigur ati facut exact asa? M-as mira. Dati si voi catitatile alea cat mai reale, mama lor de 5 linguri de apa!!!!!!!!!!!!
Sigur nu au facut asa. Cu cantitatile din reteta: 200gr faina,60 gr unt si 5 linguri de apa nu iese. nici macar nu se incorporeaza toata faina. Am incercat aseara…Am mai adaugat si unt si apa….pana a iesit un aluat cat de cat…
No offense…
La celelalte doua retete de quiche cantitatile sunt: 100gr de unt la 200gr faina…
Nici mie nu mi s-a incorporat aluatul cu cantitățile date. Am mai adaugat putina apa, pana a devenit omogen.
Asta intreb si eu, sigur 5 lingurinde apa?
Eu am facut exact asa cum scrie si iese ft bun aluatul. Am folosit o lingura mai adanca ce-i drept, dar n-am pus mai mult de 5.
Felicitari domnul Adi! As mai vrea rețete mai puțin calorice. Toată familia mea a apreciat, a ieșit bun și gustos totul! Sa ne trăiești! Mai vrem rețete gustoase și mai dietetice așa . :)
Și da, am mai pus ceva apa la aluat, nu iese exact, dar mai improvizam un pic. Oricum e prima data când fac și tot familionul a fost „cucerit”!
Imi spuneti va rog, ce dimensiune are tava in care ati facut acest quiche? Multumesc!