Salutare,
Luna Februarie a fost mereu o lună a contrastelor! Pe tot parcursul lunii am văzut cum vremea rece se îmbină cu vremea caldă, cum zăpada pufoasă se întretaie pe alocuri cu natura care dă să se trezească şi am zis că este un prilej bun să creez o băutură care să fie în ton cu perioada în care ne aflăm!
Reţeta care urmează să vi-o prezint este una foarte simplă, uşor de reprodus în orice bucătărie, reinterpretată după o reţetă clasică ce a făcut înconjurul lumii şi anume White Russian.
Kontrast
Pahar: double old fashioned, pre-congelat*
Decor: frişcă lichidă şi trei boabe de cafea
Metodă: stir (amestec)
Ingrediente:
60 ml rom alb
30 ml lichior de cafea
_____________________________________
Mod de preparare:
Se adaugă romul cu lichiorul de cafea într-o carafă alături de gheaţă, se amestecă bine până ce tot conţinutul este răcit, diluat şi omogenizat.
Se strecoară peste gheaţă în paharul pre-congelat, se adaugă decorurile şi se serveşte.
Frişca o puteţi bate separat într-un vas sau într-un “shaker” improvizat dintr-un borcan, aşa cum am făcut eu. Scopul este ca ea să se aereze suficient pentru a fi destul de “uşoară” să stea deasupra băuturii. Pentru a face acest lucru, recomand să folosiţi o linguriţă drept “frână” şi turnarea să se facă foarte uşor. Eu am folosit în jur de 80 de ml.
* Pentru a prepara gheaţa în pahar, este suficient să puneţi mulajul de silicon în interiorul paharului, după care să turnaţi apa.
Lăsaţi 12 ore la congelator şi este gata.Dacă nu găsiţi un pahar asemănător, puteţi recrea mulajul din lemn sau chiar din piese lego.
Toate cele bune,
Text: Mihai Fetcu
Foto: Aura Petrașcu
Daca nu aveti mulaj, se poate umple paharul pe jumate si pus inclinat in cingelator.
Am facut asa, lasand de seara paharele umplute pe jumate cu apa, sprijinite de o cutie, in congelator.
Chestia cu paharul e geniala! Nu am ingredientele pentru acest cocktail, dar promit ca le iau cu prima ocazie numai pentru a testa reteta!