Kontrast

241

Salutare,

Luna Februarie a fost mereu o lună a contrastelor! Pe tot parcursul lunii am văzut cum vremea rece se îmbină cu vremea caldă, cum zăpada pufoasă se întretaie pe alocuri cu natura care dă să se trezească şi am zis că este un prilej bun să creez o băutură care să fie în ton cu perioada în care ne aflăm!

Reţeta care urmează să vi-o prezint este una foarte simplă, uşor de reprodus în orice bucătărie, reinterpretată după o reţetă clasică ce a făcut înconjurul lumii şi anume White Russian.

kontrast-cocktail

Kontrast

Pahar: double old fashioned, pre-congelat*

Decor: frişcă lichidă şi trei boabe de cafea

Metodă: stir (amestec)

Ingrediente:

60 ml rom alb

30 ml lichior de cafea

_____________________________________

Mod de preparare:

kontrast-cocktailSe adaugă romul cu lichiorul de cafea într-o carafă alături de gheaţă, se amestecă bine până ce tot conţinutul este răcit, diluat şi omogenizat.

kontrast-cocktailSe strecoară peste gheaţă în paharul pre-congelat, se adaugă decorurile şi se serveşte.

kontrast-cocktail

kontrast-cocktailFrişca o puteţi bate separat într-un vas sau într-un “shaker” improvizat dintr-un borcan, aşa cum am făcut eu. Scopul este ca ea să se aereze suficient pentru a fi destul de “uşoară” să stea deasupra băuturii. kontrast-cocktailPentru a face acest lucru, recomand să folosiţi o linguriţă drept “frână” şi turnarea să se facă foarte uşor. Eu am folosit în jur de 80 de ml.kontrast-cocktail

* Pentru a prepara gheaţa în pahar, este suficient să puneţi mulajul de silicon în interiorul paharului, după care să turnaţi apa. kontrast-cocktail

kontrast-cocktailLăsaţi 12 ore la congelator şi este gata.kontrast-cocktailDacă nu găsiţi un pahar asemănător, puteţi recrea mulajul din lemn sau chiar din piese lego.

kontrast-cocktail

kontrast-cocktail

Toate cele bune,

Text: Mihai Fetcu

www.bardome.ro

Foto: Aura Petrașcu

alist

Join the Conversation

  1. Daca nu aveti mulaj, se poate umple paharul pe jumate si pus inclinat in cingelator.

    Am facut asa, lasand de seara paharele umplute pe jumate cu apa, sprijinite de o cutie, in congelator.

  2. Chestia cu paharul e geniala! Nu am ingredientele pentru acest cocktail, dar promit ca le iau cu prima ocazie numai pentru a testa reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close