Biscuiți cu ciocolată neagră și sare de mare

360

Dacă sarea de mare peste ciocolată vi se pare o combinaţie ciudată, nu trebuie să va temeţi. Adaosul de sare va intensifica gustul ciocolatei. Biscuiţii vor fi îmbunătăţiţi de acest contrast, iar gustul nu va fi sărat sau exagerat de dulce. Aceslasi efect se produce şi cu caramelul asezonat cu un pic de sare. Va recomand să încercaţi.

Ingredinte pentru aprox 24 de biscuiţi
250 gr făină, 1 linguriţă scorţişoară, 1/2 linguriţă nucşoară, 1/4 linguriţă sare, 170g unt, 70gr zahăr brun, 70 gr zahăr, 1 ou, 1 linguriţă extract natural de vanilie, coajă de la 1 lămâie, 2 linguri (30ml) zeamă de lămâie, 100 gr ciocolată neagră, 1 lingură sare de mare (grunjoasă)

biscuiti-cu-ciocolata-neagra-si-sare-de-mare-1

Se amestecă făina cu scorţişoară, nucşoară şi sare.
Untul se bate 1 minut până devine pufos după care se adaugă zahărul. Se mixează încă 2-3 minute. Se adaugă oul, vanilia, coaja şi zeama de lămâie. Se amestecă până se omogenizează. Se adaugă făina şi se amestecă cu mixerul, încorporând toată cantitatea de făină. Coca va fi lipicioasă şi relativ moale.
Cu ajutorul unei spatule, se transferă coca pe o folie de plastic. Cu mâinile pudrate cu făină, se formează un rulou şi se împachetează acesta în folie. Se refrigerează 4-5 ore sau se ţine în congelator cam 1 oră, 1 oră şi 15 de minute.


biscuiti-cu-ciocolata-neagra-si-sare-de-mare-3
Se încălzește cuptorul la 175 de grade. Ruloul se taie în felii, cam de 2 cm grosime. Se aşază biscuiţii pe tavă, cu un pic de spaţiu între. Dacă nu dispuneţi de o tavă mare, se coc în 2 tranşe. Păstraţi coca în frigider în timp se coaceti prima tură de biscuiţi.

Când sunt gata, se lasă la răcit înainte de a-i acoperii cu ciocolată.

biscuiti-cu-ciocolata-neagra-si-sare-de-mare-4
Ciocolata se topeşte în bain-marie şi se pune într-o cană. Se învelesc biscuiţii cu ciocolată şi se asezonează cu un pic de sare de mare. Vă recomand să-i așezați pe hârtie de copt.

biscuiti-cu-ciocolata-neagra-si-sare-de-mare-2

Când ciocolată s-a întărit, se pot servi.

cover-biscuiti-cu-ciocolata-neagra-si-sare-de-mare

Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Join the Conversation

  1. Hm ce bine arata, cred ca am sa încerc rețeta astăzi. Singura chestie e ca ați scris ca ruloul se taie in felii de 2 cm grosime, nu vor fi prea groși? In poza par de 1 cm…dar in poze toate par mai nici sau mai mari

  2. Simona Barliga says:

    Puteti sa incercati Heidi Dark Himalaya Salt…nu va mai fi nevoie sa asezonati cu sare grunjoasa

  3. In curs de testare, tocmai i-am bagat la cuptor.
    Intrebare: cat timp trebuie sa stea in cuptor? Nu am vazut mentiune in reteta.
    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close