Burger vegetarian cu sfeclă rosie

1.3K

Nu ştiu dacă voi iubiţi sfeclă roşie, dar eu da! Trebuie să recunosc însă că nu dintotdeauna, în trecut o urăm şi nu suportăm mirosul de pământ pe care îl are.
Îmi place la nebunie culoarea ei, mi se pare că are cea mai frumoasă culoare pe care o poate avea o legumă.
Pentru că iubesc burgerii m-am gândit să vă arăt unul vegetarian, un burger plin de culoare, care te îndeamnă să îl mănânci chiar dacă nu are carne.

burger-vegetarian-cu-sfecla-6
Îmi place contrastul în farfurie, îmi place să am multe culori, iar această a fost o farfurie colorată şi sănătoasă.

Dacă vreţi puteţi face cantitate dublă pentru chiftelele de sfeclă, le congelaţi în pungi şi le coaceti în momentul în care nu aveţi mult tmp la dispoziţie.

burger-vegetarian-cu-sfecla-1

Pentru 6 burgeri avem nevoie de: 350 g sfeclă coaptă, 150 g quinoa fiartă, 1 ceapă mică, 2 căţei usturoi, 1 ou, ½ linguriță sare, ½ linguriţă piper, 1 lingură ulei, pătrunjel proaspăt.
În plus avem nevoie de: 6 chifle, 6 felii roşii, castraveți felii (proaspeţi sau muraţi), salată verde, crema de brânză.

burger-vegetarian-cu-sfecla-2

Sfecla se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se aşează într-o tavă pe hârtia de copt. Se amestecă cu o lingură ulei, sare şi cimbru proaspăt. Coacem sfecla 30-40 minute la 180-200 grade C.
Sfeclă coaptă se pune într-un robot şi se mărunţeşte.
Amestecăm toate ingredientele într-un bol, iar dacă compoztia este prea moala puteţi adaugă o lingură pesmet.

burger-vegetarian-cu-sfecla-3
Formăm 6 chiftele şi le așezăm pe hârtie de copt. Coacem 25-30 minute la 180 grade C.

burger-vegetarian-cu-sfecla-4
Pentru a asambla burgerii tăiem chiflele pe jumătate, le ungem cu crema de brânză, aşezăm câte o chiftea de sfeclă, salată verde, castraveţi şi roşii.

burger-vegetarian-cu-sfecla-7
Puteți adăuga şi ketchup, maioneză, felii de brânză sau chiar un sos de avocado cu iaurt şi verdeaţă.
Servim burgerii cu cartofi dulci “prăjiţi” la cuptor.

burger-vegetarian-cu-sfecla-8

 Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

alist

Join the Conversation

  1. Total de acord în ceea ce privește culorile din farfurie, dar… burger din sfeclă?!

  2. dar in loc de ou ce putem pune ? multumesc

  3. Super , a venit postul !

  4. culapov emanuela says:

    in loc de ou eu pun seminte de in, chia sau tarate psylium. 1ou = 1 lingura seminte de in macinate amestecate cu 3linguri apa. La fel si pentru chia.

  5. Cu siguranță am să o pregătesc,deoarece mi-se pare inedită şi foarte sănătoasă.

  6. Simona Pavel says:

    O nouă rețetă pentru clean eating! Nu sunt vegetariană dar ador sfecla și Rețetele vegetariene sunt pline de proteine și nu duci lipsa de carne, mulțumesc pentru rețetă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close