Un plus de culoare și vitamine

501

Am primit provocarea de la Andreea să pregătesc o rețetă vegetariană. Mi-era poftă de cartofi dulci așa că am preparat o salată, împreună cu broccoli, rucola, telemea și ou poșat. De când am învățat să prepar ouă poșate, am renunțat să le mai prăjesc.

Două porții le-am servit la prânz, iar două le-am pus într-o caserolă pentru prânzul de a doua zi de la birou. Ouăle poșate le-am înlocuit cu ouă fierte.

salata

2 cartofi dulci de mărime medie (sau unul mare), un broccoli, 1 pachet rucola, 4 ridichi, 4 linguri semințe de dovleac, 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură oțet de struguri, 1 linguriță muștar Dijon, 1 linguriță muștar, 1 lingură miere, 150 gr telemea,  4 ouă, sare , piper

Se încălzeşte cuptorul la 220 de grade. Se curăță cartofii de coajă şi se taie cuburi. Se stropesc cu o lingură de ulei şi se asezonează cu sare şi piper. Se dau la cuptor aproximativ 15-20 de minute.salata

În timpul acesta, se taie broccoli în buchete mici. Se pune o oală cu apă la fiert, cu un pic de sare. Când începe să fiarbă se adaugă buchetele de broccolii. Se fierb cam 3-5 minute, cât să fie încă un pic crocante în interior. Când sunt gata, se pun într-o sită şi se strecoară de apă.

Se feliază ridichile. Într-un bol, se amestecă restul de ulei, oţetul, muştarul şi mierea şi se asezonează cu sare şi piper. Când cartofii sunt gata, se împart în 4 porţii, împreună cu broccoli, rucola, ridichile, brânza şi seminţele de dovleac.

salata

Pentru ouăle poşate, se umple jumătate de crăticioară cu apă şi se adaugă 1 linguriţă de sare. Se sparge un ou într-un castronel, nu direct în crăticioară. Când fierbe apa, se reduce flacăra şi se formează un vârtej amestecând cu o lingură. Se plasează oul în mijlocul vârtejului. Se lasă 2 minute pentru un gălbenuş moale sau 3 minute, dacă preferaţi mai făcut. Când e gata, se pune oul întâi pe un şerveţel de bucătărie, pentru a absorbi excesul de apă. Se repetă cu celelalte 3 ouă.

Se așază oul lângă restul de salată și se stropește cu vinegrată.

Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Join the Conversation

  1. Clamba cosmin says:

    La ortodocsi ouale, laptele si derivatele lor nu sunt de post….

  2. Lia Ștefan says:

    Bună ziua! Tema nu era o rețetă de post, ci o rețetă vegetariană, adica făra carne. Dieta vegană este cea care exclude orice produse alimentare de origine animală.

  3. Pare interesantă. Totuși,nu știu ce să zic despre cartofii dulci. Sinceră să fiu, n-am mâncat niciodată :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close