Servus! Azi am pentru voi ceva foarte ușor. Ușor de digerat, ușor de făcut, ușor de mâncat. Stabiliți singuri ordinea corectă. Rețeta de azi e una de supă de salată, dar nu așa cum o face mama (foarte bună) ci mult mai simplă. Iată:
Am folosit un amestec de salată proaspătă (valeriană, salată verde, salată roșie), o ceapă verde, o ciupercă și o mână de germeni. În plus, foarte puțină brânză cu mucegai albastru.
Am pus din toate într-un bol.
Din toate cu două excepții: ceapa verde și ciuperca, pe care le-am opărit în supă de pui (da, pentru supa asta ar fi bine să aveți la îndemână niște supă de carne sau de oase).
Am pus supă fierbinte peste cruditățile din bol.
Am așteptat un minut apoi am mâncat.
Pentru a apropia supa de cele asiatice; am pus în ea o linguriță de sos de stridii și puțin ardei iute
Ce curioasa as fi sa mananc din supa asta, dar parca s-o fac eu nu m-as incumeta. Si nici n-as avea sos de stridii…Da-i foarte tentanta.
Dom’le, m-ai innebunit cu germenii aia ! Te urmaresc de putina vreme, poate ai dat lamuriri mai demult…dar, please, lumineaza-ma si pe mine !!!!
Simona, germenii sunt seminte incoltite ( varza,ridiche,ceapa,fasole) care aduc beneficii sanatatii. Poti sa-i obtii acaa sau de la supermarket(Auchan).
Adi, in sfarsit am aflat care-i valeriana:))), inca nu stiu de unde vine expresia „face ca pisica la valeriana”. Poate ma ajuti tu si cu asta:D.
In rest, supica cred ca-i sanatate curata, doar ca nu seamana cu supele romanesti „rântășite”. Ma mai gandesc daca ma-ncumet, ca parca-i prea cruda totusi.
Iti doresc in continuare o slabire sanatoasa.
Eu pun si putina mazare la supa cu salata.
Mitza face urat la valeriana, din cauza mirosului – are o nota aromatica mai speciala care le suceste mintile si le ariceste blana. La oameni, valeriana actioneaza ca un calmant al sistemului nervos si este recomandata celor ce sufera de stress si oboseala psihica, insomnii etc. De asemenea, si alte plante aromatice au efecte „ciudate” asupra animalelor, multe fiind recomandate pentru cultivare si pentru alungarea insectelor. Mai tineti minte cum strangea bunica sulfina si levantica si punea printre haine si prin lazile de zestre?
Usor de digerat? Categorisirea nu se potriveste, pentru ca ciuperca si mai ales salata se digera foarte greu.
Xxl,salata e cruda si tanara, trece repede prin sistem, ciuperca inseamna trei lamele la o portie, n-as categorisi mancarea asta drept grea. O ciulama de ciuperci e o mancare grea. Avem discernamant ca sa-l folosim, nu pentru a cauta nod in papura.
arata super si cred ca a fost foarte delicioasa:-)
Sa-ti fie de bine!
n-a fost rea:)
lasa ca ne inveti si pe noi:-))) si o sa profitam de talentul tau
Am spus doar ca nu se potriveste categorisirea, nu este vorba de nod in papura ci de a comunica corect. N-as vrea sa concluzionez ca nu numai ciupercile si salata cad greu, ci si comentariile nelaudative. Pot exista si contradictii constructive, trebuie doar sa recunoastem :) Apropo, pana la urma, puiul acela procesat in fabrica a trebuit, totusi, parlit :)
nu, nu acela, altul. alt pui, altă fabrică, alt procesator. excepţiile sunt excepţii. revenind la categorisire, îmi pare rău, nu ai dreptate.
Nu am dreptate in privinta salatei si ciupercilor, sau in privinta comentariilor nelaudative? :) Eu as prefera sa nu am dreptate in toate privintele :)
Wow,îmi amintește de Ramen