Gătește în 15 minute
Îmi place mușchiul de porc (mă refer la mușchiuleț aici, nu la cotlet) și-l gătesc în multe feluri. Dacă am timp să-l marinez, e perfect. Dacă nu, mă descurc altfel. Ca aici, de exemplu. Mai întâi tai mușchiul în medalioane groase de un centmetru și jumătate, poate doi centimetri. Între timp stropesc o tigaie cu ulei și o pun la încins.
Pun mușchiul la fript. Presar peste ele puțin piper măcinat pe loc. Le întorc pe o parte și pe cealaltă, de mai multe ori.
Pun la fiert o mână zdravănă de orez. În apă pun și câteva fire de șofran, pe lângă vârful de linguriță de sare pus deja.
După șapte-opt minute, am pus două linguri de ss de soia peste mușchi. După încă un minut am pus o mână de coriandru tocat peste carne, am amestecat în tigaie și am stins focul.
MINUNATA IDEE PENTRU MASA DE DUMINICA.
Si eu apreciez calitatile porcului prajit in sos de soia.. Dar personal, mie unuia imi pplace sa glazurez porcul in reductie de sos de soia, la foc mic..
buna adi
daca se poate sa-mi satisfaci o curiozitate, vad ca gatesti in tigai de fonta, corect ?
Care tipuri le consideri potrivite pt bucataria unei familii ?
multumesc
dacă se poate, să nu fie cele mai ieftine tigăi din supermarket, să nu fie subțiri decât dacă-s pentru clătite și să nu fie vopsite cu teflonul acela care începe să se desprindă după prima folosire.
TOATA STIMA….te am ca sursa de inspiratie…iti multumesc ca existi si imi dai idei….
chiar acum ma apuc sa incerc aceasta reteta…