Până-mi fac un ceai, micul dejun poate fi gata de mâncat. Cu condiția să am un cuptor care coace bine și repede. Un cuptor leneș mă poate ajuta dar toată povestea va dura ceva mai mult. Pentru o porție am nevoie de o felie de pâine, un ou, puțină brânză care se topește frumos (sau cașcaval) și o frunză de pătrunjel.
Prefer o pâine mai densă, cu coaja ceva mai groasă. Pâinea neagră îmi e pe plac. În ceea ce privește coptul, recomand folosirea hârtiei de copt, ajută mult.
Am stropit pâinea cu puțin ulei de măsline, am ras brânză peste ea, peste brânză am spart un ou iar peste ou am mai ras puțină brânză. Apoi am pus ansamblul în cuptor la 180 de grade Celsius. În 6-8 minute e gata de mâncat.
Ceaiul de mentă ori de scorțișoară și vanilie ajută.
Să fiți sănătoși.
Daca puneai niste branza cu mucegai pe felia aia de paine, spre tine eram deja! zi faina
arata foarte bine si nu e eternul ochi de ou prajit in ulei.
p.s. de ce nu ma pot abona?
nu știu, verific:)
In timp ce altii isi chinuie mintea, nestiind ce sa mai gateasca, tu le inventezi pe banda rulanta cu atata usurinta! Cred ca nu degeaba se spune ca barbatii sunt cei mai buni bucatari :)
Nu degeaba, Monica, mai cunoaştem…
Foarte bun…doar ca la cuptorul meu putin mai lenes a fost gata in 10 minute.
Multumesc de sugestie!
Adi, in cazul in care conteaza, am obsevat ca e un decalaj de doua ore intre ora la care am pus comment-ul si ora aparuta pe site in drepul acestuia.
Spor la treburi!
domne, ast mic dejun e prea sanatos :D
Arată foarte bine! :) Aș vrea să știu de unde ai achiziționat paharele alea de ceai, sunt super frumoase! Mulțumesc.
Painea respectiva nu stii in oradea pe unde o pot gasi sau cum ii zice ? Ms ;)
cum aș putea să știu?:)
Foarte tare ! Ca si ochiurile in felie de piine ! Testate ! Pot sa te intreb ceva? Canutza ta de ceai este din aluminiu? Daca da, incearca sa o inlocuiesti ; pastreaz-o doar ca pe o amintire.Al nu e sanatos pentru organism, am citit!In rest, sanatate si spor ! Adriana
nu e din aluminiu, e din inox.
Si eu fac din astea – la noi în familie li se zice margarete :)
Si câteodata pun pe pâine ulei de măsline, pastă de rosii si de ardei făcută în casă, oregano uscat si cascaval – iasă fooarte misto!
Deeeeaaaaaaaa, fie-ţi milăăă, plsssss :)
Am sa incerc si eu asta.O sa-i fac o surpriza sotiei cu ocazia asta.
E bine ca atunci cand nu am inspiratie (in bucatarie), gasesc la altii! Super idee! Am sa incerc chiar acum, in varianta cina:)
Am adaugat si rosii, ca sunt preferatele mele, si a fost delicios!
super idee!merg si eu sa fac acuma!
Deci nu stiu cum fac ca nimic din ce fac de pe net nu-mi iese…acum mi s-a ars painea inatea coacerii oului..Sunt dezarmata!
Foare inspirat, insa…iarasi ou la micul dejun? :)
In loc de ulei eu inmoi putin painea in lapte.
Este micul meu dejun preferat de aproape 30 ani.
Cam acelasi lucru il fac si eu dar la tigaie si deasupra pun o lingurita de duceata de ardei iute ,e bestiala incercati.
Si oul sta pe paine? nu curge?
Am inlocuit uleiul de masline cu niste cubulete de unt, si cascavalul cu un bulgaras de mozzarella taiat fasii. Minunat!