Supă clară de curcan

615

Mi-a dat mama un pui de casă, perfect pentru supă. Mi l-a dat congelat, eu am plecat de acasă înainte să-l scot din congelator, între timp mi s-a făcut dor de supă și pentru că nu aveam timp să decongelez puiul, am cumpărat câteva aripi de curcan. Puiul a rămas pe săptămâna viitoare. Uite cum am făcut supa:

 

Am spălat aripile, am spălat și curățat legumele (morcovi, pătrunjel, păstârnac, ceapă).

Pentru a condimenta supa am folosit enibahar, coriandru, ardei iute uscat, chimen și sare de mare.

Am pus carnea și legumele (și mirodeniile) într-o oală, am umplut oala cu apă rece și am pus-o pe foc.

Am ținut supa pe foc mic aproape două ore. Am spumat de câte ori a fost nevoie.

 

După ce a fost gata supa, pe care am strecurat-o, am fiert două minute în apă cu sare o mână de tăieței de casă.

Am pus tăieței, legume și carne în farfurie. Am terminat supa cu câteva frunze de pătrunjel puse direct în farfurie.

A fost o supă bună. Am păstrat cam un litru din ea în frigider, poate fac mâine ceva cu ea.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Delicioasa, cea mai buna supa de carne. Eu pun si un varf de cutit de nucsoara la final.

  2. La legume, eu mai pun si o felie de telina si una de gulie si 1-2 catei de usturoi, e drept ca nu pun atatea condimente, doar sare si piper. Si in loc de aripi, pun de obicei gâturi de curcan, mi se pare o carne mai sanatoasa, adica nu are pielita, gâturile se vând dezpieliţate, dar am facut supa si pe aripi de curcan de multe ori. Fac supa asta cam o data pe luna, e supa preferata a fiicei mele.

    1. Adi Hădean Author says:

      uneori pun și eu țelină, gulie și varză, în combinația asta.

    2. Dar nu se spumeaza intai carnea (ca la orice supa cu carne) si abia apoi se pune zarzavatul?Adica consider ca ar fierbe prea mult zarzavatul pana ar fi gata si carnea …parerea mesa…:)))

  3. Ai foarte mult bun gust si imaginatie la aranjatul mesei :) Chiar si daca reteta nu e pe gustul tau, imaginea te imbie sa o prepari. You have skills.

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc

  4. Glu, glu, glu, e clar(a) :)

  5. nicoletag says:

    Am socrii din Ardeal, eu fiind din Bucuresti. Supa de pui cu taitei facuta de soacra mea (exact reteta ta)e preferata familiei mele. Iar eu am in permanenta in casa o maaare cutie cu taitei de casa, din care folosesc la toate supele/ciorbele.

  6. si eu fac supa asta, din pacate eu nu gasesc aripi si folosesc pulpe, cred ca iese mai gustoasa din aripi

  7. Eu pun si o un sfert sau o jumătate de varză în supa de pui sau de curcan – sună ciudat, stiu, dar dă un gust incredibil de bun si de dulce supei. Nu se simte gustul specific de varză, numai dulceata din varză!

  8. salut.
    reteta simplista … foarte gustoasa.
    reteta mea e asemanatoare.
    eu insaprefer sa fac supa din majoritatea partilor din pasare.ce ramane dupa indepartarea pieptului, pulpelor,aripilor pt alte retete.
    oasele cu precadere cred eu ca fac o supa de pasare gustoasa. legumele selectate la minim…. pt acomplimenta gustul carnii: morcovi,patrunjel,telina, si plus spumatul e esential…altfel cred ca se tulbura.
    spor.

  9. Laura Paul Dume says:

    da exact asa am si eu reteta de supa de carne!!! ardelenii fac o supa mortala de BUNA!!!

  10. unde gasesti in cluj sare de mare grunjoasa, varsata .. ca banuiesc ca nu e scoasa din rasnite ?

  11. E gustoasa, intr-adevar. Si eu fac la fel, cu o exceptie. Fierb taiteii in supa. De ce ii fierbeti separat, in apa?

  12. Aseara am facut si eu reteta ta si a iesit extraordinara . In loc de patrunjel am pus leustean pt ca imi place foarte mult . Combinatia de condimente este extraordinara ! Si neaparat trebuie lasat la fiert 2h , astfel se imbina toate ingredientele si va iesi asa cum trebuie ! Multumesc !

  13. Hello :) Quick question: desi am spumat de vreo 4-5 ori si in plus fata de tine am adaugat un cartof si nu a iesit prea clara, cam tulbure as zice eu. Ai idee de la ce poate fi?
    Mersi, o zi faina!

    1. Adi Hădean Author says:

      poate de la amidonul din cartof? poate a fiert prea tare într-un anume moment?

    2. Hmmm…drept e ca am fiert-o la foc mediu spre mare. Bun, deci next time fara cartof si foc mic. Mersi :)

  14. Buna! Am o nedumerire: legumele fierte 2 ore nu se zdrobesc? Vad morcovul in farfurie intreg…mie mi se fac ferfenita legumele daca le fierb atat asa ca de obicei pun carnea la fiert si in ultima jumatate de ora vin cu legumele ca sa imi ramana intregi. Ce-mi scapa mie? Multumesc!

  15. F bun trebuie sa fie. O sa încerc combinația de condimente. De obicei pun morcov, pătrunjel rădăcina/frunze , țelină, gulie, o ceapa intreaga, un usturoi mic, o felie de ardei, sare si piper boabe. Dar am sa încerc si combinația ta de condimente, trebuie sa fie buna.

  16. Laura Holom says:

    Gata. Fac si eu, dar cu puiul de la mama. Su nu azi, maine ca-i la frig tovarasul pui si pana-si revine… se face seara.

  17. Am incercat aceasta supa si a iesit foarte buna. Ce nedumerire am, daca gustul supei facuta de mine este cel care trebuia sa rezulte avand in vedere ca nu am stiut cantitatile condimentelor. Sunt condimente foarte parfumate, mai ales ienibaharul.
    Am mai facut o modificare si aceea ca nu am avut curajul sa pun ardeiul iute ca sa poata manca si copii.

    P.S. – foarte bun blogul dvs. o buna sursa de inspiratie.

  18. Georgiana says:

    Chiar acum pregatesc supa de curcan. Piept de curcan de tara Imi place sa gatesc dupa retetele tale. Delicios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close