Penne cu pesto proaspăt

774

(PUB)

Azi primim un nou dar de la Barilla, pastele numărul 1 în Italia. Pastele acestea din grâu dur vin cu recomandarea de a fi mâncate al dente, adică ușor-ușor rezistente la mușcătură. Pentru asta e nevoie să le fierbi cât scrie pe pachet și să le mai ții 2-3 minute în sosul cald cu care vrei să le servești. Pentru azi am pregătit o altă rețetă fără carne însă cu penne. Penne cu pesto proaspăt.

penne 1

Se cuvine să precizez că pesto nu e doar pesto alla Genovese, pesto poate fi numită orice pastă din plante mai mult sau mai puțin aromatice, pastă care poate să conțină ciuperci, trufe, sâmburi de pin, nuci, semințe de floarea soarelui sau de dovleac, brânză tare, ulei și alte adaosuri.

penne 2

Rețeta mea de azi implică (pentru patru porții) două legături mari de pătrunjel, o legătură de leurdă (12 fire), o mână zdravănă de spanac proaspăt, zeama unei lămâi, 150 ml apă, 150 ml ulei de măsline extravirgin, 50 g miez de nucă, sare după gust.

plante

Pentru ca pesto-ul să rămână verde și frumos, proaspăt și din perspectiva culorii, opărește toate frunzele pentru o jumătate de minut și scufundă-le în apă rece.

spanac

Scurge apa, toacă-le grosier cu cuțitul și pune-le în vasul unui blender. Adaugă apa rece, uleiul, nucile, sarea, zeama de lămâie. Transformă-le pe toate în pastă.

pesto

Fierbe pastele cât scrie pe ambalaj. Odată fierte, pune-le într-o tigaie, în sosul fierbinte.

paste

Amestecă bine. Ai grijă ca pastele să fie bine acoperite de sos, să se umple cu acesta, transformându-se astfel în îmbucături delicioase.

penne

Dacă simți nevoia, pune peste paste parmezan sau altă brânză tare.

penne

Să fii sănătos.

penne

Join the Conversation

  1. Leurda nu stiu daca gasesc eu aici in Grecia, dar si fara, o sa fac pesto-ul asta!Penne si penne mini (pt. copii) sun la mare cautare la noi in casa!Cu pastele astea (penne) eu fac si sufle-ul (tip carbonara) la cuptor!
    Always parmegiano reggiano la paste!!!!
    Good day!

  2. O inspirație bună ! E vremea să gătim cu cât mai multe verdețuri și penne cu pesto e o mâncare ce se înscrie perfect la această categorie.

    Zi frumoasă, Adi !

  3. Fara nuci nu se poate? Eu am alergie…Poate o alternativa…Merci

  4. Apetisante! Multumim,Adi,pentru minunatele tale retete!

  5. Cătălina says:

    Bună! Poate eprea dimi , dar nu am retinut de ceapă? O oparim și pe ea?

    1. Adi Hădean Author says:

      nu. cepa verde vine la final.

  6. Alexa Georgeta says:

    ceva bun si de post , iti multumesc ptr. idee , este si rapid de facut , sa aveti pofta mare .

  7. Le-am facut ieri.Nici eu nu prea am inteles care-i treaba cu ceapa, am vazut-0 doar in foto, dar nu scria nimic de ea, asa ca nu am pus-o in pesto…eu am pus la blenduit si cateva bucati de telina apio, ca aveam prin firigider. Oricum, am avut succes nebun cu ele :) Merci.

  8. Nucile sunt obligatorii? As prefera sa le fac doar cu verdeata din reteta si putin parmezan.

  9. Am facut intocmai preparatul. Cu parere de rau ,nu m-a dat pe spate. Datorita leurdei nu am putut manca decat f. putin, restul a fost ARUNCAT ! Acest PESTO nu este prea comestibil????. Incercati cu cantitati reduse si apoi va rog sa comentati.

  10. Silvia Oprea says:

    Abia am așteptat ziua de sâmbătă să fac rețeta. Si e așa cum speram: o mâncare proaspătă și aromată, Mă încântă că sunt atâtea verdețuri la un loc, mai ales leurda * parfumată, care-i mai blândă ca usturoiul, dar tot sănătoasă și vitaminizantă. Am simțit că lângă farfuria de paste cu sos proaspăt merge un ceai de busuioc și salvie, infuzate un pic peste 5 minute. Mi-o picat bine.
    Pentru primul pesto a fost ușor de făcut, a fost din abundență și a umplut pennele. Voi încerca și varianta cu brânză.
    Mulțumesc de recomandare.

    *sunt subiectivă când vine vorba de leurdă, o mănânc crudă în salate, uneori și până încep să lăcrimez

  11. Dementiala reteta, insa am scos leurda si am adaugat usturoi.

  12. Carmen Balan says:

    Minunata reteta,multumesc pentru ca ne simplifici alegerile intr-un mod sanatos. Spor in toate :)

  13. Foarte buna reteta, savuroasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close