Dacă-i iarnă, ne comportăm ca atare și mâncăm lucruri care să ne de forța de a săpa tunel prin zăpadă. Ingredientele-s puține și se combină simplu, până și un copil de zece ani ar putea să facă mâncarea asta.
Cartofii se spală, se fierb în coajă (să luăm cât un cartof măricel pentru fiecare porție), în apă cu sare. Se curăță și se lasă-n pace o vreme. Ceapa (două cepe medii) se toacă, la fel se toacă și doi ardei copți.
Se pun împreună într-o cratiță încinsă cu o linguriță de ulei. După ce se înmoaie ceapa, se pune carnea-n cratiță (spată de porc tăiată-n bucăți măricele).
Se amestecă bine, se acoperă cu capac și se lasă pe foc mic o jumătate de ceas. Se amestecă o lingurițăde boia, două pișcături de sare, una de piper și o cană de apă caldă.
Se toarnă peste carne și se lasă tot pe foc mic, încă un sfert de ceas. Mie-mi place să mănânc tocana asta cu cartofi reci. Dar ăsta-s eu. Să fiți sănătoși.
Tocmai te-am ascultat pe Radio Romania Actualitati si mi-ai umplut inima de bucurie! Mult spor!
mulțumesc:)
Salutare!
Unde ne putem infrupta din mancarurile delicioase preparate de tine? Exista un astfel de restaurant in Bucuresti?Multumesc.
Succes si experiente minunate iti doresc,Maria.
mă tem că nu există:).
Dar o carte de bucate care sa contina toate retele? Am vazut ca la evenimente sunt preparate diferite de cele existente pe site… Si apoi,textele tale sunt faine…
Merci.
O mancare satioasa.Minunata idee.Multumesc.
am facut-o ieri, foarte buna simpla si rapida. am facut si pogacele, pentru prima data:) multumesc
o zi buna
nu cred ca sosul , la cat de bine arata s-a format numai din ceapa si o lingurita mica de boia, observ si cateva seminte de ardei, poate de la o pasta de ardei ……….
nici eu nu cred că ai citit cu adevărat postarea:)