Ieri am vrut să gătesc ficat prăjit, cu năut și broccoli. Nu mi-a ieșit, n-am găsit ficat de pui suficient de aproape de casă și cel de porc nu mi s-a părut prea atractiv, prin urmare am renunțat la idee. Totuși, în drum spre ieșirea din magazinul din cartier, am pus mâna pe o pungă de paste italienești cu tentă artizanală, gândindu-mă deja la o schimbare de meniu.
Așadar, am schimbat foaia și am decis să pregătesc o cină fără carne. Am spălat câteva inflorescențe de broccoli și o ceapă verde. Am tăiat inflorescențele în lamele groase de 2-3 milimetri.
Am tăiat ceapa verde, în unghi.
Am scurs apa de pe o conservă de năut și am pregătit aromaticele, busuioc și pătrunjel, din ghivecele de pe pervaz.
Am pus pastele la fiert în apă cu sare.
Am poșat câteva ouă de găină și de prepeliță. Puteau fi doar gălbenușurile, dar nu m-a deranjat albușul. E simplu de făcut treaba asta: pui apă la fiert. Când încep să apară bule pe fundul oalei/cratiței, înseamnă că apa e pe la 90-92 de grade Celsius. Sparge ouăle (pe rând) și pune-le într-o sită, să se scurgă excesul de lichid. Pune-le ușurel în apă și așteaptă fix două minute dacă vrei ca gălbenușul să rămână lichid, 4 dacă-l vrei cleios (la ouăle de prepeliță lucrurile-s un pic altfel, adică în 30 de secunde s-a format pelicula exterioară, într-un minut gălbenușul e încă moale, într-un minut jumate e cleios cu miezul curgând și în două minute-i doar cleios). Răcește imediat ouăle, în apă rece-rece sau apă cu gheață.
Am tras la tigaie lamelele de broccoli,cu puțin ulei și o pișcătură de sare. 30 de secunde.
Am adăugat năutul cu aromatice cu tot, câteva roșii mici tăiate-n jumătate și câteva linguri de apă de pe pastele care fierbeau într-o veselie. Am mai ținut tigaia pe foc 2-3 minute.
Am tăiat câteva benzi dintr-o bucată de Pecorino.
Am pus pastele în tigaie, ceapa verde peste ele, câțiva stropi de ulei de măsline și niște piper abia zdrobit. Am amestecat.
Am pus ouăle peste paste, am adăugat câteva frunze proaspete de pătrunjel și busuioc și benzile de brânză.
Am spart ouăle, gătite în diferite stadii. Am amestecat. Gălbenușul lor a constituit sosul pentru pastele mele de ieri.
Dacă aș repeta experiența? De bună seamă.
Între noi fie vorba, pe nește paste fierbinți, poți să pui fără griji gălbenușuri din ouă de prepeliță crude, să amesteci bine cu parmezan ras și cu ulei de măsline. Obții un sos cremos, perfect.
arata foarte primavaratica si colorata farfuria ta! foarte fain!
Perfectoòo!
whow! la mine ar fi cu mazare in loc de naut
si carne in loc de branza si ardei in loc de rosii,eh alta reteta
:)))))) nu-mi place nautul,doar in hummus il mananc.Oricum, genul asta de mancare este o chestiune de gust,de imbinare a unor ingrediente pe care le ai in frigider,sau care tie iti plac si vrei musai sa le faci salata sau paste cu…etc.
Fiecare este liber sa adauge sau sa inlocuiasca orice ingredient doreste ,astfel incat rezultatul sa fie unul comestibil spre delicios.
Reteta de fata,este una excelent gandita si bine facuta,Multumesc! Poate cu asta ar fi trebuit sa-ncep :)
Aceasta reteta este minunata si pentru cei care tin regim , este si usor de facut , am sa pun si eu in practica aceasta reteta , imi place mult … sa aveti pofta.
Este o reteta de milioane, imi place nautul foarte mult.Combinatia mi se pare extraordinara: brocolii,paste,oua, naut, FELICITARI !!!!