Gnocchi cu ardei copt și primăvară

314

Primăvara este anotimpul perfect pentru a ne curăța organismul, iar un loc potrivit să încep este în piață.
Pentru început, 4-5 cartofi (600g) în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 45-60 minute.

infuzieulei
Într-o cratiță mică cu apă, am opărit o legătură zdravănă de leurdă timp de 10 secunde după care am scos-o într-un bol cu apă rece. Am stors-o de apă și am blendat-o cu 100ml de ulei de măsline și am pus-o într-o sită cu tifon.
În aceeași cratiță am opărit și 100g de urzici pe care le-am răcit, stors de apă și le-am pus deoparte.

ardeicopti
Am pus 2 ardei pe foc direct pe care, după ce i-am întors cu grijă până ce s-au înnegrit, i-am pus într-un bol cu un praf de sare și i-am acoperit cu folie alimentară. După 5 minute, i-am curățat cu ușurință și i-am tăiat fâșii subțiri.

gnocchtaiere
Cartofii reci se curăță și se zdrobesc cu furculița. Coaja nu se aruncă ci se consumă cu un praf de sare. Împreună cu 125g de făină albă, 70g parmezan, un gălbenuș, 2 linguri de ulei de măsline, jumătate de linguriță de sare, un praf de piper alb se amestecă 500g de cartofi zdrobiți până se omogenizează.
Se rulează bucăți de aluat cu mâinile, din interior spre exterior ca la covrigi cu mișcări înainte-înapoi. Când ajunge la 1cm în diametru se taie cu un cuțit ascuțit, pudrat cu făină.

gnocchfierti
Gnocchi se aruncă într-o cratiță cu apă fierbinte și sare, 1-2 minute sau până ce s-au ridicat la suprafață. Nu se gătesc toți deodată, ci în 2-3 rânduri.

gnocchiintigaie

Se scot într-o tavă unsă cu ulei și din acest punct se pot chiar congela după ce s-au răcit. Pentru o porție, 150-200 de g de gnocchi sunt de ajuns.
Într-o tigaie încinsă, adaug 2 linguri de ulei și gnocchi pe care îi întorc după ce se desprind cu ușurință și au căpătat o culoare plăcută. Se frig și pe cealaltă parte, adaug 20 de g de unt, ardeii copți și urzicile. Pun sare și 2 mâini de spanac, zeamă de lămâie și amestec până spanacul s-a înmuiat.

gnocchifinalmic

Câteva feliuțe de ridiche pentru textură, hasmațuchi pentru aromă și uleiul infuzat completează minunăția din farfurie.

Să vă meargă la suflet!

Text&Foto: Mihai Ioan

Mike the Chef

www.mikethechef.ro

alist

Join the Conversation

  1. Mă bucur că ți-a stârnit interesul. Chiar este mirific felul în care ar completează aromele! Aștept să încerci!

 1. Buna! Si cu leurda ce facem? As dori sa incerc reteta. Mersi!

  1. Buna!
   Uleiul de leurdă l-am pus deasupra, dar se poate amesteca cu tot ce este în tigaie înainte de a fi pus în farfurii. Mă bucur că o sa încerci, sper sa fie la fel de bun precum a fost pentru mine. O zi frumoasă și mai aștept să încerci și alte rețete.

 2. Interesant! Trebuie sa fac si eu!

  1. Mulțumesc! Intr-adevar, chiar trebuie!

 3. arata foarte interesant! si pare usor de preparat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close