Frigărui de oaie cu pesto de leurdă – încântare pentru papile

671

Am ales să pregătesc acest preparat după o scurtă plimbare prin piață. După ce m-am aprovizionat cu verdețuri pentru întreaga săptămână, am intrat întru-un magazin cu carne și preparate din oaie și am zărit aceste frigărui drăguțe care îmi făceau cu ochiul. Nu am stat nicio secundă pe gânduri și am știut că e dragoste la prima vedere, practic ele m-au ales pe mine. Plimbările prin piață sunt mereu inspiraționale și surprinzătoare, nu știu niciodată ce mă așteaptă, dar stiu că mereu am parte de un deznodământ apetisant. Așadar pentru astăzi – frigărui de oaie cu pesto de leurdă.

Ingrediente pentru frigărui de oaie cu pesto de leurdă:

15 bucăți frigărui din carne de oaie

Ingrediente pentru marinadă:

  • 1 pahar de vin alb sec
  • Sucul și coaja de la o lămâie
  • Frunze de dafin
  • Frunze proaspete de busuioc, mentă, pătrunjel
  • linguriță de sare 
  • linguriță de piper
  • linguriță de coriandru, una de cimbru uscat și o longuriță de chimen
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 cepe verzi
ingrediente pentru marinată

Ingrediente pentru pesto de leurdă:

  • 2 legături de leurdă
  • Câteva frunze de busuioc
  • 3 lingururi de parmezan ras
  • Zeama de la o jumate de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • Sare și piper
ingrediente pentru pesto de leurdă

Am așezat frigăruile de oaie într-un recipient adânc (frigăruile le-am cumpărat exact așa cum se vede în poză, de la piață).

Cum am pregătit aceste frigărui de oaie cu pesto de leurdă?

Am început să prepar marinada pentru frigăruile de oaie, astfel:

Într-un bol am turnat vinul, zeama de lămâie și uleiul de măsline, am adăugat apoi condimentele în bol și le-am încorporat, am tocat ceapa și usturoiul mărunt și le-am pus peste frigărui, apoi am turnat toată marinada în vasul  cu frigăruile de oaie. Am acoperit vasul cu o folie alimentara și l-am pus la frigider peste noapte.

pregătire marinată

Cum am pregătit pesto de leurdă?

Am spălat bine frunzele de leurdă și de busuioc și le-am pus în vasul blanderului, am adaugat parmezanul  și usturoiul, sare și piperul și am mixat bine până ingredientele au căpătat o consistență cremoasă.

A doua zi dimineață am pornit cuptorul la 160 de grade și am pus frigăruile timp de 2 ore la „copt”

frigărui de oaie cu pesto de leurdă

Micuțele acestea, proaspăt scoase din cuptor au fost delicioase, nu vă zic cum miroase în casă, cât de bine și de aromat este totul…

Vă las să le încercați.

Zile pline de inspirație și soare vă doresc!

Ionela.

Găsiți aici alte preparate cu carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close