În Oradea locuiam în aceeași curte cu Luca, italian din Verona și bucătar profesionist. La el am mâncat mereu și de fiecare dată, cele mai bune paste din lume. Și cele mai simple. Am fost atent la el de mai multe ori dar n-am reușit să prind „manevra”. Apoi l-am întrebat. Și mi-a spus. Și am făcut și eu acum câteva zile niște paste aproape ca ale lui.
Pe lângă paste am folosit roșii zdrobite și ulei de măsline.
În loc de parmezan, brânză de capră. Asta aveam în frigider.
Am zdrobit doi căței de usturoi.
Am tocat mărunt o ceapă și am sotat-o împreună cu usturoiul, într-o picătură de ulei și trei linguri de apă, până s-au înmuiat.
Am turnat roșiile peste ceapă&usturoi, am lăsat să dea un clocot, am adăugat sare, piper și puțin zahăr (pentru corectarea acidității).
Am fiert pastele în apă cu sare.
Am încorporat brânza în sos, am presărat pătrunjel proaspăt și am amestecat sosul cu pastele fierte.
Am împrietenit pastele cu un pahar de vin roșu.
Au fost bune, dar nu chiar ca acelea făcute de Luca.
Din fericire, aveam pozele-n calculator și din fericire, sora mea de la Brașov are destul internet cât să postez repejor rețeta asta. Că nu v-aș fi lăsat fără. Să fiți sănătoși.
hehe, te-ai mutat o vreme la munte? acu cu vremea asta urata si cu ninsoarea ce va sa vina?
sunt doar în trecere.
ce bine arată!! :D
nenea ăsta Luca, din Oradea… lucrează pe undeva anume? să ne zici şi nouă? :)
acum la Graf (Oradea)
In weekend mai esti pe acolo? :) eu ajung diseara, poate bem o cafea…
Iti recomand Tratoria del Chianti sa gusti delicatesele de acolo :)
Da, da :) Luca face cele mai bune paste – sambata cand ma intalnesc cu el o sa il rog sa imi faca o portie :)
Bune si usor de facut. Papam chiar maine ! Multumim!
Adi tocma’ acuma m-am ridicat de la masa dupa ce am facut si am mancat fix reteta asta de paste… si era musai sa iti spun ca au fost DE-LI-CIOA-SE! S-a intamplat ca aveam si parmezan adus din excursia in Italia de acu’ 2 sapt. asa ca au fost ceva de vis…
:)
ce simplu si ce bun tre’ sa fie. Apropo de paste, eu am unele negre cu cerneala de sepie aduse din Sicilia si nu stiu cum as putea sa le gatesc. Acum is in cautare de retete, poate imi dai vreo idee. Si mi-am mai adus unele cu fistic, nici pe astea nu stiu cum sa le fac, cred ca ar merge cu cu un sos de branza, sau nu? Orice sfat e binevenit :)
Mersi!
uite aici
https://adihadean.ro/2010/09/porc-cu-lychee-%C8%99i-alune-caju/
ok, merci, nu m-as fi gandit la varianta asiatica, aveam in cap ceva italienesc :) cred ca o sa incerc, din poze arata foarte bine.
Salve Adi!
Faine de tot!
O intrebare! E gresit daca pun intai in farfurie pastele fierte si apoi sosul peste ele?!
Multam fain!
Toate cele bune!!!
A! Unde-s peperoncini?
cristian, de ce ar fi greșit?
Nu le trebuia si un fir de busuioc?
eu cred ca au la fel ca ale lui, dar intotdeauna pastele gatite de un italian (chiar daca vor fi al burro) vor fi ddelicioase ;)
Artemiza, nu există ‘trebuia’. După gustul tău poţi pune ce vrei. Experimentează!
MI-AU FOST DE UNREAL FOLOS CELE MAI SUS CITITE.fEMEIA PE CARE O INGRIJESC, MI-A CERUT SA FAC PASTE CU TOMATE SOS.hABAR NU AVEAM . NU AM MANCAT NICIODATA SI NU AVEAM PE CINE SA INTREB. aM DESCHIS CALCULATORUL SI AM FOST SALVATA. mULTUMESC MULT. AU FOST DELICIOASE. EU AM DAT SPAGHETELE PRIN UNT TOPIT
.