Tapas românesc de vinete

848

Când vorbim despre vinete, imediat ne sare gândul la salată de vinete pe pâine. Vă propun să încercăm împreună o altă abordare a clasicei rețete de vinete. Este ușor de preparat, cu ingrediente la îndemâna oricum.

Începem cu următoarele ingrediete:

  • 2 vinete medii
  • 2 cepe roșii
  • unt simplu sau cu verdețuri
  • smântână pentru gătit
  • boia iute
  • sare
  • piper
  • o legătura de pătrunjel
  • pâine proaspătă

Pasul 1

Am spălat vinetele si le-am tăiat cubulețe. Apoi într-o tigaie am pus untul să se topească. Fie folosim unt simplu, fie vă faceți unt cu verdețuri. E simplu, doar amestecați unt proaspăt cu usturoi și ce verdețuri doriți (rozmarin, cimbru, busuioc, pătrunjel, tarhon). După ce untul s-a topit am adăugat ceapa roșie tocată și am lăsat-o la foc mic.

Pasul 2

Am adăugat vinetele tăiate cubulețe si am pus capacul ca să se înăbușească. Nu am uitat de sare și de piper. Când vinetele s-au făcut am adaugat smântână de gătit si boia picantă și am amestecat bine.

Pasul 3

Am tocat pătrunjel pe care l-am pus peste vinete, după care le-am luat de pe foc. Apoi am tăiat câteva felii de pâine proaspătă și am potrivit vinetele pe farfurie. Recunosc, am mâncat cât erau calde, însă reci mi-au plăcut mai mult.

Poftă mare!

Cu drag,

Lolly

Join the Conversation

  1. Pentru ca ador vinetele si usturoiul , n-am rezitat si am incercat reteta. A iesit o cina delicioasa! Merci!!

  2. O sa incerc si eu ca arata super bine!

  3. Foarte bun :)

    1. Am adaugat in plus, jumatate de usturoi pisat.

  4. A ieșit foarte bună. Se poate face și cu zuchini ?

  5. Iolanda says:

    Am incercat si eu reteta!
    A iesit o cina super!
    Multumim de retete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close