Când vorbim despre vinete, imediat ne sare gândul la salată de vinete pe pâine. Vă propun să încercăm împreună o altă abordare a clasicei rețete de vinete. Este ușor de preparat, cu ingrediente la îndemâna oricum.
Începem cu următoarele ingrediete:
- 2 vinete medii
- 2 cepe roșii
- unt simplu sau cu verdețuri
- smântână pentru gătit
- boia iute
- sare
- piper
- o legătura de pătrunjel
- pâine proaspătă
Pasul 1
Am spălat vinetele si le-am tăiat cubulețe. Apoi într-o tigaie am pus untul să se topească. Fie folosim unt simplu, fie vă faceți unt cu verdețuri. E simplu, doar amestecați unt proaspăt cu usturoi și ce verdețuri doriți (rozmarin, cimbru, busuioc, pătrunjel, tarhon). După ce untul s-a topit am adăugat ceapa roșie tocată și am lăsat-o la foc mic.
Pasul 2
Am adăugat vinetele tăiate cubulețe si am pus capacul ca să se înăbușească. Nu am uitat de sare și de piper. Când vinetele s-au făcut am adaugat smântână de gătit si boia picantă și am amestecat bine.
Pasul 3
Am tocat pătrunjel pe care l-am pus peste vinete, după care le-am luat de pe foc. Apoi am tăiat câteva felii de pâine proaspătă și am potrivit vinetele pe farfurie. Recunosc, am mâncat cât erau calde, însă reci mi-au plăcut mai mult.
Poftă mare!
Cu drag,
Pentru ca ador vinetele si usturoiul , n-am rezitat si am incercat reteta. A iesit o cina delicioasa! Merci!!
O sa incerc si eu ca arata super bine!
Foarte bun :)
Am adaugat in plus, jumatate de usturoi pisat.
A ieșit foarte bună. Se poate face și cu zuchini ?
Am incercat si eu reteta!
A iesit o cina super!
Multumim de retete!