Din dragoste pentru cafea

53

Aștept cu nerăbdare să ne strângem întreaga familie de sărbători și să savurăm în tihnă o poveste și o mâncare care să ne bucure sufletele și papilele gustative de-o potrivă. Așa că până vine vremea de șezut, mai e timp de câteva repetiții. Și uite așa am descoperit o minunăție de cremă care se lasă alintată exact așa cum este ea sau dacă vreți să duceți totul la un alt nivel, lăsați crema sa se afunde într-un blat pufos. Oricare variantă o alegeți vă promit că nu se lasă cu regrete.

Simplu, scurt și la obiect ingredientele necesare sunt 3 la număr:

  • 250 grame mascarpone
  • 150 ml cafea
  • 150 grame ciocolată albă

Pasul 1

E suficient să enumeri ingredientele și realizezi că nu ai cum să dai greș.


Așadar am făcut două porții de cafea espresso, astfel încât toată aroma cafelei să fie concentrată la maxim pentru a-i conferi un caracter puternic desertului meu.

Pasul 2

Am turnat cafeaua fierbinte peste ciocolata mărunțită iar din câteva mișcări energice dulceața ciocolatei a inceput să cocheteze cu gustul imbietor al cafelei. A rezultat un sos minunat, echilibrat si parfumat.

Pasul 3

Peste brânza mascarpone am adăugat câte un strop de sos și am amestecat până la încorporarea totală.  Am obtinut o cremă aerată cu un gust divin de care iubitorii de cafea se vor îndrăgosti de îndată.

Ah și încă ceva, știu că e greu, dar dacă aveți puțintică răbdare să dați crema la rece vreun ceas, bucuria din momentul degustării o să fie pe masură.

Cu drag,

Ioana

Join the Conversation

  1. Nu beau cafea de obicei dar am urmat pasii tai sa vad reteta pentru acest desert si a iesit deosebit. Foarte aromat dar un gust bun si pentru cei care nu sunt mari bautori de cafea, ca mine.
    Ca idee, cred ca merge mult mai bine si o voi folosi pe viitor pentru torturi, asa la pahar e cam mult pentru gustul meu.
    Felicitari internshipilor! :)

  2. Foarte gustoasa si rapida! Am folosit doar 100g de ciocolata si tot a iesit dulce. Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close