Dragii mei, vă anunț pe această cale că am acceptat un proiect nou, adică alcătuirea unui meniu petntru un restaurant din Bistrița. Locul se numește Hills, e nou-nouț și promite multe. Voi reveni cu detalii despre meniu după ce va fi definitivat. Între timp, fac naveta (opt radare ieri, între Bistrița și Cluj, nu prea ai cum să faci drumul în mai puțin de două ore) și am puțină vreme de petrecut online. Dar, pentru că v-am promis rețete, iată una:
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pastele proaspete au nevoie doar de două- trei minute de fierbere, de obicei.
Puneți la fiert două căni de suc de roșii sau o cană de roșii pasate lungită cu tot atâta apă, cu puțină sare și puțin piper. Lăsați să fiarbă în clocote mici timp de zece minute.
Tăiați o jumătate de vânătă în rondele subțiri, un ardei kapia la fel, 2-3 inflorescențe de broccoli în lamele, o jumătate de dovlecel în rondele subțiri. Încingeți o lingură de ulei de măsline într-o tigaie, puneți legumele pe foc și amestecați în ele 2-3 minute. Condimentați-le cu are și piper. Trebuie să rămână crocante.
Puneți sos pe fundul farfuriei, puneți pastele în tigaia cu legume, amestecați bine și puneți apoi paste cu legume cu tot, pste sos. Parmezan ras peste ele, doi stropi de ulei de măsline extravirgin și…gata. Să fiți sănătoși.
Felicitari ! Ma bucur sincer pentru succesul tau. Reteta de spaghetti de primavara pare a fi excelenta, abia astept sa o prepar. Multumesc !
Domnule, mii de multumiri. Arata seznzational si sunt convins ca si gustul e pe masura. Chiar era nevasta in pana de idei :)
SIMPLA ,IEFTINA SI BUNA!FARA PARMEZAN E PERFECTA IN POST!MULTUMIM
Ghici cine va deveni client fidel Hills:D ma foarte bucur:)
Dar bine mai arata mancarea ta! Si fara carne!
Excelente. In loc de sos de rosii am folosit un sos cu pulpa de vitel (leftovers de pulpa la cuptor), sos de legume (ceapa, morcov, telina), pasta de tomate si Cabernet Sauvignon. Am mai efectuat o substitutie (ardei gras rosu in loc de kapia) si am renuntat la broccoli. A! Si Grana Padano in loc de parmezan :)
Ador pastele cu legume. Le prefer penne si fara parmezan. Mmm, si obligatoriu busuioc. Oricum, sunt delicioase. Si uite-asa, m-ai inspirat pentru meniul de maine. Iti multumesc.