Supă cremă de sfeclă cu muștar

415

Am primit recent provocarea de a face câteva rețete mai așa, cumva. Adică mai ciudate. Adică mai ieșite din comun. Practic, mi s-a spus „fă, dacă poți, niște combinații la care nu te-ai gândi că ar merge dar care să meargă”. Îhâ, sună-mă (prima reacție). Apoi, cam după 0,34 secunde, am spus „sigur că pot”. Pentru că nu-s unul dintre cei mai conformiști oameni pe care-i cunosc și pentru că nu mă omor după statul în banca mea, am început să cercetez. Au ieșit trei istorii pe care le veți putea vedea în următoarele zile. Aș minți să spun că toate trei mi-au trecut mie prin tărtăcuță, am beneficiat de un pic de ajutor și de oarece șansă, dar asta-i altă poveste. Rețeta de azi îmi aparține (până apar dovezi că s-a mai gândit și altcineva la ea) și e simplă, de efect, colorată și pe undeva …ciudată.

Am făcut o supă cremă de sfeclă. Asta au mai făcut-o și alții, pun pariu. Pentru supă am folosit aproape jumătate de kilogram de sfeclă curățată, trei-patru căței de usturoi, puțină sare, trei linguri de smântână dulce, un gât de rose.

Pentru a completa supa am folosit muștar de Dijon.

Un cruton frecat cu usturoi n-a omorât pe nimeni. Cred.

Am pus sfecla și usturoiul la fiert într-un litru de apă (poate mai mult) cu puțină sare.

Deși am tăiat sfecla în cuburi mici, i-a luat ceva timp să fiarbă. Cam 35 de minute. Odată fiartă, am zdrobit-o bine cu blenderul.

Am adăugat smântâna dulce și am mixat în continuare.

Am terminat supa punând în ea câțiva germeni de praz, crutonul și muștarul.

Contrastul dintre supa dulce și muștarul acrișor, picant, face să merite efortul.

Mai fac. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. la combinatia asta cu mustar nu m-am gandit, dar o sa tin minte. mie imi place sfecla cu branza de burduf sau de capra, mi se pare ca se completeaza tare fain.

  2. Interesanta combinatie :) sunt curioasa ce reactie ar avea cei de la Masterchef :)
    Apropo Adi, tu ce parere ai despre masterchef de Romania? Cred ca multa lume e curioasa de acest lucru.

    O zi buna!

    1. Adi Hădean Author says:

      oana, aici o să rămân ca elveția, adică fără nicio părere dar cu bănci solide:)

  3. Faina reteta… eu as pune mustar in orice, daca ar fi dupa mine. De cele mai multe ori chiar e dupa mine :) din fericire.
    De exemplu in dressingul pentru salata apare des mustarul asta cu boabe de l-ai folosit tu. Yum.

  4. Andrada Xavia says:

    hmmm.. am sa o fac si eu saptamana ce urmeaza, sunt foarte curioasa daca are sa arate ca in poze :p
    Daca imi permit, o intrebare: ce s-a intamplat cu paharul de vin?

    1. Adi Hădean Author says:

      scrie mai sus, l-am pus în supă.

  5. Interesanta combinatia cu mustarul. Am sa incerc. Pana acum am facut doar ceva asemanator (fara vin si usturoi dar cu ceapa si fierte in oala cu presiune) si am servit-o cu sferturi de cartofi proaspat fierti in apa cu sare. Combinatia rezultata – supa dulceaga si cartofii sarati e gustata din plin si de fiica mea mica (3,5) si de cea mare (15).
    Cu mustarul, usturoiul si vinul poate trecem la alt nivel ;-)

  6. http://www.lifestyleblog.ro/2010/10/ciorba-de-legume-cu-tarhon/

    Eu reteta asta am facut-o de mai multe ori pt. ca a iesit foaaaarte buna si foarte faina si e si „usurica” …if ya know what I mean ;) si sanatoasa. Spor!!

  7. Salut

    Imi poti spune cand ai pus vinul? In timp ce fierbe sau dupa?

    Multumesc :)

    1. Adi Hădean Author says:

      la fiert :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close