Camembert copt cu ciocolată

417

PUB

Combinații ciudate3. Și o explicație pentru postarea de ieri (zacusca cu maioneză) și pentru cea de alaltăieri (supa de sfeclă cu muștar) . Adică încerc să vă spun că nu-s chiar dus de acasă și că toate lucrurile pe care le fac au un rost. Rostul celor două postări și al celei de față e să arate că pe lumea asta pot exista lucruri care să te facă să ridici dintr-o sprânceană dar de care, dacă le accepți ca fiind posibile, poți eventual să te bucuri. Și am ales să combin niște gusturi la care nu te-ai gândi din prima că se pot combina tocmai pentru a arăta că gustul bun se poate ascunde în cele mai nebănuite locuri. Ajungem și acolo însă până atunci vă las cu combinația asta de camembert și ciocolată, la care m-aș fi gândit dacă nu s-ar fi gândit altcineva înaintea mea (nu pot să spun cine, ăsta-i un secret).

Ciocolată neagră, mărunțită.

Camembert, decupat ușor. În fante am pus ciocolata mărunțită.

Am pus capacele fantelor la loc, am presărat fulgi de ardei iute peste brânză și am pus-o cu tot cu două ciuperci chinezești, într-un vas termorezistent, la cuptor.

După zece minute la 180-190 de grade Celsius.

E o combinație pe care o recomand cu responsabilitate și curaj. Mi-a plăcut. Merge cu biscuiți sărați.

Dacă nu vă place, dați vina pe mine.

Și acum, dezvelim statuia: am făcut cele trei experimente culinare provocat de Ciuc Premium care a lansat Radler, o băutură alcătuită din multă limonadă și puțină bere.

 

Nu știu dacă băutura asta va fi pe placul unui băutor de bere înrăit. De bună seamă nu-i pentru copii dar știu sigur că gustul ei e bun. Nu-i nimic agresiv acolo, cantitatea de alcool e mică și, dacă mă întrebați pe mine, nici la capitolul „prospețime” nu stă rău. 

Mie mi-a plăcut. Vorba lui Mihai Petre, „de la mine, un DA”. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Celelalte combinații ciudate, recunosc, nu m-au atras. Dar camembertul (ca toate brânzeturile) este ceva ce aș mânca oricând, oricum. L-am gustat în multe feluri, dar așa nu și voi încerca cu prima ocazie. Cupotr să am, că unde stau acum… doar o plită de gătit. Trist… :))

  2. Bautura asta nu-i noua, spaniolii o numesc „clara” sau „champú”, in functie de zona. Consta in special din bere si limonada(ori suc de lamaie din comert). In multe locuri, „clara” este doar bere cu sifon. Si asta pentru ca la temperaturile verii nu-i recomadat sa bei chiar asa mult alcool, e mai bun dat pe din doua cu suc de lamaie.
    Aceasta combinatie de camembert cu ciocolata este foarte tentanta, sigur o incerc! Merge si cu brie?

  3. He he he ….. Dacă îți spun de cartofi prăjiți în ciorbă ? – mai merge combinația …. Dar de : ou fiert moale (în coajă) cu dulceață de vișine ? – mă crezi ? Oul fiert moale, cu dulceață de vișine îl repet de câte ori am poftă :D !!!!

    1. Adi Hădean Author says:

      nu-i rău deloc. știu și supe cu ciocolată:).

  4. Ciocolata neagră merge la multe mîncăruri. Voi încerca și cu camembert. Am făcut o dată, cu mulți ani în urmă, Hamburger Honolulu, cu ananas, ciocolată și nescafe, a fost foarte bun, trebuie să caut rețeta :)

    1. Adi Hădean Author says:

      lucia, luni vin în bucurești. te-aș scoate la un ceai:).

  5. cand era mic fiul meu a vrut sa manance supa de pui asortata cu castraveti murati . sotul meu a fost atat de oripilat incat si acum , dupa 20 de ani ii mai aduce aminte de acea combinatie ciudata ….

  6. Combinatia ciocolata neagra-camembert-fulgi de ardei iute imi suna tentant. Ca sa nu mai spun cat de bine arata! Trebuie incercat.

  7. Laurentiu says:

    Paine prăjita + brânza de burduf + miere de albine + muștar de Dijon .O combinație „irezistibila care-i făcea pe ai mei părinți sa ma privească îngroziți.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close