Coaste cu suc de portocale

682

Mai zilele trecute am intrat în piață cu gândul că o să-mi cumpăr ridichi, leurdă, caș, eventual alte câteva verdețuri pe care să le pun într-o salată. Soarta însă m-a dus pe lângă vitrina unei măcelării. În vitrină, niște coaste faine, potrivit de groase, fără grăsime la exterior, cu foarte puțină grăsime la interior. Practic, m-au implorat să le iau cu mine. Ceea ce am și făcut.

Portocale aveam acasă. Primul meu gând a fost să marinez coastele un ceas-două în suc de portocale dar lucrurile au evoluat parcă singure și n-a mai fost nevoie. Am pus coastele pentru poză în tava pe care o vedeți, ele s-au simțit atât de bine acolo încât nu le-am mai scos până aproape de final. Am stors peste ele zeama portocalelor…

…am făcut o pastă din piper, puțin anason, sare grunjoasă și miere…

…am subțiat pasta cu zeamă de portocală…

…și am uns bine carnea.

Am încins cuptorul la 200 de grade Celsius (îmi folosesc grătarul pe post de cuptor) și am pus în el tava învelită cu folie de staniol. Am lăsat-o acolo o oră, reducând temperatura la 180 de grade după primele zece minute.

Am scos apoi coastele și le-amținut pe grillul încins, să prindă crustă. Cinci-șase minute.

În timpul ăsta am făcut salata (leurdă, ceapă verde, caș proaspăt, ridichi, castravete, ciuperci marinate).

Cloastele au ieșit fragede și aromate, iar faptul că le-am lăsat să se odihnească zece minute înainte de a le tăia a fost de ajutor, toate sucurile din carne întorcându-se la locul lor.

Parcă văd că unii ditre voi întreabă: cum..ciuperci marinate? Simplu: ciupercile champignon se spală sub șet de apă apoi se taie în lamele subțiri și se amestecă bine cu oțet blasamic (o parte), ulei de măsline(două părți), sare și piper. Se lasă să stea un sfert de oră și gata, sunt marinate și gustoase.

Gata, că m-am cam întins cu povestea.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Arata delicios! Ceva asemanator am incercat sa fac cu un cocos de tara tanar. L-am marinat (3-4 ore) in zeama de portocala si vin rosu. In tava, pe langa sucul de marinat am mai pus si cateva stafide + condimente (piper, sare de mare, menta, coriandru) si l-am bagat la cuptor. A iesit extraordinar de fraged si aromat.
    Abia astept sa incerc ciupercile marinate! Si multumesc pt reteta de cozonac pufos de acum muuuulte luni. L-am incercat de Craciun si il voi repeta si acum. A iesit rapid si gustos!

  2. mda, nu te pui cu porcu’
    you can’t win that fight :))

  3. adihadean Author says:

    nu, nu te pui. p eunde mi-ai umblat? :)
    klara, cu plăcere:)

  4. @adi – of, multe-s de povestit, nu neaparat din cele mai misto. da’ important e c-am revenit ;) povestim intr-un mail curand!

  5. Mama cum arata! Eu sunt la servici acum, si cu toate ca e dimineata, deja mi-e foame. Felicitari un mare maestru al bucatariei!

  6. Pai si postul Ralucai????

  7. adihadean Author says:

    E post de miercuri si vineri. Si oricum, nu are legatura:).

  8. mmm, ce nebunie :) ciupercile alea sunt delicioase..si de coaste ce sa mai zic :) super

  9. Adi, trebuie sa te spovedesti. Rapid si obligatoriu.
    Tu stii cate pacate iti faci cu noi, cata suferinta induram in timp ce-ti citim blogul?
    Stii tu, pacatosule, ce greu si dureros este ca, la sfarsitul unei zile obositoare de munca, sa te duci acasa si acolo sa nu te astepte niste coaste in suc de portocale, ci o amarata de supa de post?
    Pedeapsa te asteapta in Purgatoriu: 1000 de ani de fript costite la 1000 de gratare incinse!

  10. Da, chiar arata foarte bine-ce contrast de culoare cu portocalele !!!! Buna idee pentru gratar ,mai la vara.Oricum ,PASTE FERICIT CU SANATATE SI BUCURII !

  11. nu stiu cum se face ca eu dupa 20 minute de mers pe jos pana la munca nu reusesc sa ma trezesc dimineata, dar stomacului meu ii ajunge doar sa „vada” postarile tale

  12. Ai manca pur si simplu poza =))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close