Vine week-end cald, am auzit „ca la meteo”. Urmează o vară lungă și chiar mai caldă decât week-end-ul. Probabil că postările mele cu înghețată și sorbeturi vor fi mai dese decât credeam. Acum două zile am făcut o înghețată de zmeură, ieri un sorbet de portocale, mâine precis mai fac o înghețată de ciocolată. Vă arăt azi înghețata de zmeură, pe care am făcut-o din fructe congelate (zmeura proaspătă e încă un pic cam scumpă). Am folosit varianta profesională a mașinii de făcut înghețată de la Nemox pentru că pe aceea o aveam la îndemână, însă diferența dintre ce poate mașina profesională și cea de uz casnic nu se regăsește în gust ci doar în viteza de execuție (+alte detalii tehnice care țin de afacere, lucru e cre nu-l urmărim acasă în mod direct).
Am mărunțit zmeura (500 de grame), așa congelată cum era. Nu m vrut un piure fin, am vrut să regăsesc bucățele de zmeură în textura înghețatei.
Am bătut patru gălbenușuri cu 180 de grame de zahăr pudră.
Am încălzit 250 de mililitri de lapte pe care l-am turnat apoi peste gălbenușuri.
Am adăugat 100 de grame de smântână dulce grasă și am amestecat bine.
Am turnat compoziția peste zmeură.
Am amestecat și am lăsat compoziția să se răcească bine.
Am turnat compoziția în cuva mașinii și, evident, am pornit-o.
Un sfert de oră mai târziu…
Felicitari , caci arata foarte bine inghetata ca si consistenta. Dar ce facem cu farfuria de ciorba si cu ananasul necuratat de coaja. Nu mi-as dori sa mananc o inghetata in oras in farfurie si sa mai curat si ananasul de coaja .. ca de … muieti-s posmagii, asta desigur cand platesti. Numai bine
Farfuria de ciorba…ananasul necuratat…e doar o idee de prezentare. Pana la urma e inghetata de casa si o mananci cum vrei (ca nu te vede nimeni…esti acasa).
Mi-a placut reteta…interesanta! Sa vina vara!
Am o intrebare, daca nu am masina din asta de inghetata, dupa ce ai zis ca turnam compozitia in masina…sa inteleg ca o putem baga la congelator? sau masina aia mai face altceva in afara de mixer+racire…
mașina execută centrifugare+răcire, congelatorul doar congelează. poți încerca.
Poti folosi congelatorul, dar scoate tava la fiecare jumatate de ora si amesteca toata compozitita. In aprox 3-4 ore e gata inghetata:)
Daca am incerca in congelator, ar fi ideal banuiesc sa o tot scoatem la un interval de timp si sa o bagam putin in mixer si sa o reintroducem inapoi in congelator, pentru a avea aceasi textura sau gresesc?
SOLUTIILE PE CARE LE AVETI PENTRU OMOGENIZAREA INGETATEI SUNT BUNE CA DRAGUL DE ADI MAI TEBUIE SA ADUAGE LA SALUTUL DE FINAL SI … „LA PUNGA GROSI” AM VAZAT CA MASINARIA COSTA CAT O COMBINA DE CLASA A CAM SCUMPA JUCARIA PT UZ DOAR CASNIC DAR RETETA FARA NICI O OBIECTIE … SUPER
dacă socotim simplu, o înghețată din supermarket pe are dai un euro are o calitate slabă, aditivi, coloranți, mult zahăr și mult, mult aer scump. o familie formată din 4 persoane (vorbim despre iubitorii și consumatorii de înghețată) consumă cam 4 euro de felul ăsta într-o zi de vară. în 60 de zile de vară, consumă 240 de euro. și-i consumă în detrimentul propriei sănătăți. practic, prețul unei mașini de felul ăsta e acoperit din aprilie până-n septembrie ba chiar cu profit, pentru că să produci un kilogram de înghețată bună, de calitate, te costă între 2,5 și 3 euro, să produci un kilogram de sorbet te costă între 1,8 și 2,5 euro.
Si mie mi s-a facut pofta de inghetata de casa mai ales ca am capsuni si zmeura in curte (inca nu s-au copt)dar cand am vazut pretul masinii de inghetata (350Euro)mi-a trecut! Am observat ca e o moda cu marca respectiva deoarece pe mai multe site-uri culinare folosesc acelasi model.
Se poate folosi miere in loc de zahar sau se comporta necorespunzator in momentul inghetarii?
Da, dar nu multă.
mmmmmmm imi lasa gura apa.
Ùuuuuuuuuuuuuu!!! Oribila!!! O urasc !!! Nu ai talent