Budincă din resturi de prăjituri – fără risipă alimentară

791

Lupta împotriva risipei alimentare îmi hrănește imaginația. La locul meu de joacă preferat, grădinița unde lucrez, îmi surprind mereu colegii cu o gustare încropită din resturi de prăjituri, jocul acesta nu devine niciodată plictisitor. Preferata familiei este budinca din resturi de cozonac și gem de afine. Acestea fiind spuse, astăzi vă prezint o rețetă de budincă din resturi de prăjituri.

Cum putem evita risipa alimentară?

Pentru ca această luptă să fie corectă trebuie să fim disciplinați, să dezvoltăm un plan alimentar corect și să il respectăm. Trebuie să respectăm circuitul hranei, din momentul în care punem în coș alimentele până la momentul în care aruncăm, noi decidem ce aruncăm și unde. Avem puterea de a reduce risipa alimentară. Toate resturile de prăjituri pot fi păstrate la congelator. Margini de prăjituri, resturi de cozonac, resturi din blaturi, orice rest poate fi transformat, iar în bucătărie să nu mai vorbim. Eu cred că suntem pe drumul cel bun 

Lista ingredientelor pentru budinca din resturi de prăjituri:

  • 3 ouă
  • 70 grame zahăr
  • 300 ml lapte
  • 50 grame unt
  • 700 grame masă uscata (resturi de prăjituri)
  • Un praf de sare 
  • Pentru magie – esență de vanilie
ingrediente pentru budincă din resturi de prăjituri

Printre resturile mele de prăjituri se numără marginile de la o prăjitură Albinița, o bucată de hencleș și câteva cornulețe uitate pe o farfurie. Puteam să jur că mai am niște capete de salam de biscuiți, nu le-am mai găsit.

Cum am pregătit budinca din resturi de prăjituri:

Într-un bol de inox am pus ouăle, un praf de sare și zahărul și le-am mixat câteva minute pâna ce zahărul s-a topit. 

Am topit și untul si l-am adăugat peste compoziție. Am mărunțit resturile de prăjituri, le-am adăugat în bol, peste compoziția de ouă, zahăr și unt. Apoi am încorporat bucățile de prăjitură cu ajutorul unei spatule de silicon și apoi am adăugat si laptele.

metodă de pregătire pentru budincă

Compozitia este gata, am turnat-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt  și am pus tava la cuptor, timp de 30 de minute la temperatura de 170 °C    

budincă din resturi de prăjituri

Această rețetă poate fi interpretată ca un bread and butter pudding.

budincă din resturi de prăjituri

Sper că v-am convins să vă gândiți de două ori înainte de a arunca resturile care vă rămân fie de la prăjituri, fie de la alte deserturi. Această rețetă de budinca este foarte versatilă, trebuie doar să vă lăsați imaginația să zburde puțin. Rezultatul va fi unul minunat, vă asigur.

Zile cu soare,

Ionela.

Găsiți aici alte idei de rețete dulci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close