Miercurea e zi de post, poate vă ajută, cu o idee măcar, rețeta de azi. Care-i de bună seamă cu fasole și e absolut de post. Prea bună a fost mâncărica asta ca să n-o împart cu voi:
Am folosit trei soiuri de fasole. Gusturi diferite, texturi diferite, culori diferite. Sigur, din conservă (folosesc destul de frecvent fasole din conservă dar sunt atent la ce scrie pe etichetă, dacă la ingrediente găsesc mai mult de fasole, apă, sare, aleg altă marcă).
Am folosit și o mână bună de sâmburi de floarea soarelui, cruzi și curățați.
Ceapă, usturoi, lămâie, pentru arome.
Am tocat ceapa și usturoiul (doar doi căței de usturoi).
Am pus peste fasole și ceapa și usturoiul, sâmburii de floarea soarelui, bașca o lingură de boia dulce, puțină sare și puțin piper. Nu mă întrebați ce înseamnă „puțin”, papila gustativă n-are unități de măsură iar potrivirea gustului trebuie să fie făcută de cel ce gătește după propriile-i simțuri.
Am stors zeama de lămâie peste toate (și asta-i tot „după gust”).
Am turnat și două linguri de ulei de măsline.
Am obținut o mâncare bună, hrănitoare, bogată-n fibre și zaharuri din cele bune.
Iar pâinea…pâinea s-a potrivit perfect cu fasolea.
Am mâncat destul de repede și cam tot.
Nu ne-am bătut pe ea, că suntem civilizați, dar am fi fost în stare s-o apărăm cu telu-n mână.
minunat arata coaja de deasupra la painica ta…e productie proprie sau cumparata?
mai mult ca sigur, tot fengshui-ul vine de la semintele de floarea soarelui… de aveai pe undeva si o pulpa de gâscă la cuptor, ca aperitiv la fasole, sigur mă bateam pe un loc in „rata” de cluj
arata foarte fain cred cai buna
si pita aia de casa………………….
dush, e cumpărată, din păcate nu am vreme să fac pîine atât de des pe cât mi-ar plăcea:-)
fatduck, poate lipim una de undeva dacă anunți când vii:-)
mia, a fost, recunoasc:-)
saru’m tizule. daca ma asteapta aburinda, malev are zboruri directe la cluj:P
Mmmmm, Adi, ce buuun! Ceapa cruda, zici, da? Necalita?
denisa, crudă ca-n prima zi:-)
ai o boala cu macro-urile alea, zici ca esti incepator in ale fotografiei
o poza de ansamblu, intru placerea si celor care stiu sa gateasca, nu faci?
să-ți spun drept, chiar sunt începător într-ale fotografiei. și cu obiectivul pe care-l posed, nu știu a face poze de ansamblu în care toate celea să se vadă așa cum îmi doresc:-). ori poate nu-i din obiectiv ci din știință, dar, cum spuneam, nu mă dau priceput, fac cât pot de bine și învăț din mers.
Unde gasesti painde de ista, la Cluj? Sau paine de casa.. de casa? :)
levi, la auchan, în mai multe versiuni. au o brutărie destul de bună.-)
Nici una, nici alta… la reteta asta ii zice „pasula batuta”! :)
Am facut-o! Buna, buna, mult prea buna! Adi, multumesc. Acum nici nu mai inteleg de ce reteta traditionala e cu ceapa calita, cand varianta asta este atat de gustoasa si de sanatoasa.
Denisa, mesaje de felul ăsta țin blogul în viață:-). Mă bucur mult că ți-a plăcut.
Este adevarat foarte sanatoasa aceasta mancare !!! FELICITARI !!!!!