Fasole frecată sau ….fasoli frecate?

326

Miercurea e zi de post, poate vă ajută, cu o idee măcar, rețeta de azi. Care-i de bună seamă cu fasole și e absolut de post. Prea bună a fost mâncărica asta ca să n-o împart cu voi:

Am folosit trei soiuri de fasole. Gusturi diferite, texturi diferite, culori diferite. Sigur, din conservă (folosesc destul de frecvent fasole din conservă dar sunt atent la ce scrie pe etichetă, dacă la ingrediente găsesc mai mult de fasole, apă, sare, aleg altă marcă).

fasole frecata 04

Am folosit și o mână bună de sâmburi de floarea soarelui, cruzi și curățați.

fasole frecata 02

Ceapă, usturoi, lămâie, pentru arome.

fasole frecata 03

Am tocat ceapa și usturoiul (doar doi căței de usturoi).

fasole frecata 05Am pus peste fasole și ceapa și usturoiul, sâmburii de floarea soarelui, bașca o lingură de boia dulce, puțină sare și puțin piper. Nu mă întrebați ce înseamnă „puțin”, papila gustativă n-are unități de măsură iar potrivirea gustului trebuie să fie făcută de cel ce gătește după propriile-i simțuri.

fasole frecata 06

Am stors zeama de lămâie peste toate (și asta-i tot „după gust”).

fasole frecata 07

Am turnat și două linguri de ulei de măsline.

fasole frecata 08Am mixat bine, cam un minut.

fasole frecata 09

Am obținut o mâncare bună, hrănitoare, bogată-n fibre și zaharuri din cele bune.

fasole frecata 10Iar pâinea…pâinea s-a potrivit perfect cu fasolea.

fasole frecata 11

Am mâncat destul de repede și cam tot.

fasole frecata 12Nu ne-am bătut pe ea, că suntem civilizați, dar am fi fost în stare s-o apărăm cu telu-n mână.

fasole frecata 13Și da, se potrivește cu pătrunjelul verde.

fasole frecata 14Să fiți sănătoși.

fasole frecata 15

Join the Conversation

  1. minunat arata coaja de deasupra la painica ta…e productie proprie sau cumparata?

  2. mai mult ca sigur, tot fengshui-ul vine de la semintele de floarea soarelui… de aveai pe undeva si o pulpa de gâscă la cuptor, ca aperitiv la fasole, sigur mă bateam pe un loc in „rata” de cluj

  3. mia elekes says:

    arata foarte fain cred cai buna
    si pita aia de casa………………….

  4. dush, e cumpărată, din păcate nu am vreme să fac pîine atât de des pe cât mi-ar plăcea:-)
    fatduck, poate lipim una de undeva dacă anunți când vii:-)
    mia, a fost, recunoasc:-)

  5. saru’m tizule. daca ma asteapta aburinda, malev are zboruri directe la cluj:P

  6. denisa says:

    Mmmmm, Adi, ce buuun! Ceapa cruda, zici, da? Necalita?

  7. denisa, crudă ca-n prima zi:-)

  8. ai o boala cu macro-urile alea, zici ca esti incepator in ale fotografiei

    o poza de ansamblu, intru placerea si celor care stiu sa gateasca, nu faci?

  9. să-ți spun drept, chiar sunt începător într-ale fotografiei. și cu obiectivul pe care-l posed, nu știu a face poze de ansamblu în care toate celea să se vadă așa cum îmi doresc:-). ori poate nu-i din obiectiv ci din știință, dar, cum spuneam, nu mă dau priceput, fac cât pot de bine și învăț din mers.

  10. Unde gasesti painde de ista, la Cluj? Sau paine de casa.. de casa? :)

  11. levi, la auchan, în mai multe versiuni. au o brutărie destul de bună.-)

  12. Radu-Mihai says:

    Nici una, nici alta… la reteta asta ii zice „pasula batuta”! :)

  13. denisa says:

    Am facut-o! Buna, buna, mult prea buna! Adi, multumesc. Acum nici nu mai inteleg de ce reteta traditionala e cu ceapa calita, cand varianta asta este atat de gustoasa si de sanatoasa.

    1. Denisa, mesaje de felul ăsta țin blogul în viață:-). Mă bucur mult că ți-a plăcut.

  14. rodica maria nastasoiu says:

    Este adevarat foarte sanatoasa aceasta mancare !!! FELICITARI !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close