Laksa de pui

364

I’ve previously written on laksa here. I received (it has already been a few months) a big bag of laksa powder (a curry similar to the Indian ones, but with malay-thay flavors) – by the way, laksa isn’t hard to find, either as powder or paste, in the stores with Asian products or by searching online – and yesterday I ran across it, so I made an Asian soup with plenty of laksa. Here’s how I made it:
I gathered around me the powder, two large tablespoons of hoi sin sauce, a lime, a carrot (some green onions and three garlic cloves are outside the visual field). Those black round things are pasta with sepia.

I used two chicken legs on which I made incisions and I kept three minutes on the grill, just to give the soup a special flavor.

I then put the legs in a pot, together with the finely sliced carrots, the onion, the garlic and the hoi sin sauce.

I added the laksa powder (I suggest you taste Asian powders/sauces every time you use them in your cooking and add them to taste).

When I saw the chicken is boiled, I added the pasta to the soup.

I poured two tablespoons of oyster sauce.

And two tablespoons of soy sauce.

I waited for the pasta to boil and I put the soup in a plate.

The lime (it can also be lemon) juice is necessary to balance the taste of the soup, which is rather sweet. The boiled egg isn’t necessary but it’s part of the Asian traditional cuisine.

As soon as I finish writing this article I’ll have a bowl of laksa, as I’ve heard that spicy food eaten in the morning diminishes the appetite for lunch. This helps when you want to lose a few kilos.

Stay healthy.

 

Special thanks to
Oana Bodnariuc, Authorized Translator
[email protected]
facebook.com/oana.bodnariuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Laksa de pui

0

Despre laksa am mai scris aici. Am primit (deja-s câteva luni de atunci) o pungă mare cu praf pentru laksa (un curry în stilul celor indiene dar cu arome malay-thay) – apropo, nu-i atât de greu de găsit laksa, fie praf fie pastă, prin magazinele cu produse asiatice sau căutând oline – și ieri mi s-a legat de mâini, așa că am făcut o supă asiatică „blindată” cu laksa. Iată cum:

Am adunat pe lângă mine praful, două linguri zdravene de sos hoi sin, o limetă, un morcov (niște ceapă verde și trei căței de usturoi sunt undeva în afara vederii). Rotocoalele acelea negre sunt paste cu cerneală de sepie.

Am folosit două pulpe de pui pe care le-am crestat și le-am ținut trei minute pe grătar, asta pentru a da o aromă aparte supei.

Am pus apoi într-o oală pulpele, morcovul tăiat în lamele subțiri, ceapa, usturoiul, sosul hoi sin.

Am adăugat praful laksa (vă recomand ca atunci când folosiți prafuri/sosuri asiatice – de fapt oricând gătiți- să le gustați și să folosiți atâta cât vă permite gustul).

Când am constatat că-i fiert puiul am pus și pastele-n supă.

Am turnat în supă două linguri de sos de stridii.

Și două linguri de sos de soia.

Am așteptat să fiarbă și pastele și am pus supa în farfurie.

Zeama de lime (poate fi și lămâie) e necesară pentru a echilibra gustul supei, care0i destul de dulce. Oul fiert nu e necesar dar e în buna tradiție asiatică.

Îndată ce termin de scris articolul ăsta o să-mi pun un bol de laksa, am auzit că mâncarea picantă de dimineață taie pofta de mâncare pentru prânz. Ajută când vrei să dai jos kilograme.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Toate bune dar din ce sunt facute pastele alea negre, ca smoala?!

  2. adihadean Author says:

    din făină de grâu. sunt colorate cu cerneală de sepie.

  3. Cred ca or fi delicioase, cine stie, dar sincer acum, arata oribil (asa negre) :))

  4. Adevarul e ca nu prea ma entuziasmeaza retetele exotice. Daca ai timp citeste reteta mea de supa de salcam. Neaosa si la fel de spectaculoasa. Cu respect, Uica Mihai.

  5. adihadean Author says:

    mad mike: rasistule! :))
    uică, nu-i obligatoriu entuziasmul, deschiderea-i însă recomandată, altfel pierdem mult:). trec amu să văd supa:)

  6. Sa va fie de bine:-))

  7. Lacrima says:

    Ce bine arataaaa!
    Mai ca asa da o fuga sa primesc si eu o portie!
    Sa va fie de bine!

  8. Te rog sa-mi spui daca a functionat chestia aia cu mancatul picant de dimineata :)

    1. adihadean Author says:

      funcționează mereu:)

  9. Toate ca toate, da’pastele alea negre mi-au taiat cheful de viata si pofta de mancare. Ar fi bune intr-o cura de slabire ! :D

  10. Cătălin Cazac says:

    Ne poti transmite si nouă celor curioşi şi mai amatori în alte gătitului unde găsim paste cu cerneală de sepie?

    Mulţumim anticipat

    1. Adi Hădean Author says:

      chiar și-n supermarket se găsesc uneori.

  11. Cătălin Cazac says:

    Vreunul anume? că am văzut că nu te sfieşti să menţionezi lanţurile mari. La Lidl sigur nu sunt că îl am la 100 de metri de bloc şi le ştiu produsele din săptămânile speciale pe de rost.

    1. Adi Hădean Author says:

      posibil la auchan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close