Rețeta asta sau mă rog, rețetă e prea mult spus, pentru că am aici 4 cartofi mari pe care urmează să-i pun la copt, în cuptor și un pui întreg care urmează și el să stea în cuptor. Deci mai bine zis, preparatul de astăzi nu include multe ingrediente, dar vă asigur eu că o să fie unul pe gustul vostru. Pentru astăzi dragii mei – Pui teriyaki cu garnitură de cartofi copți. Să-i dăm drumul!
Ingrediente pentru Pui teriyaki cu garnitură de cartofi copți
- 4 cartofi roșii măricei
- Un pui întreg
- Unt
- Sare și piper
- Pătrunjel
- Usturoi
- Sos teriyaki
- Sos de chilli și ardei iute
- Ghimbir
- Portocală
- Lămâie
- Puțină apă
- Ceapă roșie
Metodă de pregătire Pui teriyaki cu garnitură de cartofi copți
Pentru că am patru cartofi măricei și un pui și mai măricel, preparatul de astăzi va fi gata cam în același timp, așadar am setat cuptorul la 180 de grade. Mi-am pregătit o tava mare, pe care am pus niște hârtie de copt și m-am apucat de treabă.
Pregătirea puiului
Am pregătit puiul, l-am ars puțin cu un arzător să scap de surplusul nedorit de pene, apoi l-am pus în vasul în care urmează să-l gătesc. Am tăiat felii portocala și lămâia, pe care le-am îndesat în interiorul puiului. Am mai îndesat și o mână bună de pătrunjel proaspăt. La suprafață, l-am îmăiat în sos teriyaki și sos de chilli și ardei iute, sare, piper si ghimbir măcinat.
Am turnat oleacă de apa in vas și cam asta a fost cu pregătitul puiului. L-am pus la cuptor.
Cum am pregătit cartofii?
Păi marea filosofie din spatele acestor cartofi a fost să-i pun la copt, iar când au fost gata, i-am curățat de coajă, i-am tăiat in două, am pus un pic de unt peste ei, sare piper, un pic de usturoi, niște pătrunjel proaspăt, tocat și gata cartofii. Pe lângă ei am pus și vreo 2 cepe roșii la copt pentru o aromă mai faină.
Dragii mei, cam atât de simplă a fost rețeta de astăzi. S-aveți poftă și să fiți sănătoși!
Rețeta video e mai jos.
Pe mine si pe Ionela Năstase ne puteți urmări în fiecare sâmbătă seara “La cină”, la Digi 24.
Rețeta este din emisiunea difuzată în data de 20.02.2022.
Multumesc pentru reteta!