Înainte de a trece la povestea cu înghețata, e musai să vă atrag atenția asupra unui concurs desfășurat pe gurmandapetit.ro, concurs care vă poate aduce un loc la un curs de gătit fripturi la tigaie (vită, miel, berbecuț). Poate vă interesează, poate vreți să gătim ceva împreună:). Acum să ne ocupăm de desert. V-am povestit ieri despre cum se face baza de înghețată, azi pornim de la bază și construim. E simplu, veți vedea. Mai întâi am pus 80 de grame de amaretti în blender. I-am transformat în pudră. Dacă nu aveți blender cu vas, folosiți un blender vertical și un bol adânc sau, și mai bine, o oală cu pereți înalți.
Am turnat 400 de grame de bază peste pudra de amaretti, în același vas al blenderului. Am pornit blenderul pe turație mică apoi am crescut la mediu și am lăsat baza și pudra să se omogenizeze (1 minut).
Am turnat amestecul în mașina de făcut înghețată.
Înghețata poate fi mâncată pe loc sau oricând în următoarea săptămână, dacă e păstrată la -16-18 grade Celsius. Se servește când ajunge la temperatura de -12 grade Celsius (o lași în frigider și o verifici cu un termometru), când arată ca în imaginea de mai jos și poate fi luată cu lingura de înghețată și modelată sub formă de globuri.
Nu-i greu, nu? Să fiți sănătoși.
Masina aceea de inghetata pare minunata si e foarte tentanta, dar pretul ei este cam descurajant…
Daca nu am masina de facut inghetata, pot sa o pun la congelator?
sfaturi de la domnul Hadean-„L-am turnat într-un vas pe care l-am pus în congelator. Cam la două ore a început să înghețe. Am amestecat în vas cu o furculiță, să zdrobesc cristalele de gheață. Am repetat operațiunea după alte două ore.”acuma si eu as prefera congelatorul decat cuptorul
ia vezi, poti?
Daca nu am aparat de facut inghetata, cum procedez? O bat cu telul? si daca da…cam care ar trebui sa ii fie consistenta inainte de a o baga la congelator?
Multumesc!
Cea mai buna inghetata!
Ce este baza care se pune peste pudra?cum se prepara?
Multumesc
Daca citesti integral articolul vei vedea ca in primele randuri undeva scrie ” V-am povestit ieri despre cum se face baza de înghețată, azi pornim de la bază și construim.” Sintagma „baza de inghetata” este de culoare galbena, ceea ce inseamna ca are un link si daca dai click pe el te va duce la reteta respectiva.
O zi buna!
Reteta a fost perfecta si inghetata senzationala…Iti multumesc..Am avut un week-end dulce datorita tie. Cu siguranta voi incerca si celelalte variante. Ar fi interesant de testat o varianta cu nuca, menta sau cafea daca ai deja retetele.