Dragii mei, astăzi vă prezint o rețetă care este gata în 10 minute și care se prepară într-o tigaie. Am o bucată de vită pe care o s-o gătesc într-un anume fel – o combinație între steak și stroganoff. Dacă nu știți ce este stroganoff, aveți aici un exemplu. Friptură de vită cu ciuperci pleurotus, asta am pentru voi. Mai-nainte de toate să vedem de ce am nevoie.
Ingrediente pentru friptură de vită cu ciuperci pleurotus:
- O bucată de pulpă de vită cu grăsime
- Niște ciuperci pleurotus
- Ceapă
- File de anșoa
- Ulei de măsline
- Sare și piper
- Sos de roșii
- Busuioc proaspăt
- Câteva felii de pâine
Metodă de pregătire friptură de vită cu ciuperci pleurotus
Vită
Și ce fac? Păi am stropit bucata de vită cu ulei de măsline, pe ambele părți, niște sare și pornesc plita la temperatură mare pentru vreau să rumenesc vita pe toate părțile. E o bucată de pulpă cu un pic de grăsime. Practic o să frig carnea în propria grăsime. După ce am fript bucata de vită, o scot pe tocător și o las oleacă la odihnit, timp în care mă ocup de celelalte ingrediente.
Ciupercile Pleurotus
După treaba asta, înmoi niște ceapă, câteva fileuri de anșoa care să intensifice gustul și să vină cu puțină sare în plus, iar la urmă niște ciuperci pleurotus dintr-un soi care nu necesită mult timp de gătire. Apoi niște sos de roșii, sare, piper, o buruiană și cam asta e tot.
Mai pe larg, am tăiat ceapa in bucăți și cât timp s-a călit în tigaie am pregătit și fileurile de anșoa, pe care le-am tăiat mărunt și le-am pus peste ceapă. Am pus apoi vreo 2 linguri din sosul de roșii, am amestecat bine totul în tigaie. Vine rândul ciupercilor, pe care le-am pus peste celelalte ingrediente care deja sunt în tigaie, apoi am venit cu restul de sos de roșii, sare și piper.
Bun – mai am un pas de făcut și anume, să tai bucata de vită în fâșii. După ce am făcut asta, am pus fâșiile de carne peste ciupercile din tigaie și am amestecat tot 25 de secunde, maxim 30, nu mai mult că apoi risc să gătesc carnea prea mult.
Cum am servit această friptură de vită cu ciuperci pleurotus?
Și ca să prezint preparatul frumos așa, am tăiat o felie de pâine artizanala, cu coaja groasă și crocantă, tare faina, pe care am stropit-o cu oleacă de ulei de măsline, iar deasupra am pus exact ce am pregătit, vreo două, trei linguri. Câteva frunze proaspete de busuioc și am și plating.
Mă gândesc că nu e complicat pentru nimeni să încerce rețeta asta. S-aveți poftă!
Vă las aici și rețeta video.
Pe mine si pe Ionela Năstase ne puteți urmări în fiecare sâmbătă seara “La cină”, la Digi 24.
Rețeta este din emisiunea difuzată în data de 13.09.2021.
Multumesc pentru reteta.