Sparanghel gratinat

375

Îmi tresare inima de bucurie ori de câte ori aflu că am reușit să înnodăm tradiția, iar producătorii pasionați cultivă tot mai des sparanghelul. O legumă plină de arome subtile trecută la categoria de lux din cauza prețului ridicat,  însă la cât e de anevoios procesul de cultivare își merită pe deplin statutul. Pentru astăzi tulpini fragede de sparanghel alb și verde scăldate într-un sos catifelat cu brânză și-au găsit un loc de cinste la masă pentru un prânz perfect!

Ingrediente

  • 400 grame sparanghel
  • 125 grame brânză tartinabilă
  • 25 brânză maturată
  • 1 ou

Pasul 1

Am ales o legătură de sparanghel alb și una verde. E important să alegeți sparanghelul care este crocant și nu cel veștejit.  Am curățat sparanghelul alb scurtând tijele prin îndoire. Se vor rupe exact acolo unde se termină partea fibroasă.  Apoi cu ajutorul unui peeler am decojit tijele până sub vârf. Pentru sparanghelul verde am îndepărtat coaja pe o porțiune de 5 centimetrii de la bază.

Pasul 2

Am luat o oală în care am pus apă și sare, iar când a început să clocotească am adăugat sparanghelul. L-am blanșat timp de 5 minute pentru că o să meargă și la cuptor mai apoi și nu am vrut să am un terci de sparanghel. Pentru a vă bucura pe deplin de aromele sparanghelului este indicat să îl gătiți al dente.  Sparanghelul l-am scos pe o hârtie absorbantă pentru a elimina apa în exces.

Pasul 3

Am mixat oul împreună cu brânzeturile. Puteți să alegeți tipul de brânză care vă place. Eu am avut brânză românească cu piper verde. Un produs artizanal maturat 2 luni și jumătate.  Nici nu mai încape vorbă de gust. E memorabil!

Pasul 4

Într-o tavă am pus un strat de sparanghel alternând cel alb cu cel verde și l-am învăluit într-un strat considerabil de sos. Deasupra am mai ras niște brânză, așa ca să nu fie cu supărare.

Pasul 5

Am dat totul la cuptorul  încins la 180 de grade pentru 20 de minute.

Ce bine miroase în bucătărie! Așadar repede la masă căci sosul fierbinte din brânzeturi care îmbrățișează sparanghelul e o nebunie.

Cu drag,

Ioana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close