Parcă nu e vară încă până nu guști căpșunele mici, dulci și aromate de iunie. Și cum de câteva zile vremea nu pare văratică prin partea aceasta a locului, mă întorc în bucătărie să-mi (re)confirm anotimpul. Așa că vă propun să punem vara pe farfurie cu această rețetă de salată de verdețuri și căpșune.
Ingrediente pentru salata de verdețuri și căpșune:
- 500 g de verdețuri – eu am folosit spanac tânăr și valeriană, însă merg foarte bine orice fel de salate
- 250 g de căpșune proaspete
- 150 g de brânză moale de capră
- 2 avocado coapte
- 2 șalote sau o ceapă roșie mică
- optional, o mână de nuci sau alune, pentru un plus de textură
Ingrediente pentru dressing:
- 200 g – 250 g de căpșune
- o lingură (35 ml) de oțet balsamic
- 3 linguri (100 ml) de ulei de măsline
- sare
- piper roșu
Prepararea salatei de verdețuri și căpșune:
Poate că atunci când zici ”căpșune” nu te gandești neapărat la salată. Dar și roșiile sunt fructe, și ce bine mai merg cu telemea și ceapă.
Pe același principiu, am pus laolaltă verdețurile, căpșunele și avocado tăiate felii, și ceapa julienne. Am mărunțit brânza de capră, iar nucile, rumenite într-o tigaie, le-am presărat deasupra.
Pentru dressing, am pus căpșunele, împreună cu oțetul și uleiul, într-un blender, pentru un minut. Am potrivit de sare și am adăugat cam jumătate de linguriță de piper roșu, proaspăt măcinat. Aveți puțină încredere cu piperul roșu – o să-mi mulțumiți.
Si gata! Salata de verdețuri cu căpșune e pregătită să fie un antreu sățios. Sau o cină rapidă. Sau poate să însoțească un grătar, la prânz, intr-un weekend de vară.
Oricum veți vrea să o savurați, s-aveți poftă!