Azi n-am multe de zis, ci mai degrabă de făcut. Vă arăt o noua rețetă cu pui, pui de la Familia Safir, pui românesc, de viță bună. Dacă data trecută v-am pus puiul lângă mazăre, azi nu-l mai pun lângă nimic, ci îl îmbrac așa cum se cuvine. Chicken Fingers am pentru voi, o rețetă cu puține ingrediente, care e gata cât ai zice..”pui”.
Pentru rețeta asta extrem de “complicată”, aveți nevoie de:
- Mușchi de pui fâșii Deliciosul de Vaslui de la Familia Safir
- Sare și piper
- Boia afumată
- Sos de soia
- Făină
- Ou
- Apă minerală
- Câteva cuburi de gheață
- Ulei pentru prăjit
Să vedem cum am pregătit aceste Chicken Fingers
Norocul este că acest mușchi de pui de la Familia Safir se găsește și în varianta deja feliată. Trebuie doar să scoateți fâșiile din caserolă, apoi să le stropiți cu puțin sos de soia. Pe urmă le condimentați cu sare, piper și boia afumată și le masați bine de tot, așa cum fac eu în filmare.
În alt bol amestecați făina cu oul, apoi turnați apa minerală.
Continuați să amestecați până obțineți o consistență moale ca pentru clătite, dar un pic mai groasă. În final puneți ingredientul secret, adică acele cuburi de gheață. Sigur v-ați gândit care e scopul lor atunci când ați citit lista de ingrediente. Ei, uite pentru asta sunt. Dacă vă rămân și ceva cocoloașe nu-i bai, oricum trântiți acolo fâșiile de pui.
Le îmbăiați bine de tot, apoi le mutați în tigaie. Se prăjesc în ulei încins, la foc iute.
V-am zis eu că-i o rețetă rapidă. Poftă bună și să fiți sănătoși!
Rețeta video e mai jos.