Cronică de crâșmă: Kopel’s

289

Am ajuns în sfârșit în București suficient de repede pentru a apuca să-l vizitez pe Viorel Copolovici la restaurantul în care aproape că s-a mutat (crâșmăritul ia mult timp, așadar aviz celor ce vor să încerce) cu arme și bagaje. Tristețea produsă de faptul că n-am nimerit o zi de cheese cake a fost îndepărtată de cele ce au urmat (sigur că a contat compania, sigur că a contat mult gazda, clima și ambientul au fost și ele importante-n economia zilei dar azi vreau să vorbesc doar despre experiența culinară).

La fel ca orice om care-l cunoaște ori care doar a auzit de Copolovici, m-am prezentat la Kopel’s (Sirenelor 78, aproape de JW� Marriott) cu așteptări mari.Nu în ceea ce privește atmosfera, pe Viorel îl știu de ceva vreme și știu că are la el vorbele care pot să facă o zi bună dintr-o zi proastă, ci în ceea ce privește mâncarea. Cu bucurie vă spun că nu regret nicio secundă faptul că Viorel e un perfecționist:-). Am mâncat atât de bine încât data viitoare o să-mi las așteptările…să mă aștepte acasă pentru că nu mi-au folosit la nimic. Practic, au fost umilite ca echipa Statelor Unite de cea a Ghanei la Mondialul din Africa de Sud.

M-am întâlnit la Kopel’s cu Ruxandra și cu Diana, înțelegeți deci că am avut și alte motive de bucurie pe lângă mâncarea de pe masă. Diana a mâncat doradă iar eu mi-am permis (din motive științifice, desigur) să-i cer o mostră. Gust impeabil, textură la fel și în plus un sos supercalifragilisticexpiralidouceous cu aromă de ghimbir care a trimis peștele-n altă zonă a hărții gusturilor mondiale și pe mine înapoi la visul de a vinde doradă direct de pe grill pe o plajă din Roquetas de Mar.

În ceea ce mă privește, am mers pe mâna lui Copolovici. Care mână m-a hrănit cu mușchi de vițel înveșmântat în sos de muștar. Mușchiul medium, așa cum l-am dorit, sosul (din care n-am mai mâncat până acum) foarte proaspăt, foarte delicat, suficient de bun încât să-mi doresc rețeta.

Fetele si-au comandat Tiramisu. Am gustat si din acesta. În calitate de mare făcător de Tiramisu ce mă consider (mă rog, mă umflu-n pene dar chiar îmi iese prăjitura asta), mă declar mulțumit. Nu zic mai mult și nici nu mă mai uit la poza asta că se duce-n supărare angajamentul meu de a da jos câteva kilograme.

Astea-s niște moluște surprinse-n flagrant pe o masă vecină. Nu am gustat din ele, e destul că am îndrăznit să le fac poze:-).

În ceea ce privește nota de plată, mi s-a părut foarte cinstită. Vă recomand cu drag Kopel’s și mie-mi promit că o să mai mănînc acolo. Să fim sănătoși.

Join the Conversation

  1. Adica tot pe fuga prin Capitala si tot fara sa apucam sa bem o cafea si sa punem tara la cale…. Dar faina prezentarea, iar fotografiile vorbesc singure! Si noua ne ploua-n gura!

  2. Aşa cum ai spus merita să mergi pe mâna lui Viorel! Pieptul de pui tras intr-un sos alb cremos, cu roşii uscate a fost un deliciu. Iar de tiramisu ….. cred ca am spus deja!

  3. Sa fim sanatosi! :)

  4. adihadean Author says:

    Simona, poate luni, ]nainte de a pleca (plec seara la opt, cu trenul) o sa aveti vreme de o cafea cu mine, ori poate apucati sa treceti in seara asta pe la Livada cu visini, la o supa:-)
    Alex :-)
    IYli, musai!

  5. e bun tare sosul de piper verde.eu l-am folosit la somon si friptura de vaca. imi pare rau sa spun dar dorada aia pare cam arsa !sau o fi poza de vina ? ca zici ca a fost buna. parerea mea e ca grataragii din carciumile romanesti au a se recicla.e si grataritul asta o stiinta,pana la urma.

    1. adihadean Author says:

      pansy, nu a fost arsa defel:-)

  6. Ioi – Dorada aia îmi aduce aminte de păstrăvicioșii mei de acum câteva luni, vezi poză :-)
    „Păstrăv cu ghimbir proaspăt și usturoi la grill și sos de lime cu capere.”
    http://www.flickr.com/photos/emiltamas/4519351174/

  7. Adi, doar atat: cheese cake :D
    Poate-l convingi sa-ti faca data viitoare, e de milioane!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close