Rețetă în 15 minute
E posibil ca acesta să fie ultimul sparanghel verde din sezon. S-a agățat de mine acum trei zile, sătul să stea între ciuperci și germeni la supermarket. L-am inclus în prânzul de vineri, un prânz construit în 15 minute.
Am tocat ceapă, usturoi, ardei gras roșu și ardei gras galben. Câte o lingură plină din fiecare.
Le-am pus într-o tigaie cu o lingură de ulei, pe foc potrivit.
Am pus patru linguri de cușcuș cu granulație mare peste legume. Am început să adaug apă, ca la risotto, pe măsură ce aceasta era absorbită de cușcuș. Am condimentat cu sare și piper. În 12 minute aveam garnitura, pe care o poți mânca și fără carne, fie vorba între noi.
Am pus la fript în altă tigaie câteva bucăți de piept de pui. Am presărat peste ele două lingurițe de mirodenii pentru tikka masala, amestec gata făcut.
Am spălat sparanghelul și l-am rupt pe unde s-a rupt el, adică pe la jumătate (partea de jos, ațoasă, ușor lemnoasă, a trebuit să plece).
Am întors puiul de pe o parte pe alta vreme d e12 minute. Am presărat peste el sare, piper și arpagic verde, tocat.
Când am văzut că-i gata puiul, am pus sparanghelul. L-am sucit pe toate părțile, cam un minut și jumătate (să nu vă mai aud cu aberații gen „pot să-l mănânc doar dacă-l fierb o jumătate de oră”, sparanghelul e delicat, poate fi mâncat și crud, două minute pe foc iute îi ajung).
suuper gustos o sa incerc si eu
Buna!merg pastaile la acest preparat?in loc de sparanghel?
arată delicios
cus-cus de-al nostru, nu din gris, nu? ca altfel tare mi-as fi dorit sa vad cum se si face. sa vad cum se face cuscus-ul arabesc – de care numai am auzit- pe sita fina. poate intreb la Jamila. ca ea e casatorita cu un arab… felicitari-