Sorbet de pepene galben

366

PUB

Dragii mei, înainte e a vă da rețeta, vă spun atât: dacă între voi se află bucătari profesioniști care vor să participe la Arena Bucătrilor Selgros și nu s-au înscris încă, mai pot să o facă doar până în 5 Iulie. E simplu să te înscrii: intri în aplicație și urmezi pașii.

Adi HadeanBuuun. Acum, despre sorbet. Sorbetul, spre deosebire de înghețată, nu conține grăsimi. E un suc/piure din fructe, congelat. Poți să-l congelezi într-un congelator obișnuit dar ma mult ca sigur că vei obține și o cantitate neplăcut de mare de ace de gheață, chiar dacă-l amesteci cu furculița din oră în oră. Cu mașina de la Nemox e mult mai simplu. Nu trebuie să scoți cuva mașinii și să o ții în congelator peste noapte, nu trebuie să păzești mașina, nu ai de așteptat mai mult de 30 de minute pentru o șarjă de sorbet (sau de înghețată). Iată și rețeta:

Pentru 6 porții am folosit 600 g pepene galben, doar miez.

pepenePeste miez am pus o lingură de miere și am presărat puțină sare, pentru a-i intensifica aroma.

pepeneAm pus niște frunze de rozmarin (uscat) în 200 de mililitri de apă clocotită, cu 100 de grame de zahăr pudră. Am obținut o infuzie de rozmarin pe care am lăsat-o să se răcească.

infuzie de rozmarinAm transformat pepenele și infuzia de rozmarin într-un piure.

pepene piureȘtiu că am spu că sorbetul nu conține grăsimi. Am decis totuși să experientez și am condimentat sorbetul meu de pepene cu o lingură de ulei de măsline extravirgin, floral și potrivit cu rozmarinul.

ulei de maslineAm turnat piureul în cuva mașinii, am pus capacul și am apăsat butoanele.

nemoxDupă 30 de minute:

sorbet de pepeneDacă vrei să faci globuri din sorbet, îl mai lași o oră-două în cogelator.

sorbet de pepene Dacă nu vrei globuri, poți să-l mănânci pe loc. E cremos, aromat, lejer, fără ace de gheață.

sorbetSimplu, nu? Să fiți sănătoși.

sorbet

 

Join the Conversation

 1. Liviana says:

  Suna apetisant reteta, dar daca nu avem masina de la Nemox cum mai facem sorbetul?

  1. Nu cred ca au rost astfel de aluzii…reteta e perfecta, poti s-o prepari chiar si cu cele mai simple ustensile :)

  2. Liviana says:

   Nicoleta, eu nu am facut nici o aluzie cu conotatie negative. Pur si simplu am intrebat, mai ales ca nici nu stiu ce are deosebit masina de inghetata fata de clasicul congelator. Oricum, am vazut ca Adi a avut amablitatea sa-mi raspunda indirect prin reteta de azi cu inghetata. :)

 2. Mariana says:

  Nu am gasit masina Nemox care sa nu stea inainte la congelator. Poti sa dai dai detalii despre masina la care te referi?

 3. Pentru ca nu am masina de inghetata (inca), atunci cand scot sorbetul de la congelator bag putin blenderul vertical:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close