Suluri cu brânză de burduf

322

Iaca o gustare care nu-i nici pâine nici plăcintă și de bună seamă nu-i complicat de făcut. Aveți nevoie de un aluat de pâine, simplu. Ca aici.

suluri

Mai aveți nevoie de puțină brânză de burduf. Dacă aveți brânză frământată în casă, făcută de voi din caș, e și mai bine. Mai aveți nevoie de un sucitor și de un cuptor bine încins. Cât de bine e poate.

suluri

Vă mai trebuie o planșetă pe care să întindeți aluatul, câte 120 de grame odată. Trebuie să fie întins în foaie foarte subțire, aproape să vezi prin ea. presari apoi brânză peste foaie și rulezi. Sulul nu trebuie să fie gros și nici să-l rulezi de prea multe ori.

suluri

De două ori ajunge. Dacă rămâne aluat, îl lipești de alt rest și mai faci un sul. Ungi apoi sulurile cu ulei, presari ierburi uscate peste ele și le pui în cuptorul încins, pe foaie de copt. În zece minute ar trebui să fie gata. Dacă nu ai un cuptor care să coacă la 25o de grade Celsius, așteaptă până-s rumenite sulurile. Gata. Să fii sănătos.

suluri

Join the Conversation

  1. Frumos.
    Tocmai ca am revenit la Cluj, si tare-s shcimbate toate. Ai vreo idee unde as putea sa gasesc branza maturata?(raspunsul la intrebare e binevenit din partea oricui fireste)
    Multumesc frumos.

  2. La Mureșan (Everest) pe Donath, brânză maturată (pastă moale) de Colțești. Dacă vrei brânză iute și afli unde se găsește, spune-mi și mie :)

    1. Multam fain, insa nu doresc pasta deoarece vreau sa o razuiesc :). Am folosit-o la paste in trecut, si mi-a placut mai mult ca parmezanul.

  3. Am incercato si este super .Eu am amestecat branza de burduf si cu niste marar proaspat.(ador mararul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close