Cușcuș cu pui și sparanghel

314

Rețetă în 15 minute

E posibil ca acesta să fie ultimul sparanghel verde din sezon. S-a agățat de mine acum trei zile, sătul să stea între ciuperci și germeni la supermarket. L-am inclus în prânzul de vineri, un prânz construit în 15 minute.

Am tocat ceapă, usturoi, ardei gras roșu și ardei gras galben. Câte o lingură plină din fiecare.

legumeLe-am pus într-o tigaie cu o lingură de ulei, pe foc potrivit.

legume in tigaieAm pus patru linguri de cușcuș cu granulație mare peste legume. Am început să adaug apă, ca la risotto, pe măsură ce aceasta era absorbită de cușcuș. Am condimentat cu sare și piper. În 12 minute aveam garnitura, pe care o poți mânca și fără carne, fie vorba între noi.

cușcușAm pus la fript în altă tigaie câteva bucăți de piept de pui. Am presărat peste ele două lingurițe  de mirodenii pentru tikka masala, amestec gata făcut.

piept de puiAm spălat sparanghelul și l-am rupt pe unde s-a rupt el, adică pe la jumătate (partea de jos, ațoasă, ușor lemnoasă, a trebuit să plece).

sparanghelAm întors puiul de pe o parte pe alta vreme d e12 minute. Am presărat peste el sare, piper și arpagic verde, tocat.

pui friptCând am văzut că-i gata puiul, am pus sparanghelul. L-am sucit pe toate părțile, cam un minut și jumătate (să nu vă mai aud cu aberații gen „pot să-l mănânc doar dacă-l fierb o jumătate de oră”, sparanghelul e delicat, poate fi mâncat și crud, două minute pe foc iute îi ajung).

pui si sparanghelPranzul e aici:

pranzSimplu, nu?

pui cu sparanghelArome, texturi.

pui cu sparanghelUn prânz consistent:

pui, cuscus

pui

pui

pui cu sparanghelSă fiți sănătoși.

pui cu sparanghel

Join the Conversation

  1. suuper gustos o sa incerc si eu

  2. Nicoleta says:

    Buna!merg pastaile la acest preparat?in loc de sparanghel?

  3. cus-cus de-al nostru, nu din gris, nu? ca altfel tare mi-as fi dorit sa vad cum se si face. sa vad cum se face cuscus-ul arabesc – de care numai am auzit- pe sita fina. poate intreb la Jamila. ca ea e casatorita cu un arab… felicitari-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close