Supă de păstăi (fasole verde)

597

Am fasole verde în grădină. câteva tufe de fasole pitică. Tocmai ce au dat păstăile, cred că-n două zile pot să recoltez de o tură de păstăi scăzute. Acum două zile am trecut pe la mama. Mi-a pus într-o pungă două-trei mâini de păstăi din grădina ei. Ele s-au transformat într-o grozav de bună supă. N-am făcut-o eu, eu doar am pozat-o.

Păstăile se curăță (capetele se îndepărtează) și se rup, dacă-s mari. Lângă ele, în această versiune a supei de păstăi au mai fost puse o roșie, două căciulii de usturoi și o mână de costiță ușor afumată.

 

Păstăile, spălate bine, au fost puse la fiert în apă cu sare.

 

Usturoiul a fost curățat.

A fost apoi tocat alături de câteva frunze de pătrunjel.

Costița afumată a fost rumenită.

 

Împreună cu costița, o lingură zdravănă de legume tocate (pătrunjel, morcovi, ceapă, țelină și altele până la 10) amestecate cu sare. 

În aceeași cratiță au mers usturoiul tocat și pătrunjelul, asta după ce costița și-a schimbat culoarea.

 

Când fasolea a fost fiartă pe jumătate, costița și legumele mărunțite au însoțit-o în oală. 

Pe lângă toate astea, o lingură de pastă de ardei iute.

Una peste alta, fasolea a stat pe foc o oră. A ieșit o supă tare bună.

Subțire, de vară. Delicioasă. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Vai, ce bine arata..E una din supele mele preferate…

  2. Si cu o lingura de smantana, e ciorba mea preferata! Multam de masa, acuma o devorez :)

  3. Foarte bine arată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close