Mușchiuleț la tigaie cu garnitură din două tipuri de cartofi

611

Doamnelor și domnilor, bineînțeles că și rețeta de astăzi este una foarte, foarte simplă, deja știți cum stă treaba. Și ca să n-o mai lungesc cu vorba, trec direct la lista de ingrediente, dar nu înainte de a vă dezvălui ce pregătesc astăzi – un mușchiuleț la tigaie cu garnitură din două tipuri de cartofi. Carnea e fragedă și fină, cartofii mov vor dansa un pic și ei în tigaie, iar din cartofii dulci voi face un piure aromat, care o să meargă la fix cu restul ingredientelor. Acestea fiind spuse, să ne apucăm.

Iată lista ingredientelor pentru acest fel de mâncare

  • Mușchi de porc
  • Ulei de măsline
  • 2,3 căței de usturoi
  • Vin alb
  • apă
  • Cartofi mov
  • Cartofi dulci
  • Unt
  • Lapte
  • Smântână
  • Sare și piper
  • Pătrunjel
Mușchiuleț de porc
cartofi mov și cartofi dulci

Mușchiuleț la tigaie cu garnitură din două tipuri de cartofi – metodă

Așa. Prima și prima dată condimentez bucățile de mușchiuleț cu sare și piper, apoi cu un strop de ulei de măsline, pe ambele părți. Pun în tigaie și un cub de unt să sfârâie acolo împreună cu bucățile de carne, și niște pătrunjel. Când carnea s-a rumenit puțin, pun vinul și apa și las să scadă totul. Așa obțin sosul despre care vă povestesc și in rețeta video. 

Între timp îmi pregătesc altă tigaie, curăț cartofii mov de coajă, îi spăl bine și îi pun la fript. Mă ocup și de cartofii dulci, pe care, la fel, îi curăț, spăl și îi pun la fiert.

pregătire cartofi mov

Toc pătrunjel, toc usturoi, pun totul în tigaia în care prăjesc cartofii mov, oleacă de apă, oleacă de smântână și am deja prima garnitură. 

Cât despre piureul de cartofi dulci, după ce au fiert, i-am pus într-un blender cu o parte din apa în care au fiert, un pic de unt, un pic de lapte, sare și piper. Am blenduit totul câteva minute și e gata și a 2a garnitură pentru mușchiulețul de porc. 

Mușchiuleț la tigaie cu garnitură din două tipuri de cartofi

Despre montarea pe farfurie vă las pe voi să vă folosiți imaginația si să faceți ce fel de plating vă place. 

Mușchiuleț la tigaie cu garnitură din două tipuri de cartofi

Și cam asta a fost. Eu v-am zis că e o rețeta foarte simplă. Să fiți sănătoși!

Mai jos găsiți și rețeta video.

Pe mine si pe Ionela Năstase ne puteți urmări în fiecare sâmbătă seara “La cină”, la Digi 24.

Rețeta este din emisiunea difuzată în data de 16.04.2022.

Adrian Hădean.

Alte rețete cu carne găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close