Muson ep. 1 – Mâncăruri din Singapore

224

După ce săptămâna trecută am făcut cunoștință cu Asia într-un mod brutal, săptămâna asta îngropăm securea războiului și ne așezăm la masă. Nu la masa tratativelor ci la masa din food court, cea grea de bunătăți și uzată de milionul de flămânzi care a trecut pe acolo înaintea noastră. Laksa, tom yum, tom ka, chicken&rice, „nugăls” de tot felul, porc fript cu muguri de soia, pește și scoici, creveți, tofu, calamari, legume de nu le poți spune pe nume și fructe dintr-un milion de soiuri – asta am mâncat în Singapore. Peste toate, Tiger Beer și povești despre Belodedici, Răducioiu și Zicu (nu între noi ci cu taximetriștii singaporezi, mari amatori de pariuri sportive). Sperăm să vă placă și episodul acesta, filmat de Raluca, editat de Claudiu și aranjat de Daniela. Coloana sonoră: Angelika Vee, cu care între timp m-am împrietenit pe Facebook. Cu Răzvan, tovarășul meu de drum, eram prieten deja.

 

 

Muson ep 1 Mancaruri din Singapore

Vezi mai multe video din calatorii

Join the Conversation

 1. Foarte tare și episodul acesta! Din câte am auzit și am și văzut în clipul acesta mâncarea lor se bazează în special pe condimente și sosuri picante, nu?

 2. adihadean Author says:

  da:). și mulțumim frumos. următorul e chiar (un pic) mai fain și mai plin de informații:).

 3. genial! ar trebui facut un film intreg, astept cu nerabdare urmatorul episod

 4. Laurentiu says:

  Cam putin despre Singapore! :)
  Am locuit cu familia acolo doi ani si spre deliciul meu am gustat zeci, ca sa nu zic sute de mancaruri diferite, si au ramas multe altele neincercate. Oricum, ati avut un ghid bun pentru ca ati mancat probabil cel mai bun chicken rice la Maxwell food court si ati ales printre cele mai reprezentative feluri. Daca mai ajungeti pe acolo va mai pot face cateva recomandari.
  Pe de alta parte, Malaca (sau Melaka) a fost unul din locurile noastre preferate, am fost acolo de cateva ori dar nu am fost foarte impresionati de mancare, iar igiena lasa de dorit. Singaporezii merg in Malaezia sa manance bine si mai ieftin decat acasa.
  Singapore Laksa – as putea spune supa mea preferata din SG – mi s-a parut mai buna decat cele servite in Malaezia (Nonya sau Penang Laksa; exista in total vreo 5 feluri) ), dar astept comentariile voastre in legatura cu asta. :)

  Sa traiti.

 5. Laurentiu says:

  Vai ce ignorant sunt… acum am citit articolul Muson si am vazut ca expeditia a fost acum un an! Eram acolo pe vremea aia si puteam sa va dam o mana de ajutor. Pacat ca nu stiam de tine atunci.

 6. adihadean Author says:

  Laurenți, știu că-i puțin dar în 5-10 minute nu apuci să spui mare lucru despre nimic. Asta-i treaba cu netul, nu prea stau oamenii jumătate de oră să se uite la filme. Pe de altă parte, Singapore mai are un episod săptămâna trecută. Malaezia urmează săptămâna viitoare.

 7. adihadean Author says:

  dru, într-o săptămână.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close