Vinuri bune și mâncare thai la Ken Sai

193

În seara asta am fost invitatul Ioanei Micu la Ken Sai, restaurantul asiatic de la etajul șase al hotelului City Plaza. A fost un eveniment ArtVinium foarte plăcut, o degustare de vinuri bune (de asta-mi place să merg la evenimentele Ioanei, pentru că aduce mereu vinuri bune, ok, recunosc, și pentru că vorbește fain despre glicerol, alcool și levuri) însoțită de o desfătare (știu că-i neobișnuită exprimarea, sper să nu vă pice rău) gastronomică thailandeză – patru feluri de mâncare după tipicul thai, adică simple, aromate și foarte gustoase (no zpaizi, cum spun thailandezii, tocmai pentru ca și europenii care suntem să poată mânca fără primejdie).  Am mâncat red curry cu fructe de mare, pulpă de rață cu sos de stridii și legume la wok, pui cu sos de soia și coriandru (aici aș fi pus eu ceva mai mult coriandru, recunosc, dar nu toți suntem eu și nu-i musai să fim, că prafu’ s-ar alege de planetă), porc caramelizat (din acesta doar am gustat, că nu mai intra) și…gata. Între ele, vinurile. LacertA. O pendulare fină între rubiniu și auriu, între suav și ferm, între rotund și ascuțit. Senzații plăcute, fără doar și poate, practic am avut parte de o primă impresie (nu am mai băut vinuri LacertA până acum) care pune bazele unei prietenii frumoase:).

Mai multe despre vinuri aflați ori de pe blogul Ioanei ori de pe site-ul producătorului, nu o să vă obosesc eu cu detalii tehnice, important e să-mi iau de pe suflet faptul că mi-a plăcut cum s-a încheiat ziua. Ah, să nu uit: am avut ocazia să țin și o scurtă alocuțiune cu titlul „ioi ce fain o fo’ în Asia”, adică le-am vorbit invitaților Ioanei despre Asia și experiența mea de acolo. Că tot am adus vorba,d imineață apare aici un nou episod din serialul Muson. E despre Singapore și despre mâncarea de acolo. Să fiți sănătoși.

 

 

 

 

 

 

Join the Conversation

 1. suna bine totul, pare ca a fost o seara reusita:) Felicitari Ioana, si tie sa-ti fie de bine!

 2. Ieri am băgat o canistră de supă thai spicy, cu creveți, cocos, ghimbir și lime. Mâncarea din poze arată destul de autentic, musai să explorăm restaurantul mai în amănunt :-)

  1. adihadean Author says:

   ioi, emil, lasă-mă!:))

 3. Arata bine chestiile astea, dar eu, pe caldura asta, as manca ceva mai simplu, mai racoritor, si nu as bea vin…

 4. Io cand am vazut Lacerta, am zis ca ai gatit vreo soparla ceva :))) (spetza Lacerta viridis :D)

  1. adihadean Author says:

   :))

 5. Zina , pe caldura aceasta , sigur merita incercat un Sauvignon Blanc , rece de la frigider . Eventual incearca si un spritz .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close