Sfârșitul de săptămână acasă este un timp special și de răsfăț cu toată familia, pentru că înseamnă zile cu timp de stat împreună, zile ce pot începe chiar de la micul dejun, gătit pe îndelete, și savurat în pijama. Clătite, waffles și feluri gătite sunt pentru mine definiția fericirii dimineața, dar m-aș bucura de ele nu neapărat dulci, de fiecare dată. Așa că am gândit o rețetă proprie, care să ascundă ingrediente sănătoase, pentru un start perfect al zilei, dar și mici elemente de răsfăț – a rezultat un sandwich fantastic, din waffles pufoase în interior, dar crocante la exterior, cu făină integrală și lapte bătut, pe care le-am umplut cu un gem proaspăt de roșii cherry, bacon crocant, avocado, și ou poșat, cu gălbenușul care curge. Deci pentru mic dejunul de azi – sandwich waffles delicioase.
Perfecte pentru orice oră pe care o vrem noi potrivită de micul dejun sau brunch – în weekend totul e permis.
Ingrediente pentru sandwich waffles
- 150 g Făină
- 250 ml lapte bătut
- 100 g zahăr
- 100 ml ulei de măsline
- Felii de șuncă crudă
- Avocado
- 4 Ouă
- 500 g roșii cherry
- 100 g roșii uscate
- Ardei iute
- O lingur[ oțet balsamic
- Ghimbir
- Sare și piper
- Ierburi aromatice proaspete
Cum am pregătit aceste sandwich waffles
Gemul de roșii cherry
Sosurile și gemurile proaspete revigorează și dau o dimensiune nouă și neașteptată oricăror preparate. Iar pentru că se fac repede, cu un efort minim, și sunt atât de versatile, merită să investiți câteva minute pentru câte o tranșă care va eleva orice mică gustare.
Am ales roșii cherry cât mai colorate (pe lângă un aspect foarte colorat și frumos, fiecare soi diferit va contribui cu o nuanță, gustului) și le-am tăiat în jumătate sau în sferturi, depinde cât de mare era fiecare. Le-am preparat după rețeta clasică de gem, fierbându-le împreună cu roșii uscate, zahăr, oțet balsamic, felii de chilli, ghimbir răzuit și sare. Au stat cuminți pe plită cam jumătate de oră, la un foc destul de mare, pentru ca lichidul din roșii să se evapore, dar am avut grijă să nu se transforme într-o pastă foarte fină, ci bucățele de roșii să fie încă vizibile.
Sandwich waffles cu lapte bătut
Îmi place să folosesc robotul de bucătărie pentru aluaturile de tot felul de clătite sau waffles, pentru că mă ajută să obțin o textură foarte fină și omogenă. Am cernut făina împreună cu praful de copt și sarea. Am spumat ouăle întregi, cu ulei de măsline și lapte bătut, și am încorporat complet făina. Am lăsat aluatul aerat să se relaxeze 15 minute.
Am încălzit bine aparatul pentru waffles, si am pulverizat un strat fin de ulei. Am prăjit fiecare waffle până când a devenit rumen și crocant la exterior.
Alte toppinguri pentru sandwich waffles
Cât timp aluatul pentru waffles s-a odihnit, am avut timp suficient să pregătesc topping-urile pentru sandwich. Baconul a devenit ultra crocant după ce a stat 10 minute în cuptor, la 200 de grade. Avocado a fost tăiat felii, și stropit cu doar câteva picături de lămâie, pentru a nu se oxida. Am poșat ouăle câteva minute, păstrând temperatura apei constantă, fără să fiarbă intens. Fiecare avem o preferință personală legată de consistența ouălor, dar pentru mine gălbenușul trebuie să curgă delicious, iar albușul să fie abia închegat.
Cum am finalizat și servit sandwichurile de mic dejun?
Pe un waffle rumen și pufos, am întins o lingură generoasă de gem de roșii cherry. Peste gem au urmat bacon crocant, și felii delicate de avocado. Câte un ou poșat pe fiecare sandwich, și capac din alt waffle. Consistența diferită a straturilor – crocant de la bacon, pufos de la waffle, delicat de avocado, și ultra cremos de la gălbenușul de ou au oferit o experiență complexă pentru un mic dejun ca o sărbătoare. Gusturile s-au completat armonios, acest sandwich cuprinzând de toate – sărat, umami, dulceag, acrișor, picant – un adevărat carusel gastronomic.
Sper să gătiți aceste sandwichuri fantastice, cu capac sau fără, în zile de weekend fericite și un pic leneșe, în care micul dejun e la orice oră vrem noi. Veți avea un început de zi memorabil.
Cu drag, Cristina!
Multumesc pentru reteta!Sigur am sa incerc si aceasta reteta.