De ce m-am supărat pe ele? Pentru că mi-au intrat pe sub piele de nu mai sunt sănătos când nu mănânc paste câteva zile. Bine… de fapt nu m-am supărat, doar constat că globalizarea culinară și-a pus amprenta asupra mea într-un mod ireversibil. Și dacă tot suntem cu gândul la bălăceală în apa sărată și caldă a mării, azi vă povestesc despre niște paste cu pește.
Nu am uitat nici de #stopwastingromania, așa că am decis să mă folosesc de un cap de somon pentru a obține aceste minunate paste.
Am început prin a pune capul de pește, curățat de branhii, într-o oală cu ceapă și morcovi. Le-am acoperit cu apă și am dat drumul la foc. Când începeau să se vadă mici „bolboroseli” de apă, am dat focul la minim și am așteptat 20 de minute. Apoi a început distracția!
Am scos capul de somon și am început să îl „pigălesc” până când am scos din el toată carnea și am separat-o de oase. Am fost în special impresionat de carnea din obraji, deoarece are o textură mult mai fermă decât mă așteptam.
Fiind o experiență nouă și pentru mine, în afară de carnea păstrată pentru paste, am decis să gust fiecare bucată de grăsime și cartilaj pe care am găsit-o și mă bucur că am făcut asta. În viitor sigur voi „coace” eu ceva preparat din deliciile astea; probabil mă voi orienta spre gusturile Asiei.
Pentru paste, am tocat niște usturoi și anșoa, am tăiat în două roșiile cherry și mi-am lăsat la îndemână caperele. Odată cu fierberea pastelor, am început să prăjesc usturoiul și anșoa în uleiul de conservare a fileurilor de anșoa; am adăugat capere, apoi roșii.
Când pastele au ajuns la jumătatea timpului de fierbere, le-am transferat în tigaie pentru a finaliza gătirea lor împreună cu restul ingredientelor. Aici am folosit 2 polonice din supa de pește pe care le-am adăugat treptat în tigaie în timp ce amestecam (restul supei de pește se va metamorfoza într-o ciorbă). Când pastele s-au gătit, am stins focul, am adăugat carnea de pește și pătrunjel tocat.
Mi-a rămas doar să mă bucur de o masă cu iz de mare.
Cantități:
1 cap de somon
2l apă
1 ceapă
3 morcovi
200g paste
2 căței de usturoi
3 fileuri de anșoa
2 linguri de capere
150g roșii cherry
Text&Foto: Vladimir Marian
Buna ziua!
De unde cumparati cap de somon?
Pe vremuri gaseam in Selgros, de ceva timp zic vanzatorii ca nu mai au voie sa il vanda.
Multumesc.
Minunat,am sa incerc si eu reteta asta.Multumesc.
Nu prea ma omor eu cu pestele. Dar pastele alea arata minunat :) Cred ca as incerca :)
Nici eu nu ma omor, dar imi place prezentarea!
Mersi inca o data, Adi! A fost piesa de rezistenta pt musafirii mei de aseara! Cred ca au fost bune deoarece nu am apucat sa mananc…nici macar de pe fundul tigaii :)). Mereu gasesc aici retete bine explicate si care pot fi puse in practica…cu putin talent.