Dragilor, bine v-am găsit la un nou episod Farfurii Curate, episod în care încercăm să facem dreptate puiului românesc, puiului de la Familia Safir, pui de familie bună, hrănit bine, crescut în aer liber, în ferme de lângă pădure.
Rețeta de astăzi este un Pui curry, rețetă despre care urmează să vă zic în cele ce urmează.
Pentru asta aveți nevoie de următoarele:
- Piept de pui Zdravăn Moldovenesc Familia Safir
- Ghimbir
- Ceapă
- Usturoi
- Ulei de măsline
- Unt
- Smântână grasă/ iaurt gras
- Amestec de legume pentru curry
- Suc de roșii
- Năut
- Coriandru proaspăt
Cum am pregătit acest Pui curry?
Pentru rețeta asta am folosit 3 bucăți de piept de pui, fără piele, fără os, Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir.
Pe lângă asta, am tocat ghimbir, ceapă și usturoi, un trio de care aveți neapărat nevoie când pregătiți o rețetă de curry.
Am pregătit o cratiță în care am pus puțin ulei (poate fi și de măsline), un cub de unt, apoi am pus acolo legumele și le-am lăsat la călit.
Am tăiat bucățile de pui, peste care am pus o lingură zdravănă de smântână și amestecul de condimente pentru curry. Apoi am masat carnea bine de tot, să fiu sigur că toate bucățile sunt acoperite cu marinada asta.
Pun carnea in tigaie peste legume și o amestec acolo, las aromele să se îmbine, apoi amestec smântână, suc de roșii și niște apă rece și pun amestecul ăsta în tigaie, peste carne și legume.
Las să fiarbă la foc mic, până când carnea este gătită, apoi adaug o conservă de năut fiert, cu tot cu apa din conservă, iar la final adaug o mână zdravănă de coriandru proaspăt, tocat.
Și cam atât. Asta a fost rețeta. Poftă bună și să fiți sănătoși!
Mai jos aveți și rețeta video, că poate vă ajută.