De un lucru suntem siguri, chinezii sunt rapizi și se pricep în orice domeniu :D Nici în bucătărie nu se lasă mai prejos, având o cultură gastronomică bogată și plină de arome.
Folosesc des în rețetele mele aceste influențe asiatice, cum ar fi ghimbirul, sosul de soia, 5 spices, coriandru, turmeric ..și multe alte condimente specifice.
Astăzi însă ne oprim la cele mai uzuale : sosul de soia, sosul sweet chilli, ghimbirul și usturoiul.
Sună bine așa-i ?
Ce-mi place la această rețetă este că se pregătește într-un timp atât de scurt, puteți adăuga legumele preferate, vită sau pui și aveți o cină delicioasă.
Avem nevoie de următoarele ingrediente :
- 300 grame piept de pui
- 1/2 ardei roșu
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1/2 dovlecel
- 1/2 morcov
- ghimbir ras ( eu am folosit de aceasta dată pudră)
Ca și condimente am folosit :
- usturoi granulat
- ghimbir pudră
- puțină scorțișoară
- fulgi de chilli
- 1/2 linguriță amidon
- 30 ml sos de soia
- 2 lingurițe sweet chilli
- susan alb sau Negru
Mod de preparare:
Am început prin a tăia ceapa fășii subțiri, iar restul legumelor bastonașe.
Pentru sos am adăugat într-un bol sosul de soia, 1 lingură sweet chilli, condimentele, am amestecat bine și am turnat totul peste bucățelele de piept de pui.
Am prăjit pieptul de pui în puțin ulei de măsline până s-a rumenit bine, după care l-am scos într-un vas, iar în tigaie am adăugat legumele și cealaltă lingură de sweet chilli.
Am lăsat să se gătească și legumele, iar la final am pus din nou pieptul de pui încă 2-3 minute.
La final am presărat susan negru.
Opțional, dacă doriți, puteți presăra și chives sau ghimbir ras.
Poftă bună !
Puteți servi alături de orez sau de noodles și aveți un preparat de excepție :)
Până data viitoare, ne vedem și pe instagram cu multe alte idei delicioase !
Zile cu soare,
Eu adaug mai multă miere împreună cu soia, astfel încât este un sos mai caramelizat și mai gros, foarte gustos.